Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline A666
2846 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 19:08
Reakce na razorblade:

A666 My musime jezdit k druhe babicce, 95 let, protoze se pred tremi tydny doma zranila. Upadla a rozbila si hlavu. Z nemocnice ji hned po osetreni vykopli, i kdyz vlastne byla nemohouci, protoze byla desna hysterie, ze nemuzou nikoho prijimat, z babicky se ze dne na den stal lezak, takze k ni nekolikrat denne dojizdeji pecovatelky a jezdi tam otec a strejda a ja tam teda parkrat taky byla pomoct. Nemocnice nas v tom fakt nechala...

​Bohužel se nedivím, našim už tak vnucují babičku domů až asi 3 týdny, příští týden ji prý snad určitě propustí. Ale ona pořád enchodí, navíc je to blbý, ale od rodiny si enchá říct mnohem méně než od cizích. je hluchá a tak prý nedokážou účinně rehabilitovat. našis e snaží hledat jinou avriantu ale v dnešní době........ Držte se!

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 19:12

Sweet Potato nedivim se, ze to rodinu zasahne, zvlast jestli byl jinak zdravy. Smutny.

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 19:13

Ochranne rukavice v Lidlu:

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 19:14

A vubec nemeli jine sacky, takze hrachove lusky jsem si cpala do tohohle. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 19:31

euridike zalezi jake maji v Rakousku podminky pro ukonceni narizene karanteny po nemoci. Tady musi byt 2 negat.testy a zadne priznaky. Nekdo tu uz psal, ze v Nemecku staci 1 negat.test a 14 dni bez priznaku (myslim). V Anglii je to pry taky 1 test a nekolik dni bez priznaku. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 19:32

Kokoska nevim, jestli je to k smichu nebo k placi... 

Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 19:35

Ad létání - z ekologických důvodů jsme nikdy jako rodina neletěli na dovolenou. Utrhla jsem s mladší dcerou jednou, zbytek rodiny nás sice nezatratil, ale neletěl.

K návštěvám - já bych řešila konkrétní situaci. My jsme všichni přes měsíc doma, do práce cca 1x týdně, na nákup za 7-10 dní. Ale už se máme vracet na pracoviště, takže já jsem manželovi nabízela, aby rodiče přijeli, pokud chtějí, protože zas bude hůř.

A ráda bych, aby se činovníci shodli, zda se máme "uvolňovat a promořovat" nebo zavřít a nevycházet. Celé je to ode zdi ke zdi. To je jen řečnický výkřik, samozřejmě. Četla jsem, že policie pokutovala tři kluky, kteří se asi dva dny opíjeli v bývalé hospodě, pouštěli nahlas hudbu a byli hluční. Když jdeme na kolo, všude postávají hloučky, v ruce pivo, rouška na bradě. Logika žádná a kolik lidí, tolik metrů.

Offline Garfie
28622 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 19:37

Mirka To nelétání jako rozhodnutí je od vás moc hezké. Já se za své létání fakt docela stydím, v poslední době s tím dost bojuju, ale nedokážu se k tomu takto postavit. Obdivuju vás, myslím to vážně. 

Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 19:45

Garfie Zas nepřeháněj, se budu červenat. Napsala jsem to jen proto, že tu někdo psal, že nikdo se neomezuje kvůli ekologii, v tom létání. Ale my se docela snažíme, nemám auto, třeba. Věci v bytě moc neobnovujeme, vyhazujeme, jen když už to ani manžel neopraví...

Offline Garfie
28622 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 19:53

Mirka Jako vážně, mně se tenhle přístup líbí. Já ho nejsem schopna, i když se snažím, v rodině mám jednoho tak trochu ekoteroristu, takže musím i kdybych nechtěla  

A jedna volná navazující myšlenka, dost mě překvapilo, když jsem zjistila, že jedna moje blízká osoba, která je trochu maniak do bio a ekoprodukce se chová hrozně neekologicky, vždycky jsem myslela, že to jde ruku v ruce, ale proč by mělo, že jo. 

Jsme teda dost mimo od korony, ale aspoň člověk přijde na jiné myšlenky! :-)

Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 20:00

Garfie bio a eko tedy nekupuju, myslím, že třeba potraviny jsou u nás docela slušné i ty nebio a co jsem četla, tak někdy na ekofarmě používají prostředky, které životnímu prostředí vůbec nesvědčí, pokud si nechtějí nechat celou úrodu shnít nebo od něčeho sežrat. My si toho dost vypěstujeme na zahrádce a máme dobrý sklep.

edit - eko vlastně ano, čistící přípravky.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 20:01

My máme výhodu, že rodiče mají zahradu a můj bratr, který s nima bydlí to vůbec neřeší. Takže se setkáváme venku na zahradě, dostatečně daleko od sebe bez roušek. Kluci jsou velcí a nechodí s náma spíš kvůli tomu, že by jsme od nich neudrželi holky od bráchy. Za manželovým otcem, který bydlí v penzionu, jezdíme jen s nákupem a voláme mu. Na návštěvy za ním jezdí švagrová, která je doma.  Je mu 80, ale je v mnohem lepší kondici než moji rodiče. 

Offline eM
1753 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 20:24

Vysílání o plošném testování tady

Offline brrr
12389 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 21:23

Mám dotaz, jak je to s cestami SK - ČR? Mám tam jednu brigádnici, která nestihla přijet. U nás by pracovala na DPP, smlouvu ještě podepsanou nemá. Má šanci se sem dostat. Možná by věděla Jiná Realita ?

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 21:26

Mirka však víš jak se liší zemědělec a biozemědělec - ten bio práškuje v noci 

Offline eM
1753 příspěvků moje polička 21. dubna 2020 21:49

Informace k tomu plošnému testování tady. Budu to během dne sledovat, jestli v mé věkové kategorii ještě potřebují lidi (na stránkách je počitadlo otestovaných). Odběrové místo mám po cestě z práce, takže se tam případně stavím a pak podám reportáž.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 07:10

Lékaři LF UK vyzývají k uvolnění opatření https://www.forum24.cz/lekari-univerzity-karlovy-vyzvali-k-uvolneni-opatreni-otvirejme-hranice-i-skoly-vzkazuji/

Jsem zvědavá, zda vznikne nějaká protivýzva (jako petice za ponechání uzavřených škol a následná petice za jejich časné znovuotevření). 

Offline notna
9528 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 09:30

Mirka My jsme taky vyhodnotili létání jako zbytečnou ekologickou stopu. Paradoxně nás to napadlo v tuzemsku, když jsme s mužem navštívili naše oblíbené místo a viděli, jak jen z pouhé dva roky se na tom místě podepsalo, že místo objevilo více turistů. A to přitom byla "jen" taková lesní pustina tady v ČR. Nějak se na tom nechceme podílet celosvětově. Ale úplně dogmatičtí nejsme. Dítě letělo párkrát s příbuznými, když ji vzali sebou na dovolenou. Nikomu do toho nekecáme. A my sami jsme letěli s dítětem letos poprvé. Šlo o její vysněný dárek k Vánocům.

Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 10:15

notna To by mě taky nenapadlo, do toho někomu mluvit. Starší dcera letěla, když se probojovala do skupiny středoškoláků na stáž v Cernu. K eko, tíhnou obě dcery i když se u nás o tom nikdy moc nemluvilo. Maminka bývalého té starší je 10 měsíců v roce někde v rozvojovém světě a pomáhá, současný její přítel je takový Mirek Dušín a obě jsou už roky napojeny na PF UK, mají z těch oborů většinu přátel, tam je to takové přirozené. Nakonec bych se před nimi musela stydět.

Offline notna
9528 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 10:33

Mirka Dcera je ve věku, kdy ji při cestování všechno zajímá, snaží se sama domluvit a zároveň je s námi ráda. S pubertou to asi půjde do háje, tak jsme měli v plánu teď cestovat trochu víc než obvykle a ukázat jí víc z Evropy. zase nechceme kvůli našemu rozhodnutí ji o to ochudit, když je možnost. Teda byla. Ale teď nic díky koroně.