Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 10:36

notna Taky jsem si říkala, že bych tu mladší ještě někam vytáhla, protože já jsem, díky všem okolnostem, skoro nikde nebyla a ona je tak zlatá parťačka a na tu Krétu tolik vzpomínáme - a jak píšeš, za chvíli už budou mít svůj život. No, teď to už nevypadá.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 10:44

Rektor výzvu doplnil zásadními podpisy:

https://cuni.cz/UK-6311.html?news=10013&locale=cz

S Ludvíkem a popisem nejistot a obav v průběhu pandemie se celkem ztotožňuji:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/sef-motola-kvuli-koronaviru-nam-utekly-rakoviny-prsu-i-tlusteho-streva-101587

Jsem moc zvědavá na další vývoj a to jak po stránce společenské, ekonomické a samozřejmě zdravotní. A taky jak dopadne plošné testování.

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 10:48

můj oblíbenec Flegr a jeho Micík

Milý Micíku
mám pro nás oba hned po ránu moc dobrou zprávu. Američané si konečně přečetli jednu ruskou studii ze 70. let a přišli s tím, že s velkou pravděpodobností bude proti koronoviru účinkovat vakcína proti dětské obrně, tedy proti úplně jinému RNA viru. To je to očkování, co se podává malým dětem na kostce cukru. Očkování je bezpečné, velmi levné a nejspíš i rychle dostupné ve velkém množství. Nefunguje přes tvorbu protilátek, ale nejspíš mechanismem RNA interference posiluje (patrně ovšem jen dočasně) nespecifickou rezistenci proti jakémukoli RNA viru. Micíku, ty potvoro chlupatá, já mám takovou radost!!!

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 10:54

Fiction No ty první neoficiální u lidí, kteří si mysleli, že už to měli v lednu a únoru, tak nic. Žádné protilátky. Jinak jsem taky zvědavá na to oficiální testování. myslím, že promořenost nebude tak velká. Naše majitelka má možnost nějaké rychlotesty koupit, tak uvidíme asi i v práci

Teď jsem se dívala, že zatím ten matematický model ve spoustě států sedí. Vrchol po 40 dnech. Ještě kdyby seděl ten úplný konec za 70 dní .

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 11:40

RoSa 

To zní hezky... 

Offline euridike blogger
3911 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 11:57

Zase mám dotaz – dá se aktuální reprodukční číslo najít i jinde, než na Seznamu? Na oficiálních koronavirových stránkách MZ jsem ho nenašla…

Online Garfie
28624 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 12:00

Mám koronavirovou stížnost :-) Moje kamarádka (astmatička) pracuje v okresní nemocnici, ve které se dělají testy. Je nemocniční kaplanka, takže se pohybuje hlavně na LDN. Včera odešla do práce naprosto v pohodě, večer totálně vyřízená, teploty 39, kašel, únava. Dnes celé dopoledne telefonuje (stále v horečkách)-obvoďák nebere telefon, hygiena jí řekla, že musí mít doporučení od obvodního. Primářka jejího oddělení jí řekla, že ji ona na testy poslat nemůže a sežene si obvoďáka, ale hlavně ať proboha nikam nechodí a je v karanténě. A z práce ať si vezme dovolenou nebo neplacené volno  jako mazec. 

Offline euridike blogger
3911 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 12:04

Garfie Tak to je fakt neskutečné...

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 12:05

Garfie Jakože jí normálně hodili přes palubu?

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 12:06

Garfie to je desne!!

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 12:18

Garfie to je hrozny!! A nema obvodak treba mail? Ze by mu aspon napsala. Nebo nekoho blizkeho, kdo by k tomu obvodakovi skocil a serval ho?

Offline Marbuša
1431 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 12:21

Na Radiožurnálu dneska byla jako host Soňa Peková a domnívá se, že byl coronavirus uměle vyrobenej, mně se tomu pořád nechce věřit, ale zase ona si asi z huby trhací kalendář nedělá. Vlastně nevím, jestli je rozdíl v úspěšnosti léčby, odkud přišel.

Offline euridike blogger
3911 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 12:28

Marbuša

Tak to ona tvrdí od začátku, já pak někde viděla detailnější rozbor sekvence genomu, kde bylo poměrně racionálně vysvětleno, proč se naopak vědci domnívají, že vznikl přirozeně...

A mě na Českém rozhlase - opět - potěšil rozhovor s Tomášem Zimou...

Online Garfie
28624 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 12:29

bram No celá rodina bydlí v jiném městě, manžel pracuje taky mimo, úplně naprd :-( V Olomouci začíná v pátek plošné testování, mohla by teoreticky přijet, ale když má zákaz vycházet :-/ E-mail mu napsala, ale bez odpovědi. 

andulka01 Asi....vůbec nechápu, že ji vlastní nemocnice nemůže otestovat, přitom ty testy se dělají přímo tam!! Podotýkám, že už tam v nemocnici měli kvůli jednomu případu uzavřenou část oddělení, hned někdy ze začátku. Fakt prostě neuvěřitelné!

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 12:37

Garfie

to je hrozný! jo a ty plošný testy nejsou určený pro lidi nemocný s příznakama!

https://covid-imunita.uzis.cz/index.php?pg=informace-pro-ucastniky

Online Garfie
28624 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 12:41

RoSa Jo, já vím  ale stejně by nepřijela. 

Offline notna
9528 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 12:47

Garfie Nemá ten praktik nějaký zástup? 

Online Garfie
28624 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 12:50

notna Možná má, ale ona nemá jak se to dozvědět, když tam nemůže přijít. Každopádně prý tam zřejmě je, protože má občas obsazeno. Zaměstnavatel (nemocnice) trvá na tom, že musí mít testy, i kdyby to bylo jen nachlazení, jinak nemůže do práce, ale zároveň ji prý na ty testy nemůže poslat, protože prý "směrnice".

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 12:56

Garfie Muze to naridit hygiena, ale musi chtit...

Offline notna
9528 příspěvků moje polička 22. dubna 2020 12:57

Garfie To je strašná situace. předpokládám, že praktik nemá mobil, ale pevnou linku. Aby napsala sos do zprávy.