Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 24. května 2021 11:46

tv Ty jo a víš, co je vtipný? Že já si zrovna minulý týden byla nechat napsat v optice, jaká přesně mám skla, pro případ, že by se mi v Japonsku něco stalo s brýlema!

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 24. května 2021 12:31

Jos 711990 

Proč by vás to mělo vyšachovat? Kojící normálně očkujeme. Ve čtvrtek jsme měli další paní 48, co nahlásila, že ještě občas kojí.

Už jsem to tu psala, ta otázka tam zůstala kvůli tomu, že když se začínalo loni koncem roku s očkováním, tak bylo málo dat ke kojícím.

Je to stejný jako s tou otázkou na krvácivou poruchu a problémy se srážlivostí krve. Evidence. Nic víc, že vám jsou doporučovány spíše mRNA vakcíny.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 24. května 2021 12:43
Reakce na rasaNori:

Stejne je zvlastni, ze se tady sesla proockovaci socialni bublina:) 

​Nechci ti brát iluze, ale on když se někdo očkovat nechce, tak to sem raději nenapíše. :-) 

Offline nika
685 příspěvků moje polička 24. května 2021 14:18
Reakce na ionicera:

​Nechci ti brát iluze, ale on když se někdo očkovat nechce, tak to sem raději nenapíše. :-) 

​Akorat viktorka byla tak odvazna, ale ta ma, tusim, po kovidu. To je polehcujici okolnost. 

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 24. května 2021 14:21

jinx To zní nadějně! 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 24. května 2021 14:21

jinx 

Kéž by! 

Offline viktorka_od splavu
49429 příspěvků moje polička 24. května 2021 14:24

nika já v tom teda žádnou odvahu nevidím. ve svém okolí to mám asi podobně, jako je to tady - většina se očkovat chce, část "musí" donucena svou rodinou a asi 10-20 % prostě zatím nechce, nebo je úplně proti

Offline jitřenka
718 příspěvků moje polička 24. května 2021 14:40

viktorka_od splavu - mám to stejně, jen jsem si všimla že většinou důchodci co už jim stačí zahrádka si rejpnou kvůli moři. No tak nemusím tam, ale chci.

ionicera , nika Ať si každý dělá co chce, rozhodně to nestojí za dohady, nůž na krku nikdo nemá. 

Offline viktorka_od splavu
49429 příspěvků moje polička 24. května 2021 14:41

jitřenka  většinou důchodci co už jim stačí zahrádka si rejpnou kvůli moři.

aha tak to zas já nikoho takového neznám

Offline Jos
příspěvků moje polička 24. května 2021 14:41

wendulka Dobre, diky. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 24. května 2021 15:27

O víkendu jsem diskutovala s příbuznou, která je sestřička na dětském v nemocnici, zda očkovat dceru na covid, až to bude možné pro děti od 12 let. Vyjádřila jsem obavy, že by toho bylo moc, protože tento rok dostala již očkování na encefalitidu, na meningokoka, má dostat další dávku proti meningokokovi a chtěla jsem meningokoka i další kmeny. Říkala, že doporučuje očkovat i děti, protože měli v nemocnici (pracuje ve Vídni) spoustu dětí po covidu se zánětem srdce. A teď čtu na seznamu, že je podezření na stejný příznak i po mRNA vakcínách. Ty jo, to je dilema. Tak nějak doufám, že ten blbý covid už odezní úplně a nebudu muset takové věci vůbec řešit :(

Offline nika
685 příspěvků moje polička 24. května 2021 15:47
Reakce na jitřenka:

viktorka_od splavu - mám to stejně, jen jsem si všimla že většinou důchodci co už jim stačí zahrádka si rejpnou kvůli moři. No tak nemusím tam, ale chci.

​Jo, dneska rikala ctenarka, ze ji ted neuvidíme, ze musi objet vsechny hotely a wellnesy v cr, nez to zavřou kvuli turistům, co natahaji kovid z chorvatska jako loni

Offline Gatita
8681 příspěvků moje polička 24. května 2021 15:50

nonemy vid, jenze ta situace je bohuzel takova, jaka je.. To ti nikdo nerekne,jestli to zrovna pro tebe bude risk nebo zisk, at jsou tvrda fakta jakakoli, tak je to tak trochu loterie, jako vsechno v prirode. Prave proto je potreba se rozhodnout tak, jak si ty myslis, ze je to pro tvoje zdravi nejlepsi. Povinne to neni a je to tvoje telo. U deti to je jeste horsi.Jsem ti moc nepomohla, co

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. května 2021 16:03

Gatita já se dost začínám bát mutací, už teď mají v Brazílii podezřele hodně dětských pacientů. A s tím, jak bude stoupat proočkovanost v dospělé populaci, vir bude mutovat tím směrem, jde bude mít volné pole působnosti a to budou děti. Nevím, jestli se vakcíny testují i pro předškoláky, myslím, že ne, ale za současné situace bych děti naočkovala, kdyby to bylo možné. Samozřejmě souběh s jinými očkováními je jiná věc.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 24. května 2021 16:33

Gatita Já už naočkovaná jsem, kdyby malá neměla tento rok tolik očkování, tak tak neváhám :( O sebe se člověk tolik nebojí, ale o ty děti.

Offline Gatita
8681 příspěvků moje polička 24. května 2021 16:55

nonemy tak jestli mas obavy hlavne z toho soubehu ockovani, tak se da pockat? Pres prazdniny si nemyslim, ze bude pro deti vysoke riziko nakazy. Akorat pak je blby ockovat nekde v kulminujici epidemii, coz mozna zas na podzim bude. Ja s detma spechat nebudu. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 24. května 2021 17:04

Nevite, jestli uz delaji protilatky detem? (10 let) 

Offline Torrah
3404 příspěvků moje polička 24. května 2021 17:59

Dneska nám v práci oznámili, že kdo je do 180 dní po covidu nebo do 90 dní po první vakcinaci (respektive 9 měsíců od první vakcinace, pokud má druhou), už nemusí chodit na ty pravidelné týdenní testy.

Tož jupí. Jsem ráda.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 24. května 2021 18:04

Gatita ano, mám strach ze souběhu, že už to bude pro organismus moc. Má jít v listopadu na přeočkování meningokoka a v srpnu na meningokoka další kmeny právě. Takže by měla během půl roku 4 různé vakcíny a 3 x navíc jako přeočkování, protože musí být dvě dávky. Vím, že stačí mezi vakcínami 14 dní dle doporučení, ale rvát toho dítěti naráz tolik, v tak krátké době... :( Vím, že to za mě nikdo nerozhodne a já musím posoudit riziko. Proto je to tak těžké. Spíš si tady jen tak stěžuji, nečekám, že mi v tomto někdo poradí. Ale děkuji za zájem.