Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 22. května 2021 15:36

tv To mám úplně stejně. V dětství do 2 dpt jsem to dávala, pak už jsem přestala poznávat lidi a nevěděla, co to je naproti za obchod, teď mám 4,5 a už bych na dovolenou nejela bez náhradních.

continuity Někomu se zlepšuje, mně bohužel ne. Někdy je ale prý to zlepšování zrada, může přechodně provázet začátek šedého zákalu. 

Sweet Potato To chci umět a ani nemusím mít nutně třetí vzadu

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 22. května 2021 15:41

mirajo no se šedým zakalam vicemene počítám jako s jistotou, měli ho u nás všichni kolem, ale asi jsem na to jeste mladá. To mám právě plán, že si nechám dát nějaké dobré čočky a konečně uvidím.

Ale zatím právě vidím výborné,do dálky uspokojivě, tak čekám až technologie ještě pokročí. Žádný spěch.

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 22. května 2021 15:44

Sweet Potato

Mám to úplně stejne. Šero mi vadí při řízení (a dezd ještě víc) ale třeba po tmě chodím ráda. Jsem obvykle ten, kdo vytahuje čelovku jako poslední. 

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 22. května 2021 15:45

Pinot Noir ty jo, 6.a zhoršuje ti to ještě? Mám podle mě víc, už mi ty brýle nestačí a zajímá mě, jestli se to někdy ustálí.

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 22. května 2021 15:56

tv už to mám takhle hodně let, možná deset? Asi se to ještě mírně zhoršilo, protože nosím čočky s tímto číslem, a ty prý stačí o něco slabší, než brýle, které jsou dál od oka. Takže brýle bych možná potřebovala ještě o 0,5 silnější. Ale ty nosím většinou jen na přechod z koupelny do postele. Nechám se přeměřit, až půjdu znovu do práce, chtěla bych pak nové brýle. Ale za těch posledních deset let už to je jen nepatrný nárůst. Díky bohu teda, začala jsem brýle nosit někdy v šestnácti a do třicítky to fakt vylítlo na šest, už jsem se taky děsila, kde se to zastaví

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 22. května 2021 16:07
Reakce na tv:

Jos mám 4,5 dioptrie a moje noční můra je to, že ztroskotam na pustém ostrově a ztratím/rozbiju brýle. A zemřu jen kvůli tomu, ze budu prakticky slepá. A taky mi to sluší víc s brýlemi, bez nich vypadám tak nějak "vyblite".

Edit: a brýle jsem začala nosit až tak při dvou dioptriích, když jsem na ulici nepoznávala známé.

​taky jsem mela hruzu z toho ze v neznamem prostredi rozbiju bryle, mela jsem -4 a temer -8. Spravil to laser, hodnotim to jako nejlepsi investici

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 22. května 2021 16:07

Pinot Noir No sláva, že se to zastavilo. Též potřebuju nové brýle, u oční jsem několik let nebyla. Zkoušela jsem kdysi i čočky, ale mám nějaké citlivé oči neboco, po vyzkoušení měsíčních mi z nich teklo. Takže můžu nosit jen denní, což je finanční masakr. 

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 22. května 2021 16:08

mnum . Kamarádka na tom taky byla a je spokojená. 

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 22. května 2021 16:10

Sweet Potato mám to úplně stejne. Jedním okem dobře nadálku, nablizko skoro slepá a druhým okem obráceně.

Šero mi nevadí, ale zaostřování už není tak svižné.

Brýle nosím na pc, na tu mezivzdalenost.

Čtu i řídím bez brýlí, nepotřebuji je, ale na cenovky v obchode mžourám.

A brýle v divadle taky lepší, nemusím napínat zrak. 

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 22. května 2021 16:11

mnum

Akorát že já už na hymplu měla těch -8 na lepším oku.

Offline slniecko admin
19630 příspěvků moje polička 22. května 2021 16:19

Ja mám brýle presne kvôli tomu videniu na tabuľu a doktorka mi vyslovene hovorila, že si v nich nemám zvykať zbytočne šoférovať, lebo to mám nejako kompenzované, či čo (ale zas ja mám na oboch očiach pod 1 dioptriu, akurát na jednom slabý astigmatizmus), ale keď je šero, alebo upršaná noc, tak si ich dávam. Nie som si istá, či to nejko pomôže, ale mne to dáva väčší pocit istoty.

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 22. května 2021 17:25

tv existují i 14denní, jsou mnohem lepší než měsíční. Nosím je v zimě, v létě mám citlivé oči, tak pak je musím proložit těmi jednodenními.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. května 2021 19:03

Pinot Noir taky nosím čtrnáctidenní. Já si teda beru jen na ven, víc mi to vyhovuje. Jednodenní nosím, když je počasí na brýle a ty čtrnáctidenní bych nevynosila.

Offline barbucha blogger
36073 příspěvků moje polička 22. května 2021 19:44

slniecko 

Já jsem první brýle dostala, když jsem začala blbě rozeznávat čísla přijíždějící MHD I zašla jsem na oční: na jednom oku půl, na druhým třičtvrtě dioptrie... a musím říct, že i při řízení to byl velkej rozdíl! Právě ta jistota...  Už jsem za volant bez brejlí nevlezla.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 22. května 2021 20:00

Som tu dobre v korone? Tak hlásim, že už som tiež očipovana. Dufam, že žiadne vedľajšie účinky nebudú, starší má nádchu a nemôže do škôlky, tak ich budem mať celý týždeň oboch doma. Odpočinok ruky nehrozí, mladší sa samozrejme zrovna teraz chce stále nosiť

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 22. května 2021 20:12

continuity ja taky čekám, až pokročí technologie a celkem věřím, že to bude brzy. Mám od VŠ asi 1,75 na dálku a bez brýlí/čoček jsem nerada, jsem zvyklá na ostrý obraz. Ale je to málo na laserovou operaci, byla jsem na vyšetření a oni by mi nechali nějakou půldioptrii, aby mě chránila před špatným viděním na blízko, tak to mi nedává moc smysl - zatím :) Lyžovat bez nějaké korekce mi pro sebe přijde jako docela hazard už teda, ale když to zvládáš...

čočky jsem dřív nosila denně, ale před pár lety mi začaly vadit, tak jsem přešla na brýle - dříve esteticky nemyslitelné  , ale nakonec mě brýle jako módní doplněk moc baví, mám i sluneční dioptrické... Čočky už nosím jen (ve zkratce) na lyže a na večírky :) 

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 22. května 2021 22:05

Tulipe v mlze vidím stejně figu a jezdím, není to zas takový rozdíl. Dobře se mi jezdi na večerním, na osvětlené sjezdovce.

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 22. května 2021 22:10

Mrakoplas já jdu ve středu, muž o den dřív, tak doufám, že nás to neskolí oba. A čtvrtý den po druhé dávce jedeme na dovolenou, tak pak doufám taky ne. Držím palce. (U nás taky rýma, a nějaká hodně nakažlivá, v pátek prý byly ve třídě 3 děti z 28.)

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 22. května 2021 22:23

Pinot Noir no hlavne dúfam, že to od nich nechytime my dospelí, k tomu očkovaniu nič moc (už dva krát som to od neho chytila a mala horší priebeh ako on). Držím palce! 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 22. května 2021 22:24

Inak na Slovensku zatvorili (snáď dočasne)  očkovacie centra v dvoch mestách, kvôli nezáujmu :( A to sú u nás otvorené už všetky vekové kategórie.