Kokoska On není očkovanej, že musel na test? Nebo musíš mít obojí? Chystáme se odletět, tak jsem zvědavá, co nás čeká.
Koronavirus
Kolegyne s manzelem maji jen prvni davku ockovani, byli pripusteni pozdeji, prodelali kovid. Maji zaplacenou dovolenou v SR od 11.7. na tyden. Od 9.7.jedna davka s testem na Slovensku nestaci, musela by na 5 dni do karantény, coz nedava pri tydenni dovolene smysl.tak to ted ruší, z penez tezko co dostanou zpet, kdyz je to tak narychlo. Ale ani bez kovidu by asi dve dávky nestihli, ja jsem na očkování byla hned, jak otevreli 45+ a stihla jsem dve davky akorat, a to oni jsou mladsi.
nevim jestli ti uz nekdo neodpovidal, docitavam postupne. Kolegyne nemusi nic rusit, od 9.7. do 9.8. Plati prechodne obdobi kde jsou lidi i po prvni davce brani jako naockovani. Zjistovala jsem si to hned, protoze v cervenci jedu s detma za rodici na Slovensko a taky jsem nechtela z tydenniho pobytu 5 dni stravit v karantene. Tak doufam ze ti nezmeni. Tady mam jen obrazek z textu na denniku n, na ofic strankach jsem zatim nehledala.

viktorka_od splavu Fandim Britum a prala bych si, aby jim zase jednou v historii jejich odvaznej pristup vysel. Asi vsichni 18+ u nich dostali prilezitost k ockovani, prodelani nebo obojimu. Polovina naroda ma dve davky. Incidence stoupa, ale pisou, ze pocet hospitalizovanych a mrtvych moc ne, rozhodne mnohem mene nez v podzimni vlne. Rozvolneni uz nebudou odkladat, uz je to taky asi neudrzitelny. Udelali dost a jestli ma vzniknout x-dalsich mutaci, tak se to proste stane a strasit tim narod uz ted nikomu neprospiva. Myslim, ze lidi uz potrebujou nadeji a odvahu, ale nekdo urcite nas strach. S...me to velmi, ulevuju![]()
![]()
999 jak jsem psala, Italum bylo ockovani fuk, na testy jsme museli. Nejlip se podivat na stranky mzcr nebo zastupitelstvi zeme, kam jedete, co aktualne chteji.
KokoskaKolegyne do Svedska, Danska musela v cervnu taky na testy i plne ockovana. Jestli to porad plati, nevim. Taky do posledni chvile nevedela, jestli nepoleti bez partnera, protoze v uzis jeho certifikat byl az par hodin pred odletem.
Me vcera pri hledani certifikatu nemile prekvapilo, ze do uzis bude mozne jednorazove prihlaseni a tim padem stazeni certifikatu jen do konce roku. Pak uz jen pres eidentitu. Nebo asi nainstalovat Tecku. Co kdyz nekdo prvni nema nebo bankovni identitu jinde pouzivat nechce a o Tecku taky moc nestoji? Je povinnost mit chytrej telefon a v nem pozadovany aplikace, aby mohl clovek normalne zit a fungovat? Ja tomu aspon odmitam tleskat...
![]()
Je to děs, hrůza a Bordel.
viktorka_od splavu Například ve Vídni se návštěvník restaurace musí nejen prokázat (test, očko nebo prodělání), ale i registrovat.
Barikády tam zatím nestojej.
mnum fakt? Diky moc, ja ji to dam vedet.
999 stránky mzčr moc nedoporučuju, informace tam aktualizují jednou za uherský rok, před měsícem mi to málem přivodilo úplně zbytečně infarkt. Spíš přímo stránky cílové země, ideálně v jejich jazyce, setkala jsem se s tím, že informace v angličtině nebyly aktualizované nebo byly neúplné. Nebo zavolat na zastupitelství.
KokoskaKolegyne do Svedska, Danska musela v cervnu taky na testy i plne ockovana. Jestli to porad plati, nevim.
No to je právě to. Stopro to platilo do 30.6., a od včerejška kdy měla bejt změna jsem našla tak protichůdný informace, že se můžu vzteknout.
Kokoska Aha, já to nečetla celé.
Mohučanka Díky
Mohučanka stranky dane zeme jsou asi jistejsi. Mzcr tu hlavni stranku ma nekdy z konce cervna, ale kdyz jsem zadala do vyhledavace napr "mzcr portugalsko", je tam aktualizace z 2.7. Tak treba ty jednotlive stranky aktualizujou castejc.
OPRAVA, kecam, to druhy bylo MZV! Nevsimla jsem si, ze jsem pak klikla na stranky jineho ministerstva
Ale v kazdem pripade to tam aspon maj aktualni.
Kokoska Sweet Potato Já byla minulý týden na kurzu a jsem certifikovaná šťouralka.
Nevím, jak to je v testcentrech v ČR, ale u nás je testovací centrum, kde je zřizovatel město a pak testovací místa, kde je zřizovatel (zřejmě) kdokoliv, nejčastěji lékárny. Ta soukromá testovací místa používají buď profi testy nebo (levnější) samotesty. Ty profi mají tenčí a zahnutou tyčinku a šťourá se s nimi hluboko, ty samotesty se strkají jen tak 2cm do nosu. Tak třeba je to u vás taky tak.
Tady to bylo hodně lukrativní, zřídit si testovací místo. Za otestování osobu dostal zřizovatel 18€ bez ohledu na to, jakými testy operoval. Ten můj školitel říkal, že zvládl otestovat 40 lidí za hodinu. Moc si to pochvaloval
.
Já na kurs šla kvůli tomu, abych jménem zaměstnavatele mohla zaměstnancům potvrzovat negativní výsledky testu a ti je mohli použít i soukromě.
Myslim, ze plati aj, ze ak mali covid a stihli ockovanie do 180 dni su povazovani za plne zaockovanych.
Kto je považovaný za plne zaočkovanú osobu?Je to osoba, ktorá je už dva týždne po druhej dávke dvojdávkovej vakcíny (Pfizer, AstraZeneca, Moderna) alebo je dva týždne po podaní jednodávkovej vakcíny (Johnson & Johnson). Takisto človek, ktorý prekonal covid a dostal prvú dávku do 180 dní po prekonaní ochorenia.
Tabea tady ty Ag testy dělají na různých místech různě, z nosohltanu, z kraje nosu, z krku, ze slin,... Nevím, jak jinde, v mém okolí jsou hlavně pobočky laboratoří nebo nemocnic.
Tabea Tak to gratuluju, milá šťouralko![]()
V tom Motole (velké test.místo v nemocnici) původně používali ty z hloubky, pak přešli na mělčí.
Sweet Potato Zaroven Rakusaci jsou myslim ti, co uznavaj hladinu protilatek. Ja osobne to nepotrebuju, ale chapu, ze to nekomu muze vadit, ze u nas nelze. Protoze vedci nevedi, kolik je ta protektivni, stupnic je vic /2?/ atd. Jak ale prisli na 180 ochrannych dni po prodelani, to se vedec probudil a vykrikl 180?
Taky je to hodnota, ktera pracuje jen s nejakou pravdepodobnosti.
Sweet Potato Ja bych ve Vidni usnula, nikdy nelibilo, asi jsem rebel
Na vystavu, na kavu a rychle domu!
Prosím vás, neví někdo, jestli je někde stanoveno, jak dlouhý ten pobyt v zahraničí musí být, aby se počítal jako "dovolená" a bylo třeba vyplňovat příjezdový formulář a jít na test? Nemůžu to najít...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY