geekygirl dokonca. Pre mna to sice neplati, ale kolegyni od nika to moze tiez pomoct
Koronavirus
Mohučanka oficialne to jeste nevydali, nejlepsi je sledovat stranky min.zdrav pod Koronavirem Mimoradna opatreni a pak sekci o cestovani.
No u nás to tiež menia halabala, no už vidím ako budem cez víkend na túre aj desať krát prechádzať hranicu a každý krát sa registrujem ![]()
Pri príchode na Slovensko zo zahraničia sa musí každý vrátane zaočkovaných zaregistrovať do systému eHranica, oznámilo ministerstvo zdravotníctva. Platí to aj pre tých, ktorí boli len na nákupe v prihraničnom meste. https://dennikn.sk/minuta/2454238/?ref=ampm
Me vcera pri hledani certifikatu nemile prekvapilo, ze do uzis bude mozne jednorazove prihlaseni a tim padem stazeni certifikatu jen do konce roku. Pak uz jen pres eidentitu. Nebo asi nainstalovat Tecku. Co kdyz nekdo prvni nema nebo bankovni identitu jinde pouzivat nechce a o Tecku taky moc nestoji? Je povinnost mit chytrej telefon a v nem pozadovany aplikace, aby mohl clovek normalne zit a fungovat? Ja tomu aspon odmitam tleskat...
No potěš. Jsem dnes rozcházela Tečku. Já mám jen očkovací certifikát, ale třeba Slovensko se hodí i to potvrzení a prodělaném covidu, které však už v systému není.
Jedno dítě systém vůbec nenašel, to druhé svítí červeně a na obě mam v emailu antigenní test ze středy. ![]()
continuityJa jim radsi nechala sahnout do hlavy a PCR, kvuli taboru. V uzis uz jsou nastesti obe. Decinska nemocnice.
Jinak, kdyz uprostred vyletu padaj hlady a batoh uz zeje prazdnotou, fakt nemam vycitky, kdyz jdou zdravy a necertifikovany na zahradku. Na druhou stranu, kdybych vstavala z postele po viroze, mela rymicku atd., tak si aspon koupim samotest i jako ockovana. Bez ohledu na momentalni opatreni, ktery uz nezvladam sledovat.
Mrakoplas eHranica ![]()
Lamicka díky moc.
Sweet Potato a co z toho podle tebe vyplyva?
mirajo já na ten PCR nesehnala termín někde blízko, navíc starší měla už vyplácané ty testy na pojišťovnu ve škole, takže bych to musela platit. Ony ho nepotřebovaly, je to spíš kvůli klidu v rodině.
A666 Az na to, ze jsem 2. davku mela po 6 tydnech a ne po trech, jsem to mela stejne (vcetne ty modriny
).
Ale jak se tak 4. den chyli ke konci, zacina me znova bolet hlava, neni mi uplne dobre od zaludku a mam zvysenou teplotu. Ale samozrejme to nemusi souviset.
Prosperina Já měla po 2.dávce 2.den horečku, psk už dobrý. Ovšem vrátilo se to 6.den a tři dny mne střídavě trápily bolesti hlavy, teplota, střevní potíže. Doktorka, která mne očkovala, mi potvrdila, že nic neobvyklého.
Sweet Potato Diky, tak uvidime, co to bude delat dal.
Tak samozrejme v restauraci nikdo po nejakem testu nebo ockovani ani nevzdechl. Vesli jsme bez rousky, personal taky nemel, dezinfekce ani pri vstupu ani na wc, klidek, pohoda. Tak jsme se skvele najedli a bylo to po ty dobe moc fajn.
Kokoska tak samozřejmě test ani očkování nikoho nezajímalo, protože u stravovacích služeb máš zakázáno vstoupit jako zákazník pokud nesplňuješ podmínky, ale provozovatel to nekontroluje (jinde to výslovně má kontrolovat a případně tě nevpustit - hotely, sport, kultura) a kontroluje to akorát policie/ hygiena :)
Podle mne vydařená kampaň. "Ano, vakcína může mít žádoucí vedlejší účinky."
http://www.paca.ars.sante.fr/oui-le-vaccin-peut-avoir-des-effets-desirables-vaccinons-nous
Prosím dával jste někdo do Tečky rodiče i děti? Jde to? Máte na to nějaký jednoduchý systém?
Jedno dítě nemá občanku.
Mha dávala jsem jen sebe a manžela, stačí sehnout qr kod z certifikátu a máte to tam, není třeba nic dalšího.
Vlm A na to musím mít nějakou další aplikaci, aby mi to nacetla? Můj mobil sám od sebe nečte QR.
Mha nemyslím si, jen se mě to zeptalo na povolení k přístupu k foťáku,ale v telefonu aplikaci na čtení kódů,ale nemyslím si že to má vliv
Mha vyberete skenovat a mělo by to jít sejmout,
Vlm Děkuji, budu zkoušet.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY