Klara diky, to je dobre vedet. Tak snad je nekoupim a druhy den je nezakazou ![]()
Koronavirus
Zuzuli plati samotest, nosim ho s sebou, kdyby bylo potreba si ho udelat no.
nechci se pasovat do role vrchního vykladače podmínek, ale!:) to imho vůbec neděláš správně, u akcí musíš bejt schopná doložit že v okamžiku vstupu jseš negativní a u restaurací po celou dobu co tam jseš jseš negativní, ne že si to myslíš, přijde hygiena, ocucáš si test a oni tam s tebou čtvrthodinu poseděj
Kolegyne s manzelem maji jen prvni davku ockovani, byli pripusteni pozdeji, prodelali kovid. Maji zaplacenou dovolenou v SR od 11.7. na tyden. Od 9.7.jedna davka s testem na Slovensku nestaci, musela by na 5 dni do karantény, coz nedava pri tydenni dovolene smysl.tak to ted ruší, z penez tezko co dostanou zpet, kdyz je to tak narychlo. Ale ani bez kovidu by asi dve dávky nestihli, ja jsem na očkování byla hned, jak otevreli 45+ a stihla jsem dve davky akorat, a to oni jsou mladsi.
Klara A samotest predem staci i ve sluzbach? Ja uz zas vubec nestiham zmeny. A PCR jim vysledek trva doufam do 24h...Uz jsem taky otravena, naplanovala jsem si nejake pochuzky, ale mam tam mezi treba vikend a tim padem mi nestaci jen jeden AG a na PCR se zase ceka, tak to musi byt tip top naplanovane. A jinak se priznam, ze kafe na zahradce uz si bez testu asi dam, do 9. legalne a pak uz asi budu emocne oplostela
. Ale treba kosmeticce nechci zavarit, takze to resim...
Já se omlouvám, ale podle mě je fakt dobře, ze to s tím ockovanim změnili. ČR byla v tomhle dost výjimkou a nedávalo to smysl. Delta varianta potřebuje plné očkováni a asi nikdo nechce, aby ji nedostatečné očkováni šířili na hromadných akcích
Je mi lito, ze to zkomplikovalo někomu odjezdna dovolenou, ta výjimka pro očkováni jen první dávkou tam ale proste neměla být.
Kdyz to chtěli pro lidi vic otevřít, mohli už dávno schválit zkráceni intervalu mezi dávkami - tady v Sasku je norma 3 tydny
Zarinya do statistiky - po 2.dávce v úterý mi bylo líp než po první (ale první jsem absolvovala pár týdnů po kovidu, tak možná proto jsem měla silnější reakci, mmch trvající cca 1 den, takže zas nic hrozného)
nechci se pasovat do role vrchního vykladače podmínek, ale!:) to imho vůbec neděláš správně, u akcí musíš bejt schopná doložit že v okamžiku vstupu jseš negativní a u restaurací po celou dobu co tam jseš jseš negativní, ne že si to myslíš, přijde hygiena, ocucáš si test a oni tam s tebou čtvrthodinu poseděj
Tady byly určitou dobu samotesty pod dozorem. Buď jsi měla certifikát z ofiko testu anebo ses samootestovala na místě pod dohledem. Měl to tak třeba můj sportovní oddíl, buď sis donesla svůj nebo jsi si koupila na místě.... Teď je incidence tak malá, ze test už třeba není....
Pinot Noir Tak si počkáme na rozsouzení![]()
Jos PCR test na pojišťovnu může klidne trvat i dele.
Jinak mám taky čerstvě po 2.dávce (3 týdny po první) a byla jsem unavená, den po mě bolela hlava ale to mohlo být i počasím. Ale měla jsem místní reakci, ruka lehce nateklá boli doteď ( očkováni v úterý). A dokonce mám i modrinu, nejak se jim napichnuti nepovedlo ![]()
Pinot Noir Můžeme udělat anketu.
Já to pochopila úplně stejně, přece je blbost dělat si test až při případný kontrole. Vůbec by mě nenapadlo, že to někoho napadne.
Když budu pozitivní, tak co pak? Jako jo, už jsem párkrát chtěla s kočárkem zakotvit na zahrádce na kafe, ale neměla jsem s sebou test, a 3 týdny po první dávce mám čerstvě. Žíly mi to teda netrhá, prostě je asi fakt potřeba proočkovat pořádně, tak se tím holt budu řídit. A případný změny se doufám dozvím odsud, vůbec už nemám morál sledovat, jaký nařízení zrovna platí.
Josja teda obcas chodim na pankace, obcas proste nekam zapadnu spontanne, aniz bych to nejak sahodlouze planovala, mne to kolikrat dojde az kdyz tam sedim. Ale dovnitr nechodim. Nosim s sebou jeden pohotovostni samotest, obcas se mi podari zajistit test oficialni, ale presne jak pises - vikendy, malo mist, do toho manevry s hlidanim, takze kdyz uz chci nekam vyrazit, nejde mi to moc zorganizovat. Ja teda skrz deti vlastne nechodim skoro nikam, mne ten lockdown vpodstate trva
. Ode dneska vlastne muzu bez testu, ale koukala jsem, ze to devateho maji zas zprisnit a do dvou tydnu od druhe davky zas utrum. Ze ja ty zpravy vubec ctu.
Klara Boze. tak papir v kapse to jisti. Dyt je to na hlavu jak se psalo vyse. Jdes po meste, a dostanes treba hlad a nemas z rana napsane prohlaseni. continuity To je uplne skvele. Takze si dojdu na PCR, dva dny budu cekat na vysledek a zbyde mi 5dni. Z toho vyplyva, kolik lidi to asi bude resit. Tak aspon ze berou ty samotesty..
Zuzuli v cesku se kontroluje test v kavarne ci restauraci,nebo musi byt test?
jasneze ne![]()
A666 ja mela druhou davku po sesti tydnech a horecku,zle....nechci videt co by bylo po trech tydnech ac jsem o to stala.
mimochodem jsem mela horecku po 15letech.![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY