Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 05. července 2021 23:17

JankaM 

No musí...jako sedmiletá by měla mít teď během prázdnin buď test z odběrového místa anebo tebou podepsané čestné prohlášení, že jsi jí otestovala sama. Je to na tvojí odpovědnosti.

To je stejné, jako když k nám teď do plavecké haly nebo na koupaliště přijdou lidi, kteří nemají potvrzení, že byli v posledních třech dnech negativně testovaní v práci, pokud nejsou očkovaní nebo v ochranné lhůtě po covidu, ale na čestné prohlášení napíšou, že ano. Obsluha je vpustit musí. protože povinnost předložit pořád náleží jen hygieně nebo policii. Tak asi tak no.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 05. července 2021 23:24

nika to asi nejsme, ale je to slozitejsi. Předně je důležité, aby byli naočkování ti rizikoví a u těch skupin je prockovanost slušná i tady, Briti hodně očkovali AZ, tady byla Comirnaty, spousta lidí má únoru po nemoci. K dobrému srovnání by to chtělo pečlivější analýzu než jenom procento populace. 

Offline nika
685 příspěvků moje polička 05. července 2021 23:29

JankaM ano. My jsme byli v tom divadle, ja a tchyne s certifikatem o ockovani a syn 14 let si udelal samotest, ktery si vzal s sebou a vytisknul si prohlášení, které jsem podepsala jako zakonny zastupce. On je naštěstí tak velkej, ze si to obstara sam. Rodiny s menšími detmi fakt lituju, je to opruz.   Jo a ja zadnou Tecku teda nemam, stahla jsem si certifikat do mobilu do souboru a vytiskla totez do peněženky. 

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 05. července 2021 23:37

Kan nika delta je rychla. V sobotu v Zare se na me ve fronte k pokladne lepil nejaky rusky hovorici par, pokladni je napominala, at drzi odstup. Pak mi pri placeni rikala, ze uz jim vedeni rikalo, ze je letos asi zavrou jeste driv nez vloni. Optimisticky mame naplanovane cesty na prelomu zari a rijna a koncem rijna, ale myslim, ze budem sedet doma.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 06. července 2021 00:43

Kokoska my mame naplanovanou cestu na Lastovo na zacatku srpna, je to hr ostrov, trochu mimo masovy turismus, takove  "na samote u moře" , myslim, ze uz neodjedeme, v srpnu uz bude delty plna evropa, takze kazdy bude rad doma v bezpečí - a dobrovolne. 

Offline nika
685 příspěvků moje polička 06. července 2021 00:56

Kokoska co nějaký nase dovoleny, co chudaci děcka  a mlady lidi, je to proti přirode nechodit do skoly, nechodit za zabavou,  s hadrama na puse udrzovat distanc.  Ja si rikam, ze asi nepomuze nic, ale zadne trapeni prece netrva do nekonečna?? jednou se ten virus třeba vyčerpá a chcipne sám. 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 06. července 2021 05:53
Reakce na Kokoska:

Kan nika delta je rychla. V sobotu v Zare se na me ve fronte k pokladne lepil nejaky rusky hovorici par, pokladni je napominala, at drzi odstup. Pak mi pri placeni rikala, ze uz jim vedeni rikalo, ze je letos asi zavrou jeste driv nez vloni. Optimisticky mame naplanovane cesty na prelomu zari a rijna a koncem rijna, ale myslim, ze budem sedet doma.

​my taky, dalsi Italii, Piemonte, Barolo a lanyze, ale bojim bojim, ze zustane jen u planu a (opet) to nevyjde

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 06. července 2021 06:45

No a u nas pozatvarali male hranicne prechody

neverili sme vlastnym ociam vecer. Sme velmi blizko hranic kopa ludi pracuje na morave a opacne a teraz musia obchadzat desiatky kilometrov aby sa dostali do prace alebo vobec presli. No bude to vesele este. 

Offline Černá kočka
1782 příspěvků moje polička 06. července 2021 07:04

Janulik03 Už dlouho přemýšlím kde bydlíš, vyšlo mi z toho, že asi někde kolem My ?  Jestli je to nevhodný dotaz, tak to smažu.

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 06. července 2021 07:26

Černá kočka presne

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 06. července 2021 07:30

jinx my sme taliansko odpiskali  zmenili sme to na tatry a to sme dufali ze tento rok sa dostaneme este do norska. No tak nic a teraz ako sprisnili kontroly od vcera vecer tak ufff 

Offline Černá kočka
1782 příspěvků moje polička 06. července 2021 07:41

Janulik03 Jezdívala jsem za spolužáky nedaleko do Velké, Hrubé Vrbky, Kuželova. Už jsem tam dlouho nebyla, protože ty vazby už tam nemám, je tam krásně, žádné dramatické scenérie, zato obrovská pohoda.

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 06. července 2021 07:41

jinx my navic to druhy v rijnu mame Istanbul a okoli, kam jsme chteli uz pred par lety, ale kvuli nejakym teroristickym utokum se to zrusilo. Mela to ted byt nahrada za Kaliningrad, do Ruska se neda vubec. Turecko je zatim tmavocerveny... No a to prvni Portugalsko, tam jsem teda moc zvedava. Uzij si aspon ted tu Italii, kdo vi, kdy se kam zas dostanem.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 06. července 2021 07:50

Kokoska dekuji, vy taky! snad to nakonec nebude tak blbe a jeste se nekam na podzim podivame. Istanbul je nejaky zacarovany, taky se mi nedari se tam dostat:) 

Janulik03 a to jste It planovali taky nekdy na podzim, ze jste to odpiskali? Já porad doufam... 

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 06. července 2021 08:07

jinx ano september milano a dalej dolu podla nalady . 

Offline Tabea
8246 příspěvků moje polička 06. července 2021 09:01

U mně je Istanbul taky začarovaný, měli jsme tam jednou letět po Vánocích, den předtím syn horečky a zánět středního ucha. Pak tam myslím byla sněhová kalamita..

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 06. července 2021 12:32
Reakce na Kan:

Mojito XXL s deseti brčky měli snad všichni, 

​Tohle jsem nikdy nepochopila a ani před koronáčem by mě nenapadlo pít z kýble, do kterýho přede mnou naplivalo x lidí

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 07. července 2021 08:51

Možná spíš blbý dotaz: chápu dobře nařízení, že když chtějí náctiletí (16 a 14) do kina musí na oficiální test a nestačí čestné prohlášení zákonného zástupce o provedení samostestu?

Offline Mha
příspěvků moje polička 07. července 2021 10:19

Liesel Záleží na kině, naši šli na prohlášení. Teď by toho chtěli zvládnout víc, včetně plavání, koncertů apod, tak půjdou na PCR test, at mají ten týden v klidu bez prohlasovani. 

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 07. července 2021 12:38

Slovenska vlada se už úplně zbláznila. A já tam odvezla děti a budu je ještě někdy chtít zpět.