nechapu?
Koronavirus
Zarinya no ze tady fakt nikdo neresi (mysleno tady v cr), ze bys sla po meste a nemohla si dat kafe nebo obed bez testu v kapse:-) to se resi akorat tady na webu![]()
viktorka_od splavu no,dobre,ale uz to,ze je to narizene,je proste opruz.V kvetnu,zacatek cervna budiz,ale ted?Nechapu proc se taky neridi incidenci.
Gatita mám lockdown taky, doteď jsem neřešila nic, nebyla jsem za kulturou, v restauraci, ani sportovat, samotest ani nevím, jak vypadá, na antigenu jsem byla jednou, na PCR nikdy... Ale na té dovolené, byť jen v ČR, jsem si řekla že je čas to trochu změnit a že kávu a hranolky někde na zahrádce by děti mohly zvládnout, když na ně budeme dva... Samozřejmě je to malichernost, zvládneme to i tak, ale trochu mi ta změna podmínek zkazila náladu, zvlášť když vím, že pár dní před dovolenou musím těm dvěma odmítačům jídla uvařit a zavařit to málo, co jedí, s sebou a k tomu teď budu řešit, kam, kdy a jak se jít dát otestovat.
Gatita No ja uz si bagetu a kafe na zahradce taky dala. Presne jak pises, sli jsme okolo, manzel testovan pravidelne...Nebo u kamarada v hospudce venku. Ted muzu legalne a kdovi co bude za par dni. Tady je vas asi par extra poctivych, ale jinak vim, jak to chodi
. Resim jen ty sluzby, uzavrene prostory atd.
Zarinya no ze tady fakt nikdo neresi (mysleno tady v cr), ze bys sla po meste a nemohla si dat kafe nebo obed bez testu v kapse:-) to se resi akorat tady na webu
Že to děláš ty, opravdu neznamená, že to dělají všichni.
viktorka_od splavu no,dobre,ale uz to,ze je to narizene,je proste opruz.V kvetnu,zacatek cervna budiz,ale ted?Nechapu proc se taky neridi incidenci.
Tak v ČR jde momentálně incidence nahoru... Kor v Praze, takže jim tahle opatření docela kvituju. Jako fakt stojí za to si teď užívat a dostat se zase do srabu? Na rozdíl od Německa jsou v ČR povolené mnohem víc hromadné akce (s větším množstvím lidi)
Jos většina laboratoří má lhůtu 48h, ale všichni v mém okolí měli výsledek tak do 15, max 20 hodin.
Pinot Noir jo, my prostě jdeme před dovolenou na pcr, jinak chodím před cvičením na antigen nebo i na pcr, když mám v plánu víc akcí. Ale je to prostě starost navíc. Naštěstí tu máme v okolí testovací místo venku, takže můžu i s dětmi.
Pinot Noir Ja se realizovala v Praze u nasich. Dosla jsem si na AG a pak mohla v klidu vsude. Jenze to nebyl jeden za tyden. Na PCR se ceka a platit dalsi AG se mi z principu nechce no. A stejne k na to testovaci misto musis dojet, nejakou dobu tam cekas...No a na takove dovolene nekde na horach je to uplne marné. Tam se neotestujes. Fakt asi jen ten test nekde po kapsach...
Jos vis co, ja se ale za poctivou povazuju taky. My se fakt drzime dost zkratka, nevyhledavame davy, i na tech testech jsem parkrat byla. ale to uz bych se z toho musela po..., abych dodrzela opravdu vsechno. Navic jak pises, nejaky papir obcas nevypovida o nicem.
Pinot Noir no vsichni urcite ne, to ani nepisu, ze:-)
Jos Jako třeba já jsem před pravidelnejma středečníma návštěvama hospody na ag test vždycky zašla, ale spíš proto, že mám odběrový místo pět minut pěšky od baráku, nemusím za test platit a ještě ho dělají ze slin a ne z nosu, takže to ani není nějaký nepříjemný... Bejt to placený, daleko a/nebo výtěr mozku, tak tu svoji poctivost možná trochu přehodnotím. :)
Ale taky jsem z té změny nařízení trochu rozmrzelá, jakkoli to epidemiologicky asi dává smysl. Holt pohodlnost a lenost no, měla jsem mít pokoj už od minulýho pátku, tak nakonec si to užiju přesně 14 dní a pak ještě ňák strpím další tři týdny lehkého vopruzu... ![]()
Ja mam nejblizsi dberove misto na auto (nebo na pul dopoledne mhd), navic furt vyblokovane. Pred dovolenou (v CR) se mi podarilo chytit pcr na pojistovnu, tak to bylo prima, ze jsem tam nenela pocit ilegality. Ale jinak je to strasny opruz a hodne casu a planovani, ze jsem se proste bazenu a jinych veci, na ktere jsem se tesila, vzdala. Doufam, ze jen docasne... Uz jsem tak zpracovana, ze bych ted na koncert nebo nekam do chumlu stejne asi nesla, mne se te korone uplne naproti nechce. Ale kdyz me nekde prepadne hlad a je tam zahradka, tak to beru trochu jinak no.
já to nějak nesleduju, kdy se jaká kategorie uvolnila, tím míň, jestli už je dostatečný odstup pro druhou dávku. Tak zbývá jedině ten test, což je trochu opruz.
Karoleena já teda chodím na testy z nosu a je rozdíl, jestli je Ag nebo pcr. Ten Ag je za dvě vteřiny hotový, skoro není cítit. Pcr je o dost nepříjemnější. Ale lepší než z krku.
Evaeva byla jsem několikrát na obou testech a rozdíl při odběru teda žádný. Spíš teď naposled při AG z nosu tam nějak dloubla víc, řekla bych, že záleží na člověku, který to dělá.
Kokoska Těch AG je víc typů. Některé jdou stejně hluboko jako PCR, některé jen objedou okraj obou nosních dírek. Ty druhé mají např v Motole, kdyby někdo potřeboval.
Jos u nás garantují výsledek PCR do tří dnů...ovšem přihlásit se na něj můžeš až tak na září. Kapacita vyčerpaná. Odběry se dělají jen v pracovní dny od 8 do 10 hodin.
Maky Garantuji do 3 dnu a platnost ma 7
.Jo to zni opravdu dobre, nastesti mam zacatkem srpna po starostech.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY