Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 18. zaří 2021 21:33

ionicera Lamicka dekuju.

Ano, bolí to dost

Uz jich je v práci deset nakažených. Zatím nikdo další. Někdo to má úplně lehké, dcera je horší, ale lepší se. A jediná neockovana z nich je ve špitálu. 

Offline Kokoska
35154 příspěvků moje polička 19. zaří 2021 17:35

Dadoo drzim palce, at je dcera brzo v poradku

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 19. zaří 2021 17:38
Reakce na Dadoo:

V nemocnici jediná neockovana. 

Dekuji bohu, že je dcera očkovaná.

​já tomu nerozumím... takže je očkovaná nebo neni? každopádně přeju rychlé uzdravení!

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 19. zaří 2021 17:46

RoSa nějaká jiná paní, slečna je neočkovana a v nemocnici.ostatni očkování jsou ,,jen,, pozitivní,tak tomu rozumím já.

Dadoo omlouvám se ,te se do toho pletu a přeji dceři i ostatním ať jsou brzy v pořádku

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 19. zaří 2021 21:59

Dadoo Bude to dobré, musí! Syn je taky astmatik a zvládl to bez hospitalizace. 

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 20. zaří 2021 00:04

Dekuju všem za zájem a povzbuzení. Dcera je už celkem v pořádku. Nejhorší byla noc z úterý na středu, to říkala, že jí bylo fakt příšerně a myslela na všechny kteří si to prožili a bylo jim i daleko hůř a mnohem déle.

Přes víkend už z domova pracovala.

Dneska je pořád slabší, rychle se unaví, cítí se vyčerpané, stále bolí klouby. Kašel trvá, bolí průdušky, ale už, pitoméc, zase začala pomalu čoudit. Což je neklamna známka zlepšení. Pořád necítí nic, bolí jazyk a nemá ani chuť. Ale jinak je už všechno v pohodě, teď už je to prý brnkačka.

Sama říká, že je šťastná, že se dala očkovat, protože bez očkování by to tak snadno tutove neprošlo.

Takže potvrzuje, že pro očkované ho je covid spíš jen taková otravná chřipka. Nebo ještě slabá chřipka.

Kromě té neockovana měla nejtěžší průběh asi ona.

Takže očkování rozhodně ano!

Dekuju!

Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 20. zaří 2021 05:48

Dadoo tak to jsou dobré zprávy :)

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 20. zaří 2021 07:14

Dadoo tak koureni pry je ochranny faktor

Offline continuity
43562 příspěvků moje polička 20. zaří 2021 08:13

Dadoo čtu to teď, je dobré, že se dcera lepší. Držím palce, ta rekonvalescence může byt docela dlouhá, ať moc neblbne. 

Offline continuity
43562 příspěvků moje polička 20. zaří 2021 08:14

Duškova prezentace v PS, jsou tam i data z testování ze škol další zajímavé věci. 

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 20. zaří 2021 10:54

viktorka_od splavu 

Hele taky jsem to už mnohokrát - a zcela vážně - slyšela! 

Dadoo 

To je fajn! Třeba to někomu pomůže v rozhodování

Offline Luna
10878 příspěvků moje polička 20. zaří 2021 13:36

Nevite, kdyz sla jedna trida do karanteny, jaky je postup?

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 20. zaří 2021 14:20

Luna učíš dálkově. Online. Jako za lockdownu.

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 20. zaří 2021 14:23

Tak dcera dnes problémy se zrakem. Včera vše normální, dneska se nás ptala, jestli jsme si měnily barvy, nebo co jsme dělaly s Wtsap.

Prý vidí jak na tripu, divně, divné barvy, jakoby s aurou a trochu rozmazaně.

Nevíte někdo něco v této souvislosti s problémy s viděním?

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 20. zaří 2021 14:50

Dadoo jo se zrakem, to měla moje teta reakci na druhou dávku Pfizer: na jedno oko doteď nevidí/vidí blbě, rozmazaně, prej jako přes černou záclonu, a k tomu se přidala barvoslepost.... dle oční lékařky prej může bejt ráda, že ta sraženina skončila v oku a ne v mozku...

Offline Luna
10878 příspěvků moje polička 20. zaří 2021 15:16

Dadoo ale pry jako ockovana do prace musis...

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 20. zaří 2021 15:35

Luna učíš online ze školy.

My máme třeba v teoretické výuce na některé předměty spojené 2-3 malopočetné třídy. A stalo se, že jedna z nich jde do karantény. Stalo se na OV, kde jsou samostatně, proto jen třeba jedna.

No a jak potom učit současné ve škole i online. Prý to nějak streamovat.. Na to ovšem zase nemáme úplně technické vybaveni ve třídách. 

No.. Já mele kliku, že to bylo o mých prvních hodinách, od začátku roku, takže jsme ve škole měli úvodní hodiny a trochu opakování a ti doma dostali písemné, co si mají zopakovat. 

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 20. zaří 2021 15:36

RoSa jenže ona to má po Covidu. Vlastně přesně týden po prvních projevech onemocnění. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 20. zaří 2021 17:55

Dadoo Problém asi může být s kdečím. Já měla třeba jeden jediný problém a to s uchem. Chvíli jsem slyšela, chvíli mi zaléhalo, do toho mi občas bylo špatně od žaludku a točila se mi hlava. Že to je covid mě ani nenapadlo, protože mě jinak bolelo jen dva dny v krku, až doktorku na ORL. Nějaká mikrosraženinka v těch jemných cévkách ucha. Oko zní teda dost děsně, ale prý to má dost lidí. https://www.vitalia.cz/clanky/pri-covidu-se-zhorsuje-i-zrak/

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 20. zaří 2021 21:38

Já už se asi zbláznim.. 

Po 20.hod volala trochu hystericky dcera, že ji z krku leze kost. Z jícnu, zezadu v krku. Vyfotít se to nepodařilo. 

Chvíli hystercila, chvíli klid. Volání na pohotovost si rozmyslela, že nebude plášit.

A pak najednou volá, že už ví, co to je. Takže znovu telefon na emergency a právě teď ji věže sanitka do nemocnice.

Akutní epiglotitida, zánět hrtanove priklopky.

Diky bohu, že to našla na netu! Může to být strašně nebezpečné až fatální. Navíc to její astma..

Dostane atb, kapacky a čertvi co, a věří, že ji pak zase odvezou domu. 

Ja se fakt už asi z toho zbláznim. Snad už to bude ok. Fakt se už modlím.