Dadoo držím palce ![]()
Koronavirus
Dadoo Pane jo, nikdy jsem o této nemoci neslyšela a to měl syn krom horečky omladnic už skoro všechny dostupný nemoce. Drž se, jsou to starosti ty marodný děti ve světě.
Dadoo kristepane!! Držím palce. (Aspoň že jí neleze kost z jícnu!
)
Dadoo To je hrozný, hlavně člověk to vůbec nezná že jo, neví oč jde. takze i touto nešťastnou cestou ti děkuji za dovzdelanise, já to neznala a s dětma se to hodí znát, i když jsou dnes očkované, jeden nikdy neví. Dcera je teda šikovná, že se tam takhle prosekala a progooglila.
Dadoo To jsou historky teda!!! Držím pěsti, ať je jí brzy líp!
Dadoo no tvl ja si to nemela hledat, to je brutalni
at je dcera brzy ok!
Tak ji vypakovali z nemocnice. Sanitkou, protože je covidak. Žádné léky, nic ji nedali. Což Teda nechápu, když je to zánět.
Dostala nějakou surgery vestu na wattsapp.Nerozumím. A monitor oxygenu kvůli saturaci.
Ale momentálně ji to na dýchací cesty netlačí, takže ok.
Kdyby se zhoršilo, volat emergency.
Epiglotitida prý potvrzena, je to ono. Má i fotecku vetřelce.
postovat ji tu nebudu, hezké to není. K tomu ta žlutá pusa i s jazykem. ![]()
Může to být v souvislosti s covidem, vliv může mít prý i iqos.
Nadává jak Špaček, protože to nejlepší, co britské zdravotnictví předvedlo, byl ten zázračně rychlý převoz.ale to prý se stává tak max jednou za deset let. Od té chvíle, co si nevydupe, to nemá. Absolutní nezájem že strany veškerého personálu. Dokud dejchas, nestarají se. To, že doktor o tomto onemocnění nikdy neslyšel jen dokresluje tu beznaděj.
Tak snad se to nezhorší a vetřelec postupně , sám od sebe zase zmizí v hloubi hrdla..
Ono je úplně jedno, jestli je dítěti pět nebo třicet pět. Ten strach o něj je napořád.
dděkuju vám ![]()
Dadoo to je strašné, strašné. Zlaté naše zdravotnictví, fakt bych to postovala všem, co nadávají na zdejší doktory a nemocnice.
Držím palce moc, ať už je to jenom lepší.
Dadoo Uf. Držím palce.
Dadoo ctu váš příspěvek a mám knedlík v krku a slzy na krajíčku a to nejde o moje dítě,určitě to dobře dopadne !!! musí
Ono je úplně jedno, jestli je dítěti pět nebo třicet pět. Ten strach o něj je napořád.
Říkala jsem si, jestli se hodí napsat tvoje holčička. Nějak to tak vnímám, moje děti pro mě asi pořád budou moje holčička a můj chlapeček, zvlášť když jim bude ouvej. Hlavně že to ustoupilo! Bude to dobrý. Mohla třeba dostat antibiotika s delším působením?
Dadoo Bude to určitě dobrý, ona se z toho rychle dostane. Je určitě po mamince :-).
Dadoo No teda, to je hruza!
Chudak holka, myslim na vas.![]()
Je to na palici.
Surgery vesta na watsapp = kontakt na praktika na středisku na Vesta road. ![]()
![]()
Celý den spala, krk bolí, bolí všechno, ale horečku nemá. Vetřelec stále na svém místě.
Zítra si má zavolat kvůli atb. To jsem zvědavá, jestli ji je dají, nebo pořád ne.
V noci dostala suchý toast a sklenici vody. Kontrolovali prý, jestli může polykat a jiné vege jídlo tam neměli.
Snad už to bude lepší. Resp se to nezhorší.
Dekuju moc za podporu. Mě vyděsil už ten jeji covid, pak zrak a završila to vetřelcem ![]()
Teď trochu veselejší myšlenky.. Prosím. ![]()
Dadoo Neboj, to bude určitě už dobré. Ono jak odezní ten otok, tak už je klid. Ono to může být hodně dramatické, ale po té první pomoci to u dospělých už je dobré. Nebezpečné je to u malých dětí, kdy ten otok může rychle ucpat ty malé dýchací cesty. Syn mi teď říkal, že antibiotika na to prý taky nedostává. Jen pokaždé ty kortikoidy. Většinou jednu nebo dvě tablety Prednisonu, nic jiného. Jak ustoupí otok, což po těch kortikoidech je většinou celkem za chvíli, tak už nic jiného nebere. Jen on to řešívá teď sám, s tím, že ráno jde na ORL, ale ty kortikoidy máme doma. Dřív míval laryngitidy, jako dítě, což se řešilo stejně, teď většinou na podzim tohle.
Dadoo hrozné len čítať, nieto prežívať a bojovať s takýmito zdravotnými komplikáciami. Držím palce, nech je dcére už lepšie a tebe tiež![]()
Dadoo Já se tedy zdráhám spekulovat bez toho, že bych pacienta viděla, tak jen něco málo, co se mi honí hlavou. Covid sám s epiglotis nic nedělá, viděla jsem "covidových" epiglotis při intubacích fakt dost.
Zánět epiglotis = epiglotitis bývá bakteriální. Samozřejmě klinických projevů může být mnoho, ale taková ta epiglotitida, které se bojíme, je opravu alarmující záležitost - pacient má potíže s dechem, netoleruje položení na záda, je omezen na mluvě, špatně polyká. Při vyšetření je ta epiglotis zduřelá, z placatého chrupavčitého útvaru se stane balónek. Je mi divný, že kdyby se o toto jednalo, že by dceru propustili.
Jak je každý člověk jiný, tak výjimečně u někoho může být epiglotis vidět při vyšetření krku, zvlášť když se vtáhne kořen jazyka dovnitř. Napadá mě, zda se dceři nepovedlo toto, když se snažila prozkoumat ta ústa /pro tu změnu barvy/.
Pokud při vyšetření stanovili, že ten útvar je (normální) epiglotis, tak bych byla v klidu a až po odeznění covidu se nechala ORL vyšetřit /pro tu změnu, dřiv epiglotis neviděla, teď jo - jestli za tím není něco jiného/, ale pokud stanovili dg. epiglotitis (=zanícená epiglotis), tak bych určitě ATB chtěla. Jistě je důležitý celkový kontext, klinické vyšetření, nevím, zda dělali nějaké zobrazovací vyšetření, laboratoř, mikrobiologické vyšetření ??.... Chápu, že s tím covidem je vše komplikované....
Ale jak to popisuješ, dceři je lépe nebo se aspoň nehorší, to je dobře. Drží jí tu celá PF palce, tak to musí být dobré!!
Fiction dekuju za reálný vhled. Popravdě řečeno, kdyby s ní někdo takhle mluvil a normálně ji věc vysvětlil, byla by víc v klidu. Ale ten nezájem, nekomunikace, bolest a strach udělá své. Ještě když ji doktor řekne, že o tom nikdy neslyšel. Polykání boli, jazyk bolí, na zádech se jí blbě dýchá. A do toho covid, no. Sice víc nepříjemný než ohrožující, ale stačí to, když se vše secte.
A pak najde ještě vetřelce, který ji čouha z krku.
Každopádně ji to tam vyrostlo.
A pak zacnu panikarit i já.
Uz jsme klidnější obě. U ní obtíže trvají, ale horečku nemá a tak to snad bude už dobré.
Fakt mi strašně pomohla ta podpora tady od vás. Já ji hned předávala zase dal. ![]()
Dadoo teď to čtu.... to je nepříjemná situace a věřím, že jsi z toho ve stresu, držím pěsti, ať je vše v pořádku...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY