Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Mha
příspěvků moje polička 02. října 2021 17:46

Sweet Potato

Já myslím, že politika a očkování nemůže mít racionální argumenty. Na to nikdo neslyší, pokud už si to nemyslel předtím a jen mu potvrzuje jeho názor.

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 02. října 2021 17:51

ionicera já si zdaleka nemyslím, že každý volič populistu je pakaz, některý je fakt volí z přesvědčení. 

Ale postoj: nemám ho rád, nemyslím si, že je nejlepší volba. ale kdyz vyhraje budu, z toho mít ja osobně výhody, je morálně přinejmenším problematický. 

Já osobně v tom teda rozdil vidím a to značný. 

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 02. října 2021 17:52
Reakce na Sweet Potato:

Mohučanka Rozumím, takových lidí, co neumějí a vlastně ani nemůžou hledět do budoucnosti bohužel je.  A opravdu si nemyslím, že to z těch lidí dělá "pakáž." barbucha 

A takovéhle odsudky, koblihování a urážky ty případně nalomené a váhající jedině utvrdí a hodí mu to zas.

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 02. října 2021 19:53

Sweet Potato 

Hele, já si nemyslím, resp. vsadila bych se klidně o tu kachničku, že i kdybys před takovým voličem klečela a mluvila s ním, bijíc hlavou o zem, jak s čínským císařem... použila veškerý rozumný argumenty a ještě mu zaplatila pivo... že mu to tam stejně hodí zas. A bude se ti smát jak seš blbá.

Tyhlety výmluvy, jakože volej Babiše protože jsou na něj - a na ně!! - lidi vošklivý, tak tyhlety výmluvy neberu. Volej ho, protože chtěj. A protože si je koupí za pár stovek. Tak pro mě takový lidi nemaj velkou cenu, sorry - a tu svojí cenu si nakonec stanovujou sami! Tomu, kdo to myslí upřímně (třeba jen z nevědomosti nebo že se mu Babiš prostě líbí), se omlouvám, ale kdo se nechá uplatit na následky nehledě, prostě pro mě pakáž je. Dá mi tvl pětikilo - to je mi argument!

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 02. října 2021 20:00

dneska jsem byla na Asia Street food asi jedinej člověk s respirátorem.... jako chápu to při konzumaci, ale že stojej lidi frontu namačkaný na sebe (dva metry už nedodržuje nikdo) bez ochrany dýchacích cest?

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 03. října 2021 08:29

barbucha Neshodneme se, to je jasné.

A teď si představ, že já považuju za zcela běžné a legitimní, že lidé volí toho, díky komu se mají (nebo věří, že budou mít) líp, on osobně nebo skupina, se kterou se identifikuje (důchodce, pedagog, gay, venkovan, Moravák, tramvaják...) Jen holt ty časové horizonty a skupiny má každý volič jiné.

Offline olte
764 příspěvků moje polička 03. října 2021 10:39
Reakce na Sweet Potato:

A teď si představ, že já považuju za zcela běžné a legitimní, že lidé volí toho, díky komu se mají (nebo věří, že budou mít) líp, on osobně nebo skupina, se kterou se identifikuje (důchodce, pedagog, gay, venkovan, Moravák, tramvaják...) Jen holt ty časové horizonty a skupiny má každý volič jiné.

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 03. října 2021 11:25

Sweet Potato 

Ježiš jo, jako demokracie a tak dále... Ale nezdá se ti že volit ve stylu urvi co můžeš (každou maličkost, každej v podstatě halíř) a kašli na to že pro tvoje potomky už nebude nic - vzhledem ke stylu vládnoucí strany naprostá jistota - hlavně že ty dostaneš drobky z Babišova stolu... to těm lidem nezáleží na budoucnosti dětí? Copak neuměj počítat? Domácí hospodářství vedou stejně? Pochybuju! Kdyby si jejich synek dejme tomu napůjčoval na auto a velkoplošnou televizi s tím, že na splátky nebude mít a kdyžtak to zaplatíš taťko ty s mamkou - to by ho hnali svinským krokem, že jim šahá na jejich peníze!

Copak vo to že se neshodneme, to je v cajku. Ale já jsem asi natvrdlá anžto tohleto uvažování prostě nepobírám!

Offline jitřenka
718 příspěvků moje polička 03. října 2021 12:08

barbucha - souhlas, taky mě točí to rozhazování jako kdybychom byli ropná velmoc. To jednoduché kupování hlasů, které evidentně zabírá a po mě potopa. Dost smutné k dalším generacím. 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 03. října 2021 13:00

Já se omlouvám, že jsem rozpoutala OT. Tak jen poslední věc. Souhlasím s Brambůrkou, pojmenovala to přesně...

barbucha oni umějí počítat, takže samosebou, když "za Babiše" dostanou o tisíce víc k důchodu, budou ho volit. Pro jednu konkrétní paní je prostě dost značný rozdíl, jestli bere důchod 9500 nebo 11000. No a ti, co jsou u něj zaměstnaní, mají děti, tak je pro ně důležitější to, že mají práci TEĎ. Absolutně se nedívají nikam dál, státní rozpočet nebo dluh, to je naprosto mimo jejich svět. Děti se prostě "nějak protlučou". Používají myšlenkovou zkratku "Babiš se musí mít dobře, abychom my měli jistotu práce". Plus ty nefinanční výhody teda. A protože to jsou hodní lidé, tou kachničkou kolikrát pomůžou i dalším že své vesnické komunity...

Pak je tam druhá skupina, ti, kteří nedělají v B. podnicích, a to jsou voliči SPD (ti mladší) nebo komunistů (důchodci).

Tak, končím s OT.

Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 03. října 2021 13:27

barbucha nemuzes cekat, ze lidi, kteri sotva poplati zakladni veci, budou myslet na budoucnost deti. Myslim ve smyslu, co budou dostavat deti za 20 let.

Pro ne ta tisicovka znamena treba nove boty pro to decko. 

Pro me to neni pakaz. Ja jsem rada, ze nejsem v jejich situaci. Ja pochazim z fakt chudeho kraje a pro lidi tam je 1000 dost penez. Ja nechapu, jak vyziji. A na jejich obranu - dost z nich se jeste uskromni a umozni decku studovat, aby se melo lip.

Ano, jsou to pani v hadrech od Vietnamcu s kvetakem ale zvlast u nas pro ne znamena pracovat pro Babise nebo vubec. Protoze nic jineho tam neni, nefunguje a oni za to nemuzou.

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 03. října 2021 13:30

Mohučanka 

Děti se nějak protlučou Já teda rozhodně nejsem příznivcem umetání cestiček a ani si nehodlám nic odříkat natož škudlit, abych mohla dětem zanechat narvanej štrozok... ale měli by si ty lidi uvědomit, že to není o jejich vkladní knížce ale o tom, že se taky můžou sami dožít toho, že nejen že žádnej benefit už nemusej nikdy víc uvidět, ale po vzoru Řecka vyfásnou vyšší daně, bude se propouštět atd., což je osobně bude bolet (jako to bolelo běžný Řeky, který se kvůli tomu mohli pominout). Navíc ještě chvíli s Babišem, a nebudem ani v EU, která by nám pomohla! Protože až mu EU pořádně šlápne na krk, referendum vyhlásí v tý pikosekundě, když ji - on sám - už nebude potřebovat/využívat!

No nic. Kdyby to postihlo výhradně jeho voliče, tak je mi to fuk. Ale zatáhnou nás do toho marastu všechny.

Sorry všem za OT a už jdu taky do...

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 03. října 2021 13:39

Mohučanka jenže ti důchodci, kteří dostanou víc, protože si je Babis kupuje, tak si za to min koupí. Kašlat na budoucnost stylem po nás potopa, ok jejich věc, ale oni nevidí, ze ani současně se za něj mít lip nebudou.

barbucha souhlasím s tebou. A pokud vezmu fakt, ze má každý nárok na svůj názor, tak teda nejsou voliči Babise pakaz, ale jsou hloupí (a stejně jsou pakaz, protože to sobecky kazí ostatním :D)

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 03. října 2021 13:42

nonemy a ja si zase myslim, ze k chudym (i duchem) by mel kazdy stastnejsi byt laskavy. nadavkami jim fakt nepomuzes.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 03. října 2021 13:46

Mohučanka Děkuju.

Navíc ty dluhy budoucích generací jsou něco, co přijít může, ale nemusí, budoucnost, strašení (pro někoho).  Dnes je dnes.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 03. října 2021 13:54

viktorka_od splavu Však já jim taky nenadavam přímo, jen si tak ulevuji, protože kvůli nim mám strach z budoucnosti. Nechci, abychom šli cestou Polska, nebo Maďarska.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 03. října 2021 14:49

barbucha 

Ale vidíš někde, že by jim někdo tohle jasně sdělil? Já ne. Moc zprávy nesleduju, noviny nečtu, ale to je fuk, důležitý je, jestli to proniklo k nim. Myslíš, že jo? 

že se taky můžou sami dožít toho, že nejen že žádnej benefit už nemusej nikdy víc uvidět, ale po vzoru Řecka vyfásnou vyšší daně, bude se propouštět atd., což je osobně bude bolet (jako to bolelo běžný Řeky, který se kvůli tomu mohli pominout). Navíc ještě chvíli s Babišem, a nebudem ani v EU, která by nám pomohla!

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 03. října 2021 15:08

barbucha Myslíš si to možná správně, ale očividně vůbec nejsi schopna vyhlednout ze svojí bubliny. Svět je plnej lidí, kteří neumí počítat, nechápou základní principy ekonomiky a zijou tady a teď. Tak to proste je. Obraty typu "Měli by si uvědomit, ze ..." a následuje výčet věci, který se můžou i nemusí stát v závislosti na vývoji spousty různých veličin, můžou mít desítky ruznejch průběhů i dopadů a kdyz se zeptas 10 ekonomů, tak ti každej řekne jinej názor. 
Většina lidi proste takových úvah není schopna, to je holej fakt. Ale to z nich nedělá méně hodnotnýho člověka.

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 03. října 2021 15:12

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 03. října 2021 15:32
Reakce na Sweet Potato:

​Takže kdyz jsem jeste byla na materske, tak bych volila treba ČSSD, protoze by např. slibovala o petistovku vetsi rodic. příspěvek, pote v praci stranu,  ktera prida lidem ve výzkumu, kdybych treba presla do soukrome sfery tak zas nejakou pravicovou stranu? A to v tom nemam jeste zohlednene nabozenstvi/svetonazor... Tak jasne ze bezne to je a i chapu, ze ty to neobhajujes sama za sebe, ale vždyť to je prave uplne strašné a melo by se aspon pokouset lidem vysvetlit, ze takto se nevoli.