Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 03. října 2021 15:48

Lav Ale právě takto se často volí, nedělejme si iluze.

(A asi neznám nikoho, kdo by volil jen podle nějakých ušlechtilých abstraktních ideálů, bez ohledu na realitu.)

A vysvětlování samozřejmě podporuju a v rámci možností se o něj snažím, to barbucha ho měla za zbytečné. Co nepodporuju, jsou urážky a posměch.

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 03. října 2021 15:58

Sweet Potato Iluze si nedelam, ale tohle presne je pricina toho vseho marasmu. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 03. října 2021 16:29

MP Meri . Souhlasim. To co pise Barbucha je sice pravda, ale velka cast lidi ty nasledky Babisovy rozdavaci politiky nechape a ani nemuze pochopit. To je proste demokracie v praxi, volebni pravo mame vsichni. Pro me je nekdy taky sok vykouknout ze sve socialni bubliny, kde maji vsichni bydleni, praci, vzdelani a trapi nas spis zivotni prostredi nez to, co velkou cast babisovych volicu. Co me ale dere, ze ho voli i lide, kteri by objektivne meli ta rizika chapat. A ze jich nebude malo. 

Offline Potrefenáhusa
39011 příspěvků moje polička 03. října 2021 19:09
Reakce na Lav:

Sweet Potato Iluze si nedelam, ale tohle presne je pricina toho vseho marasmu. 

​hele proč? Já taky volim toho, s kým aktuálně jakžtakž nějak souznim a za ty roky, co volim, už jsem volila leccos, od ČSSD po zelený, ODS, topku....

neni to tak jednoduchý jako pětistovka k důchodu, ale ideály už se imho davno nevolej

(babise a komouse teda nikdy, to je fakt nepřijatelný)

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 03. října 2021 19:13

A nemeli by se ty pravicove strany spise zamerit na vysvetlovani tohoto, ze ano vy duchodci se ted mate nejlip, co jste se meli a kvuli tomu vase deti nedostanou zadny duchod? Pripada mi, ze ty pravicove strany delaji kampan proty lidi, kteri by je uz stejne volili. Treba to, ze mame sanci nestydet se za premiera. Vzdyt volici babise se za nej nestydi.

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 03. října 2021 19:29

Sweet Potato ale že volí lidé toho, s kým souzní je přece v pořádku.

Jen je otázka, jaké mají hodnoty, když souzní s lhářem.

Podle mě ty škody na morálce a společenské kultuře, které tady Babiš napáchal, jsou mnohem horší než ty ekonomické. Když se k tomu teď dostane soudný ekonom, trochu utáhneme opasky a za pár let to muze byt s pomocí inflace a hospodářského růstu za námi. Ale ty morální škody, ty budou dlouhodobé. 

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 03. října 2021 19:30
Reakce na baltik:

Treba to, ze mame sanci nestydet se za premiera. Vzdyt volici babise se za nej nestydi.

​to je přesně vono, jak to  že se za nej nestydí? Vždyť se chová jako buran. To jim to přijde v pořádku?

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 03. října 2021 19:36

continuity to nevim, proc se nestydi za premiera, ale tady tim prohlasenim na billboardu se to asi nezmeni ne? Od kolegu, kteri meli tu odvahu tuto diskusi nakousnout se svymi rodici, jsem slysela argument: kradou vsichni politici, ale babis je aspon dobry manazer (ke kvalitam jeho manazerstvi doporucuju podcast deniku N z minuleho tydne...)

Offline Jos
příspěvků moje polička 03. října 2021 19:38

continuity Ja s tebou souhlasim, ale uz propadam dost pesimismu. Uz jenom to jeho kamaradickovani s Orbanem je uplne neuveritelne. Jenze jeho volici to podle me nevidi. Kdyz taky pulka medii spada pod jeho vliv, tak se k nim spousta veci ani nedostane. Nebo je vudou povazovat za predvolebni pospineni. Respekt asi nectou. Kdo nezna, neco na odlehceni

https://m.youtube.com/watch?v=ua7rzrezm-c&t=5s

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 03. října 2021 19:41

continuity Byl nějaký průzkum, anketa, kolik z voličů Ano si myslí, že Babiš je slušný a poctivý člověk.

22%!

Bohužel nevím, kolik lidí je o tom přesvědčeno u jiných poliziků. Obávám se, že pro většinu lidí budou jeden za 18, druhý bez dvou za 20, a co si budem, nejde se tomu moc divit.

Tím celým chci říct - ano, 78% jeho voličů ho volí, i když si o něm nic dobrého nemyslí. Ovšem o jiných politicích taky ne. A holt jeho argumenty jsou materiálně vyfutrovaný.

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 03. října 2021 19:43
Reakce na baltik:

A nemeli by se ty pravicove strany spise zamerit na vysvetlovani tohoto, ze ano vy duchodci se ted mate nejlip, co jste se meli a kvuli tomu vase deti nedostanou zadny duchod?

​No jo, jenže na tohle bude reakcí variace na prohlášení: "Já jsem si celý život na důchod platil, já mám nárok!"

Ona tahle budoucnost je pro většinu lidí už příliš vzdálená a jedou v módu nějak bylo, nějak bude. Co naděláš.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 03. října 2021 19:47
Reakce na continuity:

Jen je otázka, jaké mají hodnoty, když souzní s lhářem.

Podle mě ty škody na morálce a společenské kultuře, které tady Babiš napáchal, jsou mnohem horší než ty ekonomické. Když se k tomu teď dostane soudný ekonom, trochu utáhneme opasky a za pár let to muze byt s pomocí inflace a hospodářského růstu za námi. Ale ty morální škody, ty budou dlouhodobé. 

Mně se sice krutě nelíbí zadlužování našich dětí, ale daleko víc se bojím těch totalitních praktik, které předvádí, snahy zasahovat do médií, ovlivňování soudů (minimálně v jeho kauzách), likvidace konkurence, zneužívání veřejných financí ve svůj prospěch, využívání všeho ve svůj prospěch... A čím dýl bude u moci, tím to bude horší. Za chvíli to tady bude fakt babišstát, jeho monopol. A vůbec nechápu, že někdo nevidí, že to je lhář, psychotik, narcis a neskutečný buran.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 03. října 2021 19:52

DruI Spíš by se jim mělo vysvětlovat, že to, že dostanou víc neznamená, že si za to víc koupí. Viděla jsem nedávno statistiku a aktuálně si důchodci koupí za této vlády nejméně (snad od revoluce).

Takže nárok samozřejmě mají, ale Babiš jim ho nezajistí.

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 03. října 2021 19:57

Zapomínate na jeden fakt, spousta lidí volí podle toho, co zná. Stačí, když je schopný starosta z ANO, tak proč ANO nevolit i v celostatních volbách, že? Nějaké kauzy z Panenských ostrovů nebo z EU, je vůbec nezajímají, resp. o nich ani moc neví. Ale.pořád to z nich nedělá nějakou nemorální pakáž.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 03. října 2021 20:02

No a my o vlku a aktuální článek na seznamu: Babiš prohnal přes daňové ráje stovky milionů, píší evropská média

„O čtyři měsíce později tuto strukturu využil, aby z jedné své společnosti do druhé přesunul 15 milionů eur (tehdy 381 milionů korun). V podstatě sám sobě poskytl půjčku, a to na nákup šestnácti luxusních nemovitostí ve Francii včetně zmíněného zámečku Château Bigaud na Azurovém pobřeží,“ napsala Investigace.cz.

Na Britských Panenských ostrovech, které prosluly jako jeden z nejznámějších daňových rájů, Babiš podle dokumentů nechal založit firmu s názvem Blakey Finance Limited. Z této společnosti převedl peníze přes svoji další, americkou firmu do společnosti SCP Bigaud se sídlem v Monaku, tedy v dalším daňovém ráji."

Kdysi dávno jsem si dala tu "práci" a přečetla rozsáhlé zmapování, jak přišel Babiš ke svým majetkům. V podstatě to tyto dva odstavce hodně vystihují, prostě různě přesouval, ulíval, zakládal spoustu společností, ale nebyl vždy přímým vlastníkem... No a na začátku byla mimo jiné také spolupráce s kgb. Ale je mi jasné, že jeho voliči řeknou, že jde o předvolební boj, a že stejně kradou všichni. Tyto argumenty nesnáším

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 03. října 2021 20:08
Reakce na Sweet Potato:

barbucha Neshodneme se, to je jasné.

A teď si představ, že já považuju za zcela běžné a legitimní, že lidé volí toho, díky komu se mají (nebo věří, že budou mít) líp, on osobně nebo skupina, se kterou se identifikuje (důchodce, pedagog, gay, venkovan, Moravák, tramvaják...) Jen holt ty časové horizonty a skupiny má každý volič jiné.

​Pozdě, ale

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 03. října 2021 20:15

DruI i budoucnost vlastnich deti by jim prisla vzdalena? To bych cekala, ze je zajima (vic nez nejaky abstraktni schodek statniho rozpoctu treba)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. října 2021 20:21
Reakce na baltik:

A nemeli by se ty pravicove strany spise zamerit na vysvetlovani tohoto, ze ano vy duchodci se ted mate nejlip, co jste se meli a kvuli tomu vase deti nedostanou zadny duchod? Pripada mi, ze ty pravicove strany delaji kampan proty lidi, kteri by je uz stejne volili. Treba to, ze mame sanci nestydet se za premiera. Vzdyt volici babise se za nej nestydi.

​Souhlasím s tebou. Já jsem tu předvolební kampaň očekávala mnohem ostřejší. V podstatě mi přijde, že ta volitelná část opozice (ne SPD, komunisti, volný blok) žádnou extra kampaň nemá.

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 03. října 2021 20:27

baltik Ono to není, že by je nezajímala, on je to spíš postoj: To přece nemůžeš vědět, co bude za dvacet let.

nonemy Já přiznávám, že nikomu radši nic nevysvětluju. Protože jsem to občas zkusila a tak jsem se dozvěděla věci, které jsem ani vědět nechtěla. Hodně mě takové debaty stresujou a tak holt mám u některých lidí seznam témat, kterým se pro klid své duše vyhýbám.

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 03. října 2021 21:58

Zrovna čtu ještě něco k tématu. Je to 80 let, co do Prahy přišel Heydrich. Nikdo ho tam sice nezvolil, ale bez šance by zřejmě nebyl: