Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 03. října 2021 22:07
Reakce na brrr:

Zapomínate na jeden fakt, spousta lidí volí podle toho, co zná. Stačí, když je schopný starosta z ANO, tak proč ANO nevolit i v celostatních volbách, že? Nějaké kauzy z Panenských ostrovů nebo z EU, je vůbec nezajímají, resp. o nich ani moc neví. Ale.pořád to z nich nedělá nějakou nemorální pakáž.

​A pak dost lidí mu dá hlas jen  proto, aby nevyhráli třeba piráti. 

Offline letfenixa
10934 příspěvků moje polička 03. října 2021 22:09

Od zajtra má zas bude bolieť hlava z hybridného vyučovania v 2 triedach

Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 04. října 2021 08:05
Reakce na continuity:

Sweet Potato ale že volí lidé toho, s kým souzní je přece v pořádku.

Jen je otázka, jaké mají hodnoty, když souzní s lhářem.

Podle mě ty škody na morálce a společenské kultuře, které tady Babiš napáchal, jsou mnohem horší než ty ekonomické. Když se k tomu teď dostane soudný ekonom, trochu utáhneme opasky a za pár let to muze byt s pomocí inflace a hospodářského růstu za námi. Ale ty morální škody, ty budou dlouhodobé. 

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 04. října 2021 09:29
Reakce na nonemy:

No a my o vlku a aktuální článek na seznamu: Babiš prohnal přes daňové ráje stovky milionů, píší evropská média

Největší legrace je, že si soudruh miliardář kupuje zámky na Riviéře... a k tomu mu tleskají jeho vděčné voličky a voliči z mnohalůžkových pokojů ve starobincích

Drzí novináři by snad ještě chtěli odpověď, no fuj. https://twitter.com/FilipTitlbach/status/1444712047380418569

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 05. října 2021 09:23

K te diskuzi, ze nekdo resi tady a ted a nehledi na budoucnost svych deti/vnoucat, doporucuju reportaz Reporteru CT Jak se lovi seniori. Smutne.

Na druhou stranu mam kolem sebe seniory, kteri si vysi duchodu pochvaluji (a taky dodavaji, ze cely zivot makali a odvadeli, treba moji mame hodne pomohla 2. prace) bydli ve svem, maji nasetreno... ale tech, kteri se dobre nemaji je asi strasne moc a v jejich ocich je Babis prvni, ktery se zacal starat. 

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 05. října 2021 11:43
Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 06. října 2021 11:22

Mimochodem kdybych snad byla někdy pochybovala o prospěšnosti očkování resp. uvažovala o nějakým nebezpečí (čipů apod. ), tak dnešek by mě celkem uklidnil.

Na třetí dávku napochodovalo celý ARO jak jeden muž, v závěsu za ním kardiologie v čele s Neužilem... no neřekla bych, že zrovna tihle nevědí co dělají

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 07. října 2021 15:29

Četla jsem o testování odpadních vod na koronavirus, bylo to dost zajímavé. Bohužel jsem si to neuložila. V Praze je v současnosti podle výsledků zhruba stejný počet nakažených jako bylo v 2.polovině dubna. Oficiální čísla potvrzených nemocných jsou samozřejmě úplně jiná. Snad je to dobrá zpráva. Nebo taky ne.

Offline Klara
494 příspěvků moje polička 07. října 2021 16:26
Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 07. října 2021 17:22

Klara Není to ono, ale bude to z toho zdroje, děkuju.

Offline Isca
4895 příspěvků moje polička 07. října 2021 23:18

Do statistiky - v rámci studie na protilátky podporované ZPMV jsem teď byla na druhém odběru,  a zatímco protilátky ke konci března byly mizivý, tak ke konci září byly velmi vysoké - cca tři měsíce po druhé dávce Pfizeru. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. října 2021 08:36

Isca ano, to jsem měla stejně.

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 08. října 2021 08:41

Isca Evaeva tak to bych taky chtela! Mam jit na protiltky v listopadu, jsem zvedava, co se dozvim..

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 08. října 2021 16:05

Šmíruju, co se děje ve Švédsku, a pobavila mě fotka z Victoriiny návštěvy očkovacího centra, resp. pobavil mě ten nápad s panelem vlevo.

Nápis nahoře praví: Taky jsem se teď nechal naočkovat na covid 19! a menším písmem dole: Postav se sem, když si chceš udělat selfíčko. Vše pro klienty! 

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 09. října 2021 13:26

Jako byl to typický Babišův předvolební populistický slib s odložením roušek, to má Čermák pravdu.

Ovšem text značně kazí jeho domněnka, že jejich označení "náhubky" zaznívá z řad popíračů covidu, a ukazuje, že i jeho sociální bublina neodpovídá realitě. Jen ve svém okolí to slýchávám ve svém okolí od jara možná víc od očkovaných a zdravotníků, jak od těch popíračů.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/komentar-neverte-predvolebnimu-babisovi-rousky-jen-tak-nesundame-176935

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 09. října 2021 18:10

wendulka u nas doma se rika nahubky uplne bezne, vsichnijsme ockovani a covid nikdo nepopira. A dost casto to slysim od znamych, kteri taky zadni popiraci nejsou. Ty rousky a respiratory budou podle me uplne to posledni, co se zrusi. Jak jsme ted byli v tom Portugalsku, rusila se uplne vsechna opatreni (povinnost ukazovat covid pas v hotelu, otviraly se diskoteky, koncerty uz maji bez omezeni poctu lidi atd.), ale rousky maji nosit i venku. Uplne to venku nedodrzujou, nosili je spis starsi lidi, ale vevnitr vsichni na 100%. Narozdil od Cech, vcera v OC na Chodove bylo dost lidi bez.

Offline Jitka77
1957 příspěvků moje polička 09. října 2021 18:30

Já bych roušky vevnitř (v hromadné dopravě a ve veřejných budovách - obchody, úřady, zdravotnická zařízení atd.) brala, to je výraz ohleduplnosti vůči druhým, ale u nás jsou pokud vím pořád povinné respirátory? 

Jinak u nás se tomu říká náčumníček, my jsme dva hračičkové

Offline Paris
příspěvků moje polička 09. října 2021 22:29

Taky říkám náhubek a rozhodně s rouškami a respirátory nemám problém. Plně toto nařízení respektuji. Jsem očkovaná. Spíš mně ten název připadá roztomilý a je to už takový slang.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 09. října 2021 22:44

Mne teda normalni mit pulku tvare zakrytou nepripada  a doufam, ze se dockam  doby, kdy se budeme moct pohybovat po svete zase s holym oblicejem. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 10. října 2021 15:15

Paris Já teda musím říct, že mě značně obtěžuje. Už moc dlouho dobu v něm denně pracujeme. Lidi nás neslyší, nevidí nám do obličeje a pro ty starší lidi, kterých máme 90%,  je to velký problém.  Jsme už dávno v situaci, kdy se s pacientem domlouváme a případně si to nasazujeme jen v úplné blízkosti, protože jinak nám prostě nerozumí. Někdy jdu domů tak vyřvaná, že vůbec nemůžu mluvit.