Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 27. října 2021 11:51

horse_66 

Ja povazovala za nejvetsi riziko, ze do karanteny pujde syn, ktery ockovany neni. No nakonec jsem se na pojisteni vybodla, ale my meli jen zaplaceny hotel tady v cr, tak jsem neriskovala zas tak velkou castku. Jinak jsem koukala na dve pojistovny a podminky se celkem lisily 

Offline Marbuša
1433 příspěvků moje polička 27. října 2021 12:03
Reakce na Pavlena:

Marbuša 999 do statistiky, po druhé dávce jsem měla 256, čekám na listopad a další odběr na protilátky, podle toho se rozhodnu o načasování třetí dávky. Pokud vzpomenu, dám vědět hodnotu..!

Kokoska 999 Pavlena . Jojo, půjdu na 3. dávku, jen mám teď nějaké akce, kdy chci být fit. Ale cejtím se zklamaná, přála jsem si mít hodně Tak si to chci načasovat na nějaký pátek, kdy můžu případně víkend proležet. Mmch byla tu už řeč o kloktání? Narazila jsem na to nedávno, myslím, že imunolog z Masarykovy univerzity, že je dobrá prevence kloktadlo s organicky vázaným jódem a že to je běžně v lékárně. Tak to asi zakoupím. 

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 27. října 2021 12:18
Reakce na Marbuša:

Tak nevím, jestli je dobře, že jsem na ty protilátky chodila. Kdybych je neznala, rovnou jdu na 3. dávku. Teď vím, že mám 60, to není ani moc ani málo... 

​To není nic moc.

Ono vůbec spolíhat na ty protilátky je k ničemu... to očkování prostě funguje jinak.

Já neměla protilátky - po dvou dávkách - skoro žádný, celejch krásnejch 7 jsem naposled dala ale i tak jsem (zaplaťpámbu) koronáč nechytla, a to jsem denně v MHD a ve špitále, několikrát v - bezrouškovým - zahraničí včetně narvanejch obchoďáků, kin a hospod, a žádnou přísnou hygienu nedržím. 

Offline Malenge
4857 příspěvků moje polička 27. října 2021 12:21

Gatita ono u těch podmínek hodně záleží, kam člověk jede, pokud je to v ČR a nejde o nějaký super dráhy wellness pobyt, asi to ani nemá význam. U zahranci jsou velké rozdíly, v jaké barvě je zrovna ta cílová destinace. Blbe je, když se člověk dostane do karantény v cizině, musí tam platit ten spesl hotel, pak ho nepustí do letadla, takže nové letenky, no děs běs. Chce to důkladně nastudovat, ale pojišťovnám se to samozřejmě platit nechce.

Online notna
9533 příspěvků moje polička 27. října 2021 12:44

Pavlena Díky! To se mi hodí. My chodíme do Bohunic do FN a většinou byly výsledky ten den večer. Manžel už tam volal a při té příležitosti mu paní po telefonu rekla, že mají na to 48hod, ale už teď se boji, jak jim lidi budou nadávat, až platnost PCR bude jen tři dny. Tak jim ulevime v náporu a půjdeme jinam.

Offline Kora
příspěvků moje polička 27. října 2021 13:05

Malenge pokud se v zahraničí dostane člověk do karantény tak většina pojišťoven minimálně ubytování a stravu hradí.  A měly by prodloužit platnost pojištění o dobu karantény. 

Offline Malenge
4857 příspěvků moje polička 27. října 2021 13:17

Kora no nevím, když jsem to před 6 týdny studovala, zdaleka nebyl výsledek tak optimistický, některé to mají jen jako speciální covid pripojisteni, některé červené země (třeba Řecko) ani nepojisti, jiné mají třeba na to ubytování dost šílenou spoluúčast, hradí jídlo v rozsahu max polopenze, cenu letenky jen do nějakých směšných par tisíc za kus, což kdyby člověk sháněl na poslední chvíli pro 4. Byla jsem z toho hodně rozčarovaná, a tak vsem doporucuju před odjezdem důsledně číst.

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 27. října 2021 13:19

RoSa muzou si to nastavit, jak chteji, zalezi na podminkach. Byla to Generali, maji to uvedene (ferove) primo v disclaimeru na strankach. No jak jsem psala, u nas pojisteni nemelo moc smysl, neslo o moc penez. Ale jinak by to chtelo dukladne procist a porovnat, bude se to dost lisit.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 27. října 2021 14:42

PavlenaSyn chodí taky do Biolab a stejná zkušenost. Dopolední výsledek přijde už během dne, odpolední do večera. 

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 27. října 2021 15:55
Reakce na notna:

Dadoo Záleží, jak bys k tomu přistupovala, pokud bys protilátky znala. Já bych si je zjistit nechala, protože i očkovaná, pokud bych je neměla, tak bych se chovala opatrněji. Už jsem tu psala, že známý má po covidu i po dvou dávkách pořád 0. Zase pro někoho lepší zlatá nevědomost.

Tak přesně že stejného důvodu si to nechám zjistit taky. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 27. října 2021 16:13

Máte někdo zkušenost s tímto?

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 27. října 2021 19:27

Jsme zachráněni. Do tří dnů proočkovanost 120%
https://twitter.com/rozanek/status/1453053114425167874?s=21

Offline Zuzuli
3861 příspěvků moje polička 27. října 2021 19:34

Mam tatu v nemocnici s kovidem. Ockovany, necely pul rok od druhe davky, ucitel, prinesl si to s nejvetsi pravdepodobnosti z nejake tridy, co je ted v karantene kvuli nakazenym zakum. Hlidaji ho, protoze je rizikovy, ale na protilatky pry narok nema. Ma na ne moc dobrou saturaci a jen male lozisko na plicich, tak se jim nevejde do tabulek, aby mu je dali. Takze zadne prijdte si na protilatky, trva to jen dve hodiny, nez kapacka dokapa. Podle jeho prakticke, ktera to tlumocila mame, maji v jejich nemocnici takova kriteria, ze na protilatky ma narok snad jen mrtvy. Tak snad je nebude potrebovat a bude brzo v poradku doma. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 27. října 2021 19:35

Sweet Potato

Já naiva myslela, že se teď všichni jdou očkovat kvůli proplaceni testu a ono je to takhle

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. října 2021 19:41

Zuzuli držím tátovi palceS těmi protilátkami je to teda na nic, proč je teda máme

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 27. října 2021 19:41

Zuzuli jezisi:(((

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 27. října 2021 19:44

Zuzuli To mě moc mrzí, ať to tatínek dobře zvládne. 

Není spíš na ty protilátky pozdě? Tam o žádných příznacích a stavu není nic psané. Člověk má přijít hned, když se s nakaženým setká a nemá na nic čekat. Druhý den ti ještě přece ani nic nebude. Ale je tam, že to má být nejlépe do 4 dnů od setkání s nakaženým a nejvíc 10. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 27. října 2021 19:48

MP Meri s temi HO je to v haji, ve statnim tomu nejsou tomu nakloneni hlavne personalisti (a co si budeme povidat, ti maji velky vliv) a ani vedeni. Nedavno jsem byla na 2 akcich, pokazde jina skupina lidi a padaly tam stejne argumenty (co by jako chteli, doted HO nikdo nepotreboval, jak je budeme kontrolovat, dovolime HO jednomu a bude ho chtit kazdy, musime pristupovat k zamestnancum rovne - ne kazdy ho muze mit, to neprojde pres odbory...) jako muzu rict, ze to pro me bylo obrovske zklamani. Pak vsichni resi, ze je nedostatek kvalitnich zajemcu o o praci...

Me moje prace hodne bavi, ale vic a vic narazim na to, ze mi chybi flexibilita (nejde jen o HO, my si nemuzeme brat pul den volna, coz je s detmi fakt na ho...).

Offline vanilka
2192 příspěvků moje polička 27. října 2021 19:51

Kan ano, my. Nechtěla jsem dceru před táborem brát na vyter nosu, tak jsme zvolili tento PCR ze slin. Navíc jsme kvůli tomu nikam nemuseli jet, odevzdává se to u nás v lékárně. Výsledek teda trval 2-3 dny, ale bylo to hned ze začátku, když to teprve rozjížděli, takže teď už jim to třeba šlape rychleji.

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 27. října 2021 19:54

Lamicka tyjo, u nas jsou nekteri kolegove na HO prakticky od zacatku covidu. Ale my nemame nastesti odbory