Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 28. října 2021 09:40

Díky za reakce, letenky kupujeme aktuálně teď, takže je to takový - koupit, nekoupit, když bych byla pozitivni, stihnu to vylezet? (Já žádné příznaky nemam a kontakt byl "slabý" a asi v té době neinfekční.) Ale je to proste na hovno a ceny mezitím každej den stoupaj. Zatím čekám na víc info od dalších kontaktů, jestli budou +, s těmi už jsem se viděla face to face bez roušky (oběd).

Lamicka Já nechápu, kde se tohle "ke všem zaměstnancům rovně" vzalo? Taky jsem to slyšela několikrát, třeba v souvislosti s ntb (z peněz projektu, tj. úřad to skoro nic nestojí) - co by tomu řekla pani na přepážce, která žádný nedostane? Nebo prémie navíc (taktéž z projektu) a opět co by na to řekla pani na přepážce? A mohla bych pokračovat - zahraniční sluzebky, sluzebky vůbec, na konferenci/ max jeden člověk, přece se nebudete ulejvat, pak si to můžete rict ... A tak dále

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 28. října 2021 09:42

SunEclipse neni zamestnanec.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 28. října 2021 09:42

Zuzuli drzim tatovi palce! 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 28. října 2021 09:43

Karja Jo, nás by měl zdědit Bartoš, jako dost si od toho slibuju. On nás teda chce primárně rozpustit, ale tak treba to bude krok k lepšímu, já se už nebráním ničemu

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 28. října 2021 09:44

SunEclipse a ano vozi zbozi podlehajici zkaze,myslim,ze ma z recka vylozeno,ale zpatky urcite nejede prazdny.Je mi ho dost lito,tedy.

Offline SunEclipse
3506 příspěvků moje polička 28. října 2021 09:48

MP Meri to je hrozný Na ntb bych řekla, že je to pracovní pomůcka, a jestli teda paní na přepážce taky vadí, že uklízečka dostala gumové rukavice a ona ne.

Díky bohu za šéfa, který když zjistil, že korporátní předpisy neumožňují nafasovat monitor pro potřeby HO (protože sdílená pracovní místa s vybavením), šel a koupil nám je z peněz sekce.

Offline viktorka_od splavu
49436 příspěvků moje polička 28. října 2021 09:51

Zarinya a jak by se postupovalo v pripade, ze by onemocnel necim jinym a nemohl pokracovat v jizde?

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 28. října 2021 09:55

viktorka_od splavu jak to mam vedet?ja kamion neridim.Proto to sem pisu,treba nekdo vi.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 28. října 2021 10:06

MP Meri zasada rovnosti vychazi ze zakoniku prace, jenze v praxi se to trochu zvrtlo... a to jde do extremu a absurdit. Nemuzeme prispivat na dovolenou, protoze nekdo na dovolenou nejezdi. Nemuzeme koupit kolekce, protoze nekdo cokoladu neji. True story. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 28. října 2021 10:16

Lamicka Já to myslela tak, že podle mě by se mělo ke všem přistupovat spravedlivě, ale rovně nebo stejně? To mi přijde jako přežitek víme čeho. Ty tvoje historky jsou strasidelny, bohuzel nemam nejmenší problem jim věřit.

SunEclipse Nutno podotknout, že pani za přepážkou je v tom podle mě nevinně, to jen personalisti si tyhle lidi rádi berou do úst, aby se s nimi mohli ohánět v zájmu vyššího dobra.

Online continuity
43573 příspěvků moje polička 28. října 2021 10:23

Lamicka benefity se hodně resi i v soukromé sféře. Čokoláda za dvě stovky je asi jedno, ale zrovna příspěvky na dovolenou jsem zažila jenom jako součást kafeterie nebo podobného benefitniho systemu. Někdo si pak vybere penzijko a někdo dovolenou. Ani tak nejde o spravedlnost, ale většinou nepotřebuješ, aby byla část firmy nasrana na tu druhou. 

Ale holkám z HR to teda nezávidím. Loni jak byl COVID se vánoční dárky vyřešili tím, že si každý zamestnanec mohl vybrat poukaz asi do šesti eshopu + poslat prachy na charitu. A ještě i na tohle přišel negativní feedback, že je nutime přispívat na charitu.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 28. října 2021 10:29

MP Meri SunEclipse Prave hodne zalezi na postoji personalistu a situace je takova, ze zamestnanci na ne nevahaji poslat stiznost na odbory, kontrolni, NKU, inspektoraty prace...  takze je to zacarovany kruh (ja si budu stezovat, ze mi personalista nedal HO protoze sladovani, pani na prepazce si bude stezovat, ze ja jsem HO dostala, kdyz ona nemuze). 

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 28. října 2021 10:33

Zarinya zavolá svoji firmu, že je nemocný a potřebuje domů,tak jako u jiné nemocí, případně mu obstarají sanitku,kdyby potřeboval a nezavolakz si ji sám, podle stavu bid s autem dojede, nebo pro něj někoho pošlou.napadlo me ti,a manžel, řidič mi to potvrdil.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 28. října 2021 10:35

continuity Jo, vzdycky se najde nekdo, komu se benefit nebo zamestnavatelem zorganizovana akce nebude libit. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 28. října 2021 10:37

Vlm svoji firmu?jako sam sobe?vzdyt pisu,ze neni zamestnanec.

Online continuity
43573 příspěvků moje polička 28. října 2021 10:42

Jinak co se týče ty spravedlnosti v HO. Muž dělá v nepřetržitém provozu a vzdálené může udělat jenom velmi malou část práce. Obecně mu je ukradené, kdo má HO nebo je. On ho prostě mít nemůže. Ale problém s kancelářským pracovníkem na HO začíná ve chvíli, když tyto lidi potřebuji něco vyřídit a na kanceláří visí cedulka: Přijďte v Út, Štvr 10-12. Protože jemu vyjdou v měsíci tak 2-3 směny, kdy se do tohoto času trefí a to si ještě musí na pracovišti zařídit, že nebude mít jinou urgentní práci. Jinak tam musí jít z volna. 

Před covidem chodívali personalistiky u jeho původního zaměstnavatele na půl sedmou, právě aby byli dostupni (smenni dělali od sedmi). 

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 28. října 2021 10:43

Zarinya jeeee.v tom případě je to podobny,bud odmarodi v autě, nebo pojede domu,bwbo so sežene někoho kdo pro něj přijede,

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 28. října 2021 10:45

Vlm no jasne to dela,ale blby je,ze musi zpet lodi,tudiz mezi lidi.

fakt blba situace.

Offline viktorka_od splavu
49436 příspěvků moje polička 28. října 2021 10:52

Zarinya v nutnych pripadech v cz muze clovek s kovidem mezi lidi v respiratoru

Online continuity
43573 příspěvků moje polička 28. října 2021 10:55

Zarinya blbá situace to je, ale už i sem někdo psal jak s covidem letěl domu letadlem.