Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline barbucha blogger
36114 příspěvků moje polička 29. října 2021 11:31
Reakce na Zarinya:

barbucha no,mozna,ale videla jsi nekdy kabiny na lodi?To ma 4x3 metry.

Tam bys nechtela byt ani s nekym kdo ma rymu.

​No právě! Ale sama jsi psala že tam třeba sám nebude (a nebude roztrubovat proč potřebuje samostatnou), a to je právě špatně... No nic, je to jen teoretický uvažování anžto nevíme jak to dopadlo. Já si jen představuju, kterak to tihle cestovatelé chytaj jeden od druhýho a vesele rozstřikujou covídek po světě protože přece kam by přišli, kdyby museli do izolace, když chtěj domů (myslím obecně)

A to mi připomíná že se musím mrknout jak je to s testama pro očkovaný při letech... asi bych byla pro povinný testy pro všechny, i s certifikátem - člověk nikdy neví, jestli má obyčejnou rýmu (a to teď už bude posmrkovat kdekdo bych řekla) nebo rovnou koronáč. No blbá doba toto.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 29. října 2021 11:35

barbucha ale ja to sem dala,proto,ze prave nevim kam by mel jit do izolace clovek s kamionem v cizim statu x tisic km od domova.........

to co pises vim taky.

Ony ty kamionaky davaj spolu v lete,pac turisti,v zime dostavaji samostatne a urcite se da najit vymluva,ted je kabin dost.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 29. října 2021 11:35

Vlm diky.:-)

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 29. října 2021 11:37

barbucha A fakt moc neverim,ze stat se to tobe napriklad,tak se sama nekde(kde?)v cizim state bez hotelu,domova.....izolujes dobroovolne.

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 29. října 2021 11:49

Zarinya kdysi jsem narazila na článek/přehled států, jak se stavěj k izolační karanténě cizinců...

edit: už jsem to našla, tady

Offline barbucha blogger
36114 příspěvků moje polička 29. října 2021 11:52

Zarinya 

No kdyby mi bylo blbě, tak se těžko vydám na cestu, že jo... ale nevim samozřejmě, anžto jsem nikdy bez ubytování necestovala a nic  mi navíc nebylo. Jen vím o lidech, co je stěhovali i v rámci hotelu do těch nějakejch špeluňek, to teda nic moc...

Ale tohle je specifickej případ, no. V dnešní době to chce slušnou pojistku asi, a naštudovat všechny možnosti v rámci toho kterýho státu. Člověk aby byl jak policajt...

Co vůbec vozí ze Švédska do Řecka, co se nedá posílat letecky? Dyk to je hrozná štreka!

Offline barbucha blogger
36114 příspěvků moje polička 29. října 2021 11:54
Reakce na RoSa:

Zarinya kdysi jsem narazila na článek/přehled států, jak se stavěj k izolační karanténě cizinců...

edit: už jsem to našla, tady

​No vidiš to. Aspoň něco

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 29. října 2021 12:00

barbucha jo, v Itálii by ho šoupli na tamní hygienou vybranej hotel, pobyt by měl hrazenej italskou vládou... ale spíš by byl problém s tim nákladem - úschova, překládka, sankce za pozdní dodání, zkáza zboží a tak...

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 29. října 2021 12:04

jo a někdo se tady ptal na cestovní pojištění ohledně covidu, karantény, izolace atd. ( MP Meri ?)... tak tady je pěkně udělanej přehled

(a bacha, jsou tam lhůty, do kolika dní od zakoupení zájezdu to lze u té které pojišťovny uzavřít!)

Offline JankaM
3132 příspěvků moje polička 29. října 2021 13:40

Prosím vás, ten "rychlý antigenní test za dozoru zdravotnického pracovníka prostřednictvím on-line služby" to je to klasické testování na testovacích místech nebo nějaká novinka? Takže školní děti se musí testovat např. před kinem, divadlem atd.? 

Offline Klara
494 příspěvků moje polička 29. října 2021 13:53

JankaM Není to na testovacím místě, viz zde

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 29. října 2021 14:31

letolet Dnes mi přisla SMS od hygieny s odkazem na samotrasovací formulář jako rizikový kontakt a jelikož byla dcera očkovaná, tak opravdu nejde do karantény a ani nemusí na test. Pro jistotu raději zítra jde, ať mám klid, když pujde v pondělí do školy. Co by se stalo, kdyby chodili i očkování na testy? Nic, byla by věstší jistota, ale to bych toto chtěla vážně moc.

Online letolet
756 příspěvků moje polička 29. října 2021 14:48

Liesel my dostali jen elaborat od hygieny preposlany školou, třetí den po nahlášení pozitivního žáka. Byla to neděle, děcka šla okamžitě na distanční výuku, neockovani do karantény, očkovaní mimo školy žádné omezení. Na test si dcera pro jistotu zašla i když nemusela a mohla aspoň chodit na tréninky. 

Offline continuity
43576 příspěvků moje polička 30. října 2021 00:42
Reakce na Sweet Potato:

continuity Teď jsem si četla o Ficovi

​ Garfie  Že mě to ani nepřekvapuje.

Offline rysamona
1112 příspěvků moje polička 31. října 2021 08:33

Jen si odložím. Tak jsem byla s dcerou (8let) v úterý na testu. Chtěli jsme jet za mou mamkou tak pro jistotu. Výsledek přišel v sobotu odpoledne. Jestli dobře počítám tak 96 hodin.

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 31. října 2021 09:34

rysamona pocitam, ze od pondelka ty doby hodne klesnou, ted se pry testovalo strasne moc. Ale vysledek po 96 hodinach uz je celkem na nic, si myslim.

Offline Kora
příspěvků moje polička 31. října 2021 09:40

Existuje nějaká statistika kolik procent nakažených nebo s těžkým průběhem je naockovanych?

Offline Klara
494 příspěvků moje polička 31. října 2021 09:45

Kora jo, obojí třeba zde

Offline Kora
příspěvků moje polička 31. října 2021 09:51

Klara Díky 

Offline Zuzuli
3862 příspěvků moje polička 31. října 2021 10:33

Tak muj tata je pry uz lepsi, ma kovidovy zapal plic a dostal remdesivir. No a moje mamka mela vcera taky pozitivni pcr. Ta je nastesti dobra, jen pokaslava a ztratila cich a chut. Bratr, co s nimi bydli je negativni. Necha si na pristi tyden napsat na mamu ocr, protoze se nikomu z nas nezda, ze by se mel jako ockovany bez karanteny z domu se dvema nakazenymi vratit na tyden na kolej, radeji zustane jeste tyden s mamou doma, i proto, kdyby se zhorsila ona. Trochu zvazujeme, jaky vliv na to melo, ze rodice dostali oba astra zenecu a my s brachou mame pfizer. A protoze jsem s mamou byla v utery, tak jsem byla dneska na pcr testu i ja. Tak mi drzte palce, at jsem negativni a nemusim resit karantenu a testy u naseho batolete a manzelovu HO (karantenu jako ockovany taky nedostane, ale v praci ho pochopitelne chtit nebudou).