Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Sweet Potato
40637 příspěvků moje polička 04. listopadu 2021 11:07

OliveOyl Jak se léčí tričkem? Stačí bavlněné?

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 04. listopadu 2021 11:29
Reakce na continuity:

rysamona já bych jim dala mokrej hadr na hlavu. Ne za to neockovani, nato mají koneckonců právo.  ale za ty debilni řeči o ovcích a COVID fanaticích. 

Protože kdyby bylo normální se naočkovat a ti odpírači by tiše seděli v koutě a ani nedutali, aby nedostali na budku, prípadne TO za sireni poplašné zpravy, tak se spousta lidí, co dnes váhá, zaočkovat normálně nechá. 

Jenom se tady se Sloboda slova zaměňuje za slobodu šířit kraviny a ruské dezinformace. A objektivně to poškodilo celou společnost. 

​Souhlasím.

Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 04. listopadu 2021 12:06
Reakce na Sweet Potato:

OliveOyl Jak se léčí tričkem? Stačí bavlněné?

bavlněný klidně, hlavně s nápisem

Zaútočíme skutečně masovou - letákovou kampaní! - YouTube

já bych ale narozdíl od rysamona neplejtvala papírem na letáky :)

Offline Sweet Potato
40637 příspěvků moje polička 04. listopadu 2021 12:16

OliveOyl Hlasuju pro alegorické vozy!

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 04. listopadu 2021 12:21

A mne se libila.nejaka snad americka kampan, byl na ni cerny pohrebni vuz a na nem napis NEOCKUJTE SE! TESIME SE NA VAS! nebo neco v tom smyslu.

Offline Zuzuli
3862 příspěvků moje polička 04. listopadu 2021 12:31

Nevite nekdo, jak to je s infekcnosti kovidu po dvou tydnech od nakazeni? Moje mama se nakazila od taty nejspis minuly vikend, kdy jemu zacaly prvni priznaky, i kdyz antigeny mu opakvane vychazely negativni. Muj bratr, co je doma s mamou to nejspis diky ockovani nechytil ani pres sdileni jedne domacnosti, ale pristi tyden se uz musi vratit do skoly a mama tak bude cely tyden sama doma, v izolaci se zakazem vystrcit nos (neb karantena ji konci az 13. Na test se dostala az nekolik dni po prvnich priznacich), tata je v nemocnici na aru jeste na dlouho, tak zvazuju, ze za ni pristi utery na par dni zajedu. Coz o to, sama bych jela klidne uz ted, ockovana jsem a protilatky mam, ale musim s sebou vzit i nase batole a to me znejistuje. Nicmene vic ctrnact dni po kontaktu s virem uz by mama nemela byt pro malou nebezpecna, ne? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. listopadu 2021 12:40

Zuzuli dřív ty pravidla byly deset dní od testu, tři dny bez příznaků. Tak bych asi vycházela z toho. Jestli je bez příznaků, tak bych jela, jinak asi ne.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 04. listopadu 2021 13:07

Zuzuli Teď jsou pravidla nastavená 14 dní, z toho poslední tři bez příznaků. 

Offline continuity
43577 příspěvků moje polička 04. listopadu 2021 13:24

Zuzuli když jsme měli covid my, tak to bylo deset dní od prvních příznaků ( teda ne od kontaktu) a zároveň člověk nesměl mít dva dny žádné příznaky, kromě ztráty čichu. 

Upřímně, já bych se na to s batoletem vykašlala. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 04. listopadu 2021 17:35

Jedno malé vzteklé odložení. 

V práci hned vedle mě sedí kolegyně, co není ovce a má svá práva. Měla nastoupit do karantény, protože se potkala s pozitivním. Ale na vedení ji dovolili zůstat v práci, protože ji potřebují . S radostí se nám pochlubila. Protože nemám skoro žádné sebeovládání, šla jsem ventilovat své emoce přímo na vedení. Možná si zítra pobalim věci, ale (zatím) toho nelituju. 

Dekuji za odložení. Jdu to vybehat. Dnes to bude rekord, počítám aspoň 600 metrů. 

Offline Isca
4895 příspěvků moje polička 04. listopadu 2021 17:43

Mha Uf, a všichni živí, nikdo z vedení neumlácenej děrovačkou?  Jestli jo, tak s tvým sebeovládáním je to dost dobrý. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 04. listopadu 2021 17:56

Mha Vedení jí nemá co dovolovat. V tomhle je hygiena nadřazená, pokud jí tu karanténu nařídili a není to jen její sdělení. Zas pokud ona jen ví, že se s někým potkala, nikdo jí nikde nehlásil, tak jí karanténu nikdo neuložil a budeš to těžko vymáhat. Lidi jsou zmetci. 

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 04. listopadu 2021 18:30

Prosím vás, zdejší zdravotnice, jsem třetí den po očkování a ráno jsem se vzbudila se silně oteklým okem a protilehlým uchem, je to normální? V noci jsem si ničeho neobvyklého nevšimla.  Jinak mě nic nebolí, jen to nateklé víčko a ucho, teplotu nemám. Vzala jsem si xyzal, ale za celý den to nesplasklo. Mám s tím lézt k praktikovi nebo to zmizí samo? 

Offline continuity
43577 příspěvků moje polička 04. listopadu 2021 19:05

Mermaid já bych šla, je to docela divné. 

Offline continuity
43577 příspěvků moje polička 04. listopadu 2021 19:07

Mha příště zavolej, dnes jsem v takovém rozpoložení, že bych k vám šla klidně dělat i falešnou kontrolu z hygienické stanice.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 04. listopadu 2021 19:39

Kokoska je  

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 04. listopadu 2021 19:55

continuity já právě hledala nějaké info a našla jsem, že reakci může být i otok obličeje, ale nic konkrétního k tomu. Praktickou se mi moc nechce otravovat, stejně léčí přes telefon nebo mě pozve až na pondělí, navíc si budu připadat jako simulant (no bože, tak jsem oteklá). Jsem doufala, že mě tu třeba někdo uklidní, že se mu to stalo taky

Offline Garfie
28634 příspěvků moje polička 04. listopadu 2021 20:08

Takže historka z trasování. Švagrovi dnes volali z hygieny, že byl vytrasovaný (kontakt přesně před týdnem) a ať se dostaví v konkrétní čas na hygienu. Švagr-v domění že mu rovnou udělají test- se dostavil na určený čas, kde mu paní vysvětlila, že musí okamžitě nastoupit do karantény, s ním celá jeho rodina, bez ohledu na to, že jsou očkovaní a bez jediného příznaku-a to pod pokutou padesáti tisíc. A nejen to, do zítřka musí odevzdat seznam minimálně(!) dvaceti lidí, se kterými se potkal....no jako zíráme všichni. Proti tomu moje dcera byla vytrasovaná, kontakt v neděli, přišla mi sms, ať vyplní trasovací formulář a objedná se na PCR.

Offline Sweet Potato
40637 příspěvků moje polička 04. listopadu 2021 20:22

Mermaid Zkušenost s otokem obličeje nemám (já měla alergicky oteklou paži), ale určitě to praktické aspoň nahlas - posílají to do statistiky.