Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 16:45

continuity no tak jsem ten článek opatrně doporučila mámě, protože vím, že tyhle velké lékařské kapacity vždycky uznávala, a dostalo se mi odpovědi, že "viděla jen titulek a už to ji odradilo, a že má všeho toho strašení dost"

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 16:48

Myrtila to je teda blbá doktorka, fuj, jsem se rozčílila!! Já jsem řešila podobnou věc, očkování na úplném začátku, kdy jsem ještě o těhotenství nevěděla, a všichni doktoři mě jen a pouze uklidňovali. Jako osobní názor ať si mají jaký chtějí, ale reagovat takhle na těhotnou, to bych doktora taky měnila. 

Online continuity
43584 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 16:52

Myrtila strašný,strašný.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 16:52

Mohučanka no přesně, i kdyby, stejně už to nemohla vrátit.

Offline Aranel
6686 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 16:53
Reakce na continuity:

Dadoo tak to ohrožují hlavně sami sebe. Upřímně, aby se zas začlo umírat na tetanus mi přijde trochu padlé na hlavu, ale pokrok nezastavíš. Treba se zvedne celkové IQ populace. 

​Přesně no, tam ohrožují jen sami sebe. Snad budou mít kliku, v kanclu ani v metru tetanus nechytnou, až se pak škrábnou o ty rezavý vidle někde, tak se třeba z tý hrobníkovy lopaty stihnou vyhrabat.

Stále se mi vrací to meme - možná ho někdo dával sem - jak virus černých neštovic říká: ještě že za nás nebyl internet.

Offline Aranel
6686 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 16:55

Jedna pozitivní (ve starém smyslu slova) věc: sice jsem ve čtvrtek na PCR čekala ve frontě třeba 10 minut (což dřív vůbec nebývalo), ale i teď mi výsledek přišel cca za 7 hodin. Příběhy odsud mě trochu děsily, ale v Sudetech zůstává svět v pořádku.

(jeli jsme s kamarádama na chalupu a dohodli se, že jsme všichni očkovaní a půjdeme den dva předem na PCR, hlavně proto, že tam jely taky dvě malé děti, ale i kvůli sobě.)

Offline Potrefenáhusa
39013 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 17:23
Reakce na Lamicka:

​Me to asi neprekvapuje, co mam tecku, ukazovala jsem ji jen v zahranici... do divadla ted nechodim kvuli respiratoru, ale kolegyne chodi a nikde nic. Kontroly skoro nejsou nebo chodi po velkych uradech, protoze tam co? Tam nic nenajdou a nemaji s tim pak praci. 

​nás včera vymetli z kavarny na Mělníku, muž si zapomněl doma telefon, do kteryho si den predtim konečně tečku slavnostně nainstaloval, byla jsem dost naštvaná, byla pěkná kosa

Online 999
19896 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 17:27

Ve všech restauracích, ve kterých jsem v uplynulém týdnu byla, po mně chtěli certifikát. Proběhlo to mile a profesionálně. Dcera byla v Berlíně a tam to mají teda vymakaný ještě o level výš.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 17:31

Kdyby byla moznost ockovat deti mladsi 6 let, kdo si pujde zitra stoupnout do fronty?

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 17:36
Reakce na 999:

A666 Ono jí to přijde centrálně, jakmile čas nastane.

​Ona ale nebyla registrovaná nikde online, na jaře se jen přihlásila ve městě, že chce očkovat a pak už to šlo přes doktorku.....

Offline Karja
44913 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 17:38

moora Nesla bych;-)

Offline Karja
44913 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 17:38

A666 No co, zavoláte sestře, ať ji zavolá;-)

Online continuity
43584 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 17:41

moora 6- nemám, ale na 5+ čekám jako na spasení. 

Online 999
19896 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 17:41

A666 Aha, tak jedině jak píše Karja...

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 17:43

A666 Nevím, jak je to u vás, ale moji mamku obvodní kontaktovala, jestli se chce u ní očkovat. Potom mamku pozvala na první i druhou dávku. Takže teď má čas tuším někdy až v lednu a myslím, že ji obvodní zase pozve. Ona si je nějak zvala v určitém počtu na den, aby jí to vyšlo. 

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 17:46

Karja ale tvoje holky uz covid mely, ne?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 17:50

moora já bych se starším pravděpodobně šla, s mladším asi ne. Je to tak na 75% a 45%

Online continuity
43584 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 18:10

Tak vysvětlení českého specifika, že hospitalizace po prodělaném COVIDu prakticky nejsou. Ony jsou, jenom Dušek neumí počítat. 

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 18:23
Reakce na brrr:

Udělala jsem si teď během té dvoudenní návštěvy Prahy menší poozorování - v MHD všichni roušky, v hospodách nic moc, byla jsem ve třech, jen v jedné chtěli ukázat certifikát. A to třeba Ponrepo bylo narvané k prasknutí. V Sister jsem se stavovala na chlebíček, tak ho chtěli, stejně tak ještě v jednom bistru. V pendolinu tam i zpátky byl vždycky minimálně jeden člověk bez, z Prahy podstatně víc. V couráku pak už asi všichni s. V těch vlacích mě štvě, že jim průvodčí nic neřekne.

Jo a v pátek chodím na velký nákup do Globusu a asi zhoršování situace aspoň trochu zabírá, protože předvčerem měli respirátor všichni až na jednu výjimku. Týden předtím bylo těch lidí bez podstatně víc.

​já teda co jsem jela vlakem teď, tak upozorňovali a vyžadovali to a prochází i policie a ostraha vcelku pravidelně. Nicméně jsem tam potkala několik takovejch těch 'chytrolínů' co jsou schopní celý 4 hodiny jízdy v kuse jíst, aby na to jakože vyzráli  

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 18:38

Vlm ja to taky chapu a muj muz by udelal to same.

Urcite to dobre dopadne kdyz mu tady tolik zenskych drzi palce.

Sweet Potato Garfie Lamicka barbucha