Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline barbucha blogger
36114 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 21:19

wendulka 

No nevim... myslim že třeba protilátky na spalničky jsme si dělali ještě před covidem

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 21:20

wendulka Neplatila jsem nic, ale řekli mi to u nás v očkovacím středisku. Obvodní byla spíš naštvaná, chtěla mi dávat tři. Já se zmínila tenkrát našemu majiteli a on mi řekl, že si to mám na obvodě nechat vzít. A je to tak čtyři roky.

Online continuity
43584 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 21:28

wendulka spíš se brály protilátky na tetanus, když se tetanovka z nějakého důvodu prešvihla. Jestli jsou potřeba tři dávky nebo stačí jedna. 

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 21:32

barbucha 

V mém okolí ani nikdo, kdo by si nechal zjišťovat protilátky na spalničky. Fakt.

Osobně si matně vzpomínám někdy v průběhu základní školy akorát na nějaký test, kdy nám bodli injekci a podle reakce se rozhodlo, jestli musí nebo nemusí na přeočkování. Já tehdy dle výsledku nemusela. Mám dojem, že to se jednalo zrovna o ten tetanus. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 21:36

wendulka To byl asi tuberkulinovy test ne? U nas v praci se delaly protilatky na spalnicky vsem povinne. A na hepatitidu B si delam hladiny po par letech, mam porad stovkove hodnoty. 
Jinak do plena. Moji rodice si nechali protilatky udelat a maji 10 a 24, takze jdou na dalsi davku. Mama byla na druhe teprve v cervnu. Proste kdo ma narok, tak at radsi jde...

Offline barbucha blogger
36114 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 21:37

wendulka 

Vono před časem byly ty spalničky nějak aktuální nebo co, tak jsme si to nechali prověřit... někdo protilátky měl, někdo neměl. Já kupodivu - po před padesáti lety prodělanejch - měla

S tou tetanovkou bych to moc neřešila (měl by to hlídat praktickej doktor eště ke všemu), myslim že ti ji při úraze apod. stejně šoupnou bez velkýho váhání.

Online continuity
43584 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 21:39

wendulka já si spalničkove protilátky dělat nechávala, jak byla ta epidemie 4 roky zpět. A nemám. I bych se nechala naočkovat, ale během COVIDu mi to přišlo zbytečně, hlavně na Slovensku se dává jedna dávka, tady chtěli dvě a zároveň mi obvodní řekla 1300 za jednu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 22:02

wendulka já si je nabrat nechala, právě abych věděla, jestli mi stačí jedna dávka. Stačí a navíc až za pár let.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 22:11

No, ja se ted, po ehm 19 letech, dostala do sparu svy prakticky doktorky a ta me na tetanovy protilatky poslala, jestli me ma oockovat jednou nebo trema davkama. Test jsem si musela zaplatit.

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 22:13

Jos 

A jo, tak asi tuberkulóza.

barbucha 

No já když jsem ke svojí bývalé obvodní přišla někdy před šesti lety kvůli předoperačnímu vyšetření (jednodenní zákrok v celkové anestézii) a náhodou letmým pohledem do mojí karty zjistila, že už mám od poslední protitetanovky víc jak 15 let, tak aniž by se mnou jakkoliv dál debatovala, zavolala sestřičku a ta mi jí frkla. Zadek mě po tom bolel ještě tři dny.

A jako návdavkem jsem i tu celkovou narkózu den poté snesla hůř než obvykle.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 22:18

wendulka 

Mně ji taky píchli na předoperačním, akorát si myslím, že to bylo do ramene. Žádný velký diskuse kolem toho nebyly, buď tetanovka, nebo mě prej nikdo řezat nebude.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 22:25

wendulka pred lety jsem se objednala na svou prvni a jedinou kerku a den predtim k praktickemu na prevenci, domluvili jsme se na tetanovce ihned, do leve paze a kerka sla tedy  kvuli tomu na pravou, v jedne ruce ockovaci a v druhe tetovaci jehla, nebolela ani jedna

Offline barbucha blogger
36114 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 22:25

wendulka 

Těžko říct jestli horší následky narkózy byly kvůli tomu... v každým případě se doktorce nedivím, prostě jsi měla tetanovku prošlou. A zrovna tetanus je kratochvíle, kterou bych si osobně ráda nechala ujít

Offline Kora
příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 22:41

Dneska jsem najednou začala cítit parfém.  Tak jsem zvědavá,  jestli je to nějaká jednorázová akce a zítra bude všechno jinak nebo co

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 22:44

barbucha 

Však jo. Dnes už vím, že to byla nejspíš jen náhoda, že ty dvě před tím a jedna půl roku po té (stejný zákrok), proběhly relativně v pohodě.

Tři a třičtvrtě roku zpátky, co mi ve stejné nemocnici brali půlku štítné žlázy, jsem se s narkózy probrala ve stabilizované poloze na boku s ubrouskem u pusy a sestřička mi pak dokonce musela přijít píchnout do kanyly injekci na zastavení zvracení, jak mi bylo zle.

Jj, já se bez něj taky obejdu, proto mě ani nějak po takové době nenapadlo něco namítat.

Offline Catherinne
10881 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 22:46

Kora že by si stačilo postěžovat?

Offline Kora
příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 22:51

Catherinne no uvidím jestli to bude tak jednoduchý 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 23:42

Kora Přála bych ti, aby se ti čich vrátil. Stačilo mi u covidu těch pár dní a i tak to bylo šíleně nepříjemné. Ten čich člověk běžně moc nepociťuje, ale ta chuť s tím spojená, to je horší. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 06:01

wendulka ta zvraceci reakce na narkozu je pry u zen castejsi. Moje mama zvraci pravidelne uz pri probouzeni na sale, ja jsem po prvni narkoze blila jeste 24h. Ted to vsude hlasim a musim rict, ze bud se opravdu snazej to namixovat jinak nebo to je tim, ze ty dalsi uz byly mnohem kratsi narkozy, ale uz se mi to nestalo.

Offline Mulen
5044 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 06:54

711990 mě bylo taky špatně (naštěstí ne tak dlouho), ale přičítala jsem to tomu, že jsem si nechala předčasně vytáhnout kapačku. Tak možná by mi bylo i tak

brrr Duna A v kině stačilo říct že máme potvrzení, vidět ho nechtěli. Ale asi to záleží na člověku, sestra říkala, že kohosi při tékontrole dál nepustili, tak že šel vrátit lístek.