Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline A666
2846 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 18:41
Reakce na Karja:

A666 No co, zavoláte sestře, ať ji zavolá;-)

​Jo, tak to nakonec uděláme. Posledně jsme takhle museli zaonačit preventivní prohlídku - tchýně evidentně problémy s fyzičkou a zadýcháváním se, ale doktorce nezavolá, počká si, až si ji pozve na prohlídku. No, po prohlídce jí hezky poslala sanitkou na kardiologii, kde si ji původně chtěli i nechat (nakonec naštěstí betablokátory pomohly natolik, že mohla domů).... Jako my fakt nemáme rádi tohle řešení za zády, takže se jí nejdřív snažíme přesvědčit sami, ale asi to jinak než zase oklikou nepůjde :( přitom je to bývalá profesorka na gymplu, nevím, proč najednou dělá tyhle seky :(Stejně jako objednávat jídlo z domova pro seniory nechce a místo toho si kupuje polotovary

Offline Karja
44913 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 18:42
Reakce na Kokoska:

Karja ale tvoje holky uz covid mely, ne?

​Mely, ale to asi nic na situaci nemění, to můžou mit letos zase. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 18:43

moora JA! kam mam prijit?:D

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 18:44

moora ja

Offline žluťásek
8880 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 18:46

moora kam, kam? Chcem bejt první :)

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 18:47

moora ja s veľkou pravdepodobnosťou tiež 

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 18:57

Zarinya to je pravda, tak aby jeho žena nežárlila

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 19:05
Reakce na A666:

​Dobrý argument s tím očkováním proti tetanu Já to taky používám, protože dle mého tady lidi nejdou se enchat naočkovat jen proto, že je to novinka a nejsou zvykli.

​Bohužel to není dobrý srovnávací argument. Většina lidí si je vědoma, že prodělání tetanu imunitu nezanechává a je povinné. Protol jen málokdo troufne jeho účinnost zpochybňovat a riskovat to.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 19:11

wendulka Taky tam se ty protilátky uznávají. Já po dvaceti letech mám protilátky ještě na 10-15 let. Tak jsem se zbytečně očkovat nenechala. Stejně, když mě někde seberou s úrazem, tak ji dostanu, ať ji mám nebo ne. Stejně tak si necháváme brát protilátky na žloutenku, neočkujeme se pořád dokola. 

Offline Zuzuli
3863 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 19:13

Jos ano, online skupina. Ja osobne taky nikoho, kdo neockuje, myslim neznam. Nebo o tom nemluvi. Spis jsem to brala jako priklad, jak snadne je nekoho znejistet, kdyz ti, co s ockovanim zadny problem nemaji (at uz ideovy a nebo opravdu zdravotni), to nikde nepisou. A temer kazdy hleda informace v nejake komunite, se kterou se identifikuje. At uz to jsou milovnici parfemu, chovatele jezevciku a nebo nosici rodice. Takze i kdyz ty antivax matky jsou mensina, tak jsou slyset. A kdyz si nekdo, kdo je nejisty z ockovani, hleda nejake rady, tak narazi na ne. A kdyz se k tomu prida, ze ani odbornici nejsou za jedno, pak se nelze divit, ze proockovanost je takova, jaka je. 

Offline Zuzuli
3863 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 19:18
Reakce na moora:

Kdyby byla moznost ockovat deti mladsi 6 let, kdo si pujde zitra stoupnout do fronty?

​Ja se hlasim

A jeste k tomu ockovani tehotnych dnes z IG

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 19:30

Zuzuli V mé věkové skupině to neočkování asi nebylo ještě vůbec populární, tak neznám nikoho. Teď jednu takovou kamarádku mám. Nevím, jestli děcka nemají vůbec nic, ale v 15 je nechává, aby si o tom rozhodli sami. Ale ona celkově dělá spoustu věcí jinak. Když s ní mluvím, tak mi ale vždycky přijde, že ví, proč, takže to tak beru. 

Online continuity
43584 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 19:43

Renusatko tak mluvit do toho trochu nechávám i dvanáctiletou. U 15 letého mi to nepřijde nijak radikální postoj. Kdyby se nějak zásadně vzpírala, asi ji to vysvětlím a netlačím. Někde byl dokonce příspěvek, že od 16 let už lékaři dítě nenaočkují, pokud má zásadní výhrady a rozchází se to s vůlí rodičů. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 19:45

continuity Já myslím, že ona je do 15 neočkuje a pak je nechá naopak rozhodnout, jestli chtějí. Ale říkám, nevím, jestli nemají naočkované vůbec nic a nebo něco ano.

Online continuity
43584 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 19:48

Renusatko tak to mi přijde dost šílené. Co třeba očkování placená v jistém věku? Třeba HPV nenaočkuje ve 13 a v 15 ho zaplatí?

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 19:49

continuityTo oni určitě finančně neřeší vůbec. 

Offline Karja
44913 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 20:30

Zuzuli Já z mého okolí mám dvě kámošky, co to jako tak víc řeší. Očkují ale řeší to, že jako ta povinná odsouvají třeba až budou starší a tak. Ale já se s nimi o tom dvakrát moc nebavím. 

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 20:38

Byli jsme v kině, lidí bez roušek bylo dost, nikdo jim neřekl ani slovo. U vchodu stačilo ukázat fotku antigenního testu. Že z ni nebylo jasné, jak je starý nebo jestli je dotyčného, nezajímalo absolutně nikoho. Fakt hrůza.

Mimochodem, Duna je super! I klukům se moc líbila.

Offline barbucha blogger
36114 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 20:41
Reakce na moora:

Kdyby byla moznost ockovat deti mladsi 6 let, kdo si pujde zitra stoupnout do fronty?

​Naše haranty bych v jejich tři a třičtvrtě roce asi nenechala když nechoděj do kolektivu (a půjdou až příští rok). Kdyby to teda bylo na mně... ale myslím že jejich rodiče na to budou nahlížet stejně.

Naopak uvažuju jak sem stáhnout a oočkovat zřítelnici, na kterou tam u nich přijde řada kdovíkdy anžto to berou striktně podle věku. 

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 21:15

Renusatko 

Tak ale ty protilátky na tetanus jsou zase placený, ne? Já teda nevím téměř o nikom ve svém okolí, kdo by si je nechal nabírat, když má už víc jak 15 let od poslední protitetanovky. Myslím, že většina lidí to ani neví, že se uznávají a když jim obvoďák řekne, tak ji nechají dát.

To se rozmohlo ve velkém až teď s covidem testy na protilátky, že si spousta lidí zjišťuje, jestli je nebo není imunní.