Koronavirus

28. března 2020 09:01
Online continuity
43585 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 07:10

711990 kamarádka mela hroznou reakci na běžnou narkózu, málem umřela, vzbudila se po operaci mandlí na JIP. Nevím přesně, asi anafylaktický šok. Od té doby to samozřejmě hlásí a dali ji pak něco jiného, po čem nezvracela jako jediná.  

Offline Garfie
28634 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 07:22

Kora To je super! Tak snad už je to na dobré cestě. :-)

711990 continuity To mi připomnělo, jak se zjistilo, že moje máma má alergii na anestezii (nevím, co použili) během vcelku banální operace, když jim začla na sále normálně odcházet. Operovala ji moje kamarádka a pak mi v hospodě líčila, jak si představovala, že nám to se ségrou musí oznámit....naštěstí to dobře dopadlo a na operaci šla jiný den. 

Offline Magráta
8144 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 07:27
Reakce na Mulen:

brrr Duna A v kině stačilo říct že máme potvrzení, vidět ho nechtěli. Ale asi to záleží na člověku, sestra říkala, že kohosi při tékontrole dál nepustili, tak že šel vrátit lístek.

​my jsme byli v pátek v kině a potvrzení chtěli vidět při koupi lístků a pak i u vchodu do toho prostoru 

(jinak Eternals nic moc, spíš zklamání...)

Offline Mulen
5044 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 07:32

Magráta na Eternals jdeme ve středu, ale moc od toho nečekám. Těší se hlavně syn Ale teda Duna i Není čas zemřít se mi líbily moc(tolikrát za sebou jsem v kině snad ještě nebyla -dva roky nic a najednou zájezd )

Garfie to je dost hororový zážitek, ještě že to dobře dopadlo. A chtěla bych mít taky takové kamarádky .

Offline Garfie
28634 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 07:36

Mulen No myslím, že ona by nás v tu chvíli nejraději vyměnila za kamarádky bezproblémové, ale co už.

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 08:43

Mulen Původně jsem chtěla jít bez kluků, kor když muž hlásil, že se budou nudit, ale přemluvili mě. Museli jsme kvůli nim teda na dabovanou verzi, ale chlapci odcházeli nadšeni. Já taky. Štve mě, že pokračování bude až za dva roky.

Offline Jos
příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 08:45

711990 Nemam docteno. Ale nektera anestetika zvraceni spis podporuji (plyny) a pak jsou latky, ktere pusobi preventivne. Nedavaji se (i z hlediska ceny) vsem pausalne a nebo mohou mit urcite nezadouci ucinky (jedna z tex latek je kortikoid). Zvraci se hlavne po rajcaku a zalezi na operaci, treba operace oci je v tomto ohledu blba. 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 09:06

Jak se tu trošku řešily děti, tak na seznamu je pěkný článek o očkování dětí (nebo alespoň mně přijde dobrý). Shrnuje, nechce vyvolávat senzace. 

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ockovani-deti-proti-covidu-se-blizi-co-o-nem-vime-179805

(Ha, dokážu vložit odkaz! )

Online continuity
43585 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 09:08

Garfie no teda to jsou zážitky.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 09:14

Garfie ještě že to dobře dopadlo, nechtěla bych být v kůži kamarádky. Ségra byla ve dvou letech na operaci, ve stejný den operovali ještě jednoho chlapečka, který byl sice mladší, ale mnohem větší, byli spolu na pokoji. No a ty uspávací injekce zřejmě prohodili. Chlapeček nechtěl usnout zatímco ségra byla naopak hrozně mimo. No a málem to dopadlo špatně, prý jí na sále snad dokonce oživovali (ve zprávě nic není). Máma to samozřejmě nevěděla, ale prý to trvalo hrozně dlouho, než se vrátila ze sálu, oproti plánu. Byly to prý nejhorší chvíle mámina života.

Offline Garfie
28634 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 09:55

Evaeva To jsou fakt strašný historky. :-( 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 10:04

Garfie no, musel to být děs!

Offline Mulen
5044 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 10:08

brrr A má být zfilmovaná jen ta 1. knížka? Já teda ty další ani nečetla. Původně jsem ani nevěděla, že ten film bude na pokračování.

Offline Pavlena
6925 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 10:15

Evaeva Garfie bože to jsou historky, taky mám jednu, až se zdráhám ji sem napsat.. Známá nezareagovala na anestezii tak, jak měla, byla bezvládná, lež vnímala vše a tak si prožila půlku císaře, strašně strašný...

Offline Garfie
28634 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 10:22

Pavlena To už tady někdo myslím taky psal, noční můra toto!!! 

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 10:31

Garfie Pavlena Něco podobného se stalo babičce. Dávali ji bypass (nebo něco podobného) a při kontrole na pokoji zjistili, že není úplně dobře, že se s tím bude muset trochu hnout. Ptali se ji, jestli něco cítí anebo anestezie ještě funguje a ona nechtěla otravovat, tak řekla, že jo, že sedativa stále fungujou. No, prý to bolelo šíleně.

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 10:32

Mulen Přiznávám, že nejsem fanoušek Duny, knihu mám už půl roku rozečtenou (film kupodivu skončil stejně jako já, mám štěstí). Ale pevně doufám, že je nenapadne na tom vydělávat jako na SW a skončí to tím druhým dílem.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 10:35
Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 10:42

Mulen Villeneuve už se vyjádřil, že by chtěl, aby to byla trilogie, on totiž ten druhej díl, Spasitel Duny, je relativně útlá knížka, která by byla na jeden film akorát, a dotáhly by se tím nějaký dějový linky. Já teda nejsem proti. :)  

Jinak abych nebyla úplně offtopic, tak do statistiky přihazuju, že na Duně (Praha, Chodov) ani Bondovi (Brno, Špalíček) nic vidět nechtěli, jen se zeptali, zda máme v pořádku bezinfekčnost.

Offline Myrtila
5437 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 10:48

Pavlena Byla jsem na mensim zakroku, kde byla na sale jako jeden ze zdravitniku moje kamaradka, a pak se me opatrne prisla zeptat, jestli me nic nebolelo, ze jsem mela otevrene oci a vypadala uplne vzhuru, ale ja z toho nastesti nic nevim! Oni tam pry uz videli a slyseli leccos, ale nejak jsem je vydesila.