Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Garfie
28634 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 13:57

brrr Jako přiznám se, že moje největší noční můra jsou obědy!!!  (vtipkuju jen trochu, fakt doufám, že to letos nějak dají)

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 13:58

brrr minuly tyden jsem taky trnula, ale P6 testovala PCR a to bylo mnohem lepsi. Takhle stres, kdo ji vyzvedne, rezervovat misto na test, volat dr o zadanku... a ted cekat na vysledek PCR.  Strasny. 

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 14:05

Lamicka To věřím, ale žádanku nepotřebuje, ne? Jinak v Praze to ještě jde, tady sehnat místo na pcr v nějaké rozumné době je nadlidský výkon. Volno až za pět dnů není výjimka. 

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 14:05

Garfie Určitě by nechali otevřenou jídelnu Já teda doufám, že to nezavřou.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 14:21

continuity Už jsem na to přišla, ale i tak by mě zajímalo, kdy by mi to došlo, že je bez občanky.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 14:26

Garfie U nás testovali už minulý týden. Dobrovolně a PCR v celé škole nikdo pozitivní, proč by třeba takovou školu měli zavírat? Asi bych byla pro nějaké zavírání podle něčeho a ne zase rovnou doma všichni. Jsou to pořád nervy. A taky mi teda vadí vaření, protože bez HO, a s jednou prací navíc, takže toho bylo fakt dost.

Offline Sweet Potato
40637 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 14:29
Offline notna
9536 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 14:30

U dcery na škole nam hned v září řekli, že Google class pojede dál, bude na zadávání práce, domácí úkoly a na učivo pro nepřítomné žáky.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 14:33

brrr jako teoreticky ne, ale prislo mi lepsi ji mit, pry jsou vysledky rychleji. 

Offline Garfie
28634 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 14:34

Sweet Potato To je peklo. Podle mě na to prostě nemají peníze, to je celé. :-(

Offline Sweet Potato
40637 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 14:35

Garfie  A po nás potopa

Offline notna
9536 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 14:36

#Sweet Potato To teda taky nechápu, proč neprejit na PCR. Dnes byly u dcery ve skole pozitivní děti v šesti třídách. Bez testováno by chodily vesele dál do školy.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 14:49

notna Zas u toho PCR je trochu problém, když je někdo pozitivní, tak ti to přijde večer a ty děti jsou s ním celý den, pak jdou do karantény všichni, co se nám stalo v září. U antigenu to víš hned a odchází a ostatních by se to nemělo týkat. Psali kontakt poslední dva dny a ten o víkendu není. U nás to vyřešili tak, že dostaneme domů antigen, ten si udělají doma v neděli. V pondělí ve škole PCR, ale hradí to naše škola ze školného. 

Offline notna
9536 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 14:52

Renusatko To je fakt s tou delší dobou. Ale zase bez.testu se to bude šířit vesele dál.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 14:53

Sweet Potato to se vi dlouho, ze antigeny nejsou vhodne pro bezpriznakove. Ja bych PCR pro deti brala hned. Minuly tyden to probehlo opravdu hladce. Jenze to stoji strasne penez, tak uz to P6 nechtela platit, coz se nedivim. No a jestli je na skladech plno tech antigenu, jak se suska, tak ty pcr asi hned tak nebudou :( 

Offline Sweet Potato
40637 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 14:55

Lamicka Takže radši zruší i ty antigenní. Logické, to nemohu říci.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 14:55

Dvě pozitivní paní učitelky ve vedlejší školkové třídě

Jako školka je to pidi, naše třída 12 dětí, druhá pro "miminka" ještě méně, a od začátku opatření, aby se skupiny nepotkávaly. Asi je to fakt jen otázka času...

Offline žluťásek
8880 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 15:02

Mohučanka my máme velkou kliku, syn ještě do školky ani nestihl nastoupit a jeho třída je ode dneška už zas v karanténě, od začátku školního roku je to už třetí týden. Teď jsou kromě dětí nemocní i zaměstnanci, ale hygiena zavřela zas jen tu naši třídu. Bez ohledu na nemocné zaměstnance, co se pohybují napříč všemi třídami. Paní ředitelka se prý snažila to nechat zavřít celé, ale prý až jak to vytrasují. Asi jestli onemocní ještě děti z jiných tříd se čeká, až se to víc roznese nebo co jako. To nevymyslíš. 

Offline Pavlena
6925 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 15:07

Prosím CML o radu. Spíš bych chtěla zprůměrovat Vaše zkušenosti, jelikož, jak víme, žádná pravidla, natož logická nelze čekat.

Shituace: děcka se první hodinu ve škole testovali (antigen) a spolužačka vyšla pozitivní. Předpokládám ji nahnali dom a na PCR. Co nastane, pokud bude PCR pozitivní? Celá rodina antiočkovači, to jen tak mimochodem.

Bude karanténa třídy? (Minulý týden jim jedna skončila) Nebo se to bere tak, že se nepotkali? Kontakt 2 dny zpět je víkend a to testování ráno - byl to kontakt nebo ne?

Děkuju..

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 15:30

Sweet Potato tezko rict, hlava mi nad smyslem toho vseho srotuje od rana...