Koronavirus

28. března 2020 09:01
Online 0zero7
11927 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 16:49

Jak je to prosim s procentem proockovanych v CZ? Nekde jsem nasla 57%, je to z celkove populace a nebo z tech co se mohou nechat ockovat (predpokladam od urciteho veku). 
57 ze mi teda Zda docela malo. Zaclo se ockovat driv nez tady. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 16:51

Pavlena já myslím, že tohle kontakt není, pokud je to test z pondělního rána. 

Offline letfenixa
10936 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 16:51

Mne preockovali tetanus pred pár týždňami, keď som sa pýtala sestričky, že by som rada vedela, aké mám protilátky, tak mi povedala, že sa to nerobí a automaticky sa očkuje.

Prečo sa pri uraze automaticky pichá protitetanovka aj keď viem, kedy mi ju pichli?

Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 16:52

0zero7 podle mě je to z celkové populace. A ano, je to málo. Teď naočkují kohokoliv.

Offline letfenixa
10936 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 16:55

Kokoska áno, naockovani sú nesmrteľni. U nás je to teraz presne takto - zaočkovany kolega je pozitívny, jeho žena bola skôr ako on, aj deti, ale on do karantény ísť nemusí, veď je očkovany, tak išiel na ocr s deťmi a už je potvrdená pozitivita aj unho.

Online continuity
43586 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 16:58

letfenixa pretoze je len asi miliónkrát lepšie dať jednu tetanovku navyše ako mať tetanus. Plno ľudí si to nepamätá, alebo si to môže pamätať nepresne, možná keby si so sebou mala očkovací preukaz? Ale ten so sebou pacient na traumatológii obvykle nemá. 

Online 0zero7
11927 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 17:01

Jinak Tady to vypada zatim docela ok. Naockovanych dvema davkami je pres 85% lidi v BC. 
Od zari jede Covid pass, kontroluji to dukladne od zacatku, clovek musi mit I obcanku, mesic byla povolena karticka S ockovanim, ted uz je QR kod, bud v telefonu nebo vytisteny, k tomu ID. Testy v tom nejsou, Takze pokud clovek neni ockovana, na veceri si nezajde. Plati pouze vyjimky ze zdravotnich duvodu potvrzenych lekarem. 
Statni zprava musi byt ockovana, stejne tak parlament a firmy muzou podle sveho uvazeni mit vaccination policy. My ji mame, neockovani jsou 3 zamestnanci, jeden uz odesel. 
Vyjimku z vaccine pass maji bazeny, nechapu proc!

Jak psala Sweet Potato o te motivaci v Portugalsku, tak tady podobny. Nejak v lete predstavili 4 fazovy plan postupneho zmirnovani opatreni podle proockovanosti a poctu nakazenych. Klaplo to krom faze 4 ktera se posunula, ale ted uz je zavedena. 
rousky vsude, mhd, office, obchody. Restaurace kdyz clovek nesedi. Fitko kdyz necvicim atd. 

Offline Pavlena
6925 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 17:11

Renusatko Garfie notna itinka Evaeva děkuju za odpovědi, no myslím, že si hodím kostkou, ostatně hygiena to evidentně neřeší jinak...

Online 0zero7
11927 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 17:14

Evaeva Diky, ja jsme to prave nikde zatim nenasla. Tady porad jedou kliniky, jen v mensim rozsahu. Tech skoro 86% (to je cilso z patku) je populace 12+

Jinak naockovani jsou taky pozitivni/nemocni, ale to procento je velmi male proti pripadum neockovanych, hospitalizace a umrti jeste pak nekolikanasobne. Muj sef je naockovany a byli s manzelem pozitivni oba, prubeh ok, maji malou holcicku, asi se nakazili nekde pri aktivitach, ona byla teda nastesti negativni. 10 dni mel karantenu a uz je zpet v praci. 

Znam par lidi (z kamaradu jen jedna kamoska a tu jsem od srpna nevidela) co nejsou ockovani, jeden par kde partner kamosky neni a chce po ni aby sedela s nim doma, protoze nikam nemuze, no na moc dlouho to nevidim...

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 17:17

0zero7 dusledna kontrola a pravidla pro rozvolnovani nebo zprisnovani, ktera ovsem plati a dodrzuji se a nemeni a neopravuji se co 2 dny, to je podle me cesta. Ta anarchie tady, kde kazda pobocka hygieny si pravidla vysvetluje a vymaha jinak... lidi si navzajem pujcujou covidpasy, protoze obcanku k tomu prece nikdo nesmi kotrolovat (ale kdyz jdes koupit lahev rumu pro pouziti v kuchyni, tak pokladni obcanku chtit muze), proste k placi.

Offline Sweet Potato
40637 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 17:29

0zero7 Prostě z psychologického hlediska je jednoduše mnohem účinnější "je to přísné, ale pokud vy to a to, tak za to dostanete zmírnění", tedy odměňovat (samozřejmě je nutné odměňovat i za dílčí úspěchy a hlavně ty sliby plnit), než nechat situaci rozpliznout a pořád vyhrožovat, co zakážu, když neposlechnete. A trestat. 

Online 0zero7
11927 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 17:56

Kokoska JJ, souhlasim. Tady to jede porad stejne od toho zari, samozrejme nejaky protesty proti vax pass probehly, ale nic zasadniho. Ja teda nestiham, ze se tady pise, ze lidi si ty vysledky testu pujcujou nebo falsujou pasy. To me fakt nenapadlo. 

Sweet PotatoPresne, me by treba vadilo, ze lidi nemaj vsichni rousku v MHD jak by mit meli, ufff. Ted uz dovolili koncerty atd v plne kapacite, zatim se mi teda moc nechce, ale chapu, ze z neceho zit musej. 

Jinak teda uz dlouhou dobu mame tak okolo 500 pripadu denne ne 5 mil obyvatel. To jsem zapomela napsat. 

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 18:15
Online 0zero7
11927 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 20:11

Aktualni info dneska z novin, v BC je na JIP 65 lidi, z toho 59 neockovani a vetina ockovanych jsou starsi pacienti (60+) se zdravotni stavajici komplikaci. Doktori rikaji, ze je desi, ze umiraji mladi lidi, hrozny. 

Online continuity
43586 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 20:30

Dadoo

Pro část lidí je totiž snáze představitelné, že se Gates snaží očipovat svět pomocí fiktivní epidemie, než že by česká vláda říkala pravdu.

Offline Sweet Potato
40637 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 20:42

Haha- v jednom nejmenovanem prazskem divadle 113 fake potvrzeni o ockovani. Na jedno predstaveni.
(Zdroj Luděk Staněk)

Online 0zero7
11927 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 20:52

Sweet Potato no uz aby to kontrolovaly s tou obcankou tvl

Online Potrefenáhusa
39016 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 20:57
Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 21:13

Sweet Potato no to je neskutečný ffakt tady nepomůže nic jiného, než represe.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 21:23
Reakce na Vari:

Kokoska Ockovani kamaradi sli po kontaktu s pozitivnim clovekem dobrovolne na test, oba pozitivni a hygiena jim do telefonu rekla, ze do karanteny nemusi, kdyz jsou ockovani. Takze ja se uz nedivim vubec nicemu.

Tohle mi tvrdila o víkendu jedna odmítačka, přiznám se, že jsem jí to nevěřila. To je fakt uhozený a totálně voda na mlýn všem pochybovačům.