Koronavirus

28. března 2020 09:01
Online continuity
43586 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 22:45

MP Meri to je totální a úplná nekompetence státního úředníka. Zákrok to už pochopila půlka republiky, ale baby na hygieně s příslušným vzděláním ne? Kdyby tam posadily cvičené makaky, kteří by postupovali podle jasného algoritmu dopadne to asi lépe. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 23:05

continuity Tak stačí ten první komentář pod článkem Jak zpomalit epidemii covidu? Nový návrh nepotěší očkované lidi. 

Když už někdo chce být zodpovědný a snaž se upozornit na chyby

A když už na test náhodou jdete a máte pozitivní výsledek, stačí se stále prokazovat aplikací Tečka - ta kombinaci pozitivní test + očkování vyhodnocuje tak, že jste bezinfekční. Proč? Protože se to nikomu nechce opravovat - a řešení je prý jednoduché - jako očkovaný prý nemáte chodit na testy a tento  problém vás nebude trápit.

Online continuity
43586 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 23:26

Renusatko ještě je ten název článku zavádějící. Já očkovaná jsem a asi by mě to i potěšilo. Hlavně já jsem si až dodneška myslela, že očkování nemusí do karantény, pokud nemají příznaky.

Že se to bude vykládat stylem: očkovaní nechodí do karantény ani s pozitivním testem, to mě teda nenapadlo ani v divokých snech.

Mmch dnes umřela ta učitelka z Bíliny. Takový lidský příběh úplně zbytečné smrti. 

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 00:21

Sweet Potato jak se na to prislo?

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 07:32

Dite je negativni ale asi z ni pomalu a jiste roste anarchista. Ani se tomu nedivim. Vysvetlete diteti, ktere chce byt ve skole, ze kvuli pochybnemu testu je ze skoly vyhnano, musi na test a musi byt cely den doma. No a vytahla i tu nasi 30 denni karantenu. 

Offline Sweet Potato
40637 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 07:48

Kokoska Jestli jsem to pochopila dobře, tak nejspíš dali biletářům čtečku. Ale u Staňka tedy může jít o nějakou udičku, soc.experiment. Akorát že podle toho, co čtu a slýchám tady i jinde, nemusí být sice správné to číslo, ale daleko od reality by nebylo.

Ale co mne děsí víc, jsou šeptandy o jakoočkováních. Nepochybě jsou, jen doufám, že zanedbatelné promile.

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 09:06

Holčička ve škole měla pozitivní antigen, takže stáhli v průběhu dopoledne ze školky i brášku. Ve finále holka negativní, kluk pozitivní. Rodiče očkovaní, antigenní testy měli negativní. Maminka přes noc teplota, je jí blbě. Kolegy syn chodí s chlapečkem do školky, čekal, že půjde do karantény a houby. Celá školka funguje vesele dál. Dokud nebudou mít děti ze školky nařízenou oficiálně karanténu, rodiče nedostanou očr. Já vím, že je tady Kocourkov a stejně má člověk pocit, že by měl mlátit hlavou do zdi.

Offline horse_66
155 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 09:15

continuity No, pokud má někdo pozitivní PCR test, tak se mu ozve hygiena a řeší to s ním. Jde se na 14 dní do izolace + si asi člověk v té chvíli potřebuje vyřídit nějakou nemocenskou a tak to řeší se svojí PL. Hygiena se ptá i na jméno a telef. číslo PL, takže ho možná taky kontaktuje? To nevím.

Offline Sweet Potato
40637 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 09:15

brrr Nám psal ředitel:

Doporučuji, abyste do školy neposílali sourozence pozitivně testovaných dětí, byť vás ještě nekontaktovala hygiena s nařízením karantény…vše samozřejmě záleží na dalších okolnostech…prodělaná nemoc, ukončené očkování.Vedle dnešního testování se samozřejmě objevují pozitivní případy spontánně na základě příznaků nemoci a následného testování. Prosím rodiče, aby mne (a nejlépe i komunitu rodičů ve třídě) o těchto případech obratem informovali (a zejména v situaci, kdy existoval předchozí bezprostřední přímý kontakt se spolužáky). Jednání hygieny bývá stále velmi dlouhé, budu-li vědět, alespoň vám informaci o pozitivním jedinci obratem poskytnu pro vlastní zvážení situace.
Karanténní opatření může nařídit pouze hygienická stanice, nikoli škola...a to může chvíli trvat. 

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 09:20

Sweet Potato Já to chápu, že to nemůže nařídit ředitel, ale očekávala bych svižnější postup hygieny. Vždyť si to tam můžou teď vesele roznášet. A vtipné je, že se na to přišlo díky holčičce, která ve finále vlastně pozitivní není.

Offline Sweet Potato
40637 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 09:30

brrr Bohužel hygiena pořád stejnej průšvih. 
Citovala jsem to jako důkaz, jaký zoufalství to musí být i pro ty ředitele.

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 09:47

brrr no, dostkrát tu zaznělo, že hygiena se ozve, když už je prakticky po karanténě. Taky jsem si myslal, že na tu další vlnu, která se dala s jistotou očekávat, budou všichni nějak líp připravení. Houby, je to pořád stejný.

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 09:51

Znovu jsem se dovolala na 1221 (jindy než těsně po 8. mi to fakt nejde) a poprosila o zrušení chybného certifikátu. Tak prý si mám zavolat tam, kde ho vystavili. Urob si sám (to byl kdysi takový kutilský pořad v TV a název dost často citujeme, hodí se). Takže jsem napsala mail na Bulovku a čekám, že mi zmizí potvrzení o 3. dávce a začne boj na IKEM o vrácení té správné druhé.

Online continuity
43586 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 09:55

Máme jít příští pondělí na nějakou akci, kde bude deset lidí spolu zavřených dva dny. Původně jsme mysleli, že si všichni uděláme antigen, ale někdo vytáhl, že tomu nevěří, takže PCR. S tím bych i souhlasila, ale jaksi vyšlo najevo, že část by se musela otestovat nejpozději dnes, aby měla vysledek v pondělí ráno. Takže je otázka, jestli je lepší čerstvý antigen nebo týden starý PCR.

(Podle mě je ta akce na zrušení, ale to je asi moc revoluční nápad). 

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 10:27

Nemožné se stalo skutkem! Bulovka během minuty všechno opravila (prý chyba v přepisu dat na UZIS) a já jsem zase já! Jupííí!

Jen se tiše obávám, na jak dlouho.

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 10:29

continuity vždyť je teprv úterý, to snad tak dlouho trvat nemůže? 

Offline barbucha blogger
36114 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 10:31
Reakce na Renusatko:

notna Zas u toho PCR je trochu problém, když je někdo pozitivní, tak ti to přijde večer a ty děti jsou s ním celý den, pak jdou do karantény všichni, co se nám stalo v září. U antigenu to víš hned a odchází a ostatních by se to nemělo týkat. 

​Ráno byl synek na PCR a výsledek bude mít nejp. v poledne... Ty antigenní navíc nejsou tak spolehlivý.

Online Zuzuli
3863 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 11:41

continuity nasi jsou oba ockovani, obema vychazely antigeny negativne. Az kdyz mel tata pozitivni pcr uz v nemocnici, tak se mama s mirnymi priznaky na pcr taky objednala. A az kdyz ji vysel negativne, tak se ji zacala pocitat karantena od pozitivniho testu. Kdyz ji v mezicase mezi tatovym a jejim testem kontaktovala hygiena, tak ji rekli, ze si ma z vlastniho rozhodnuti radeji na test zajit, ale nenarizuji ji to a karantenu jako ockovana nedostava. Ale ona je ucitelka a byly zrovna podzimni prazdniny, tak stejne nikam nechodila. Predpokladam, ze jinak by musela do prace az do toho pozitivniho testu. 

Online continuity
43586 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 11:41

Kokoska šéf říkal, že tam u nich někde na jižní Moravě mu to trvalo 6 dní. Rušil kvůli tomu schůzky, protože byl nastydlý a neměl test. 

Offline Pavlena
6925 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 11:50

Teda ziram na ty lhuty  Vcera jsem mela dost nervy, mama virozu jak prase, obvodacka se s ni bez testu odmitla bavit i po telefonu a termin (SM malomesto) nejdriv v nedeli. Nakonec po par hodinach telefonatu (ja 150 km daleko) setrena v 16 hod a ve 23 hod vysledek PCR. Negativni, uff.