Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 21:09

999 

Tak dávno si nedělám iluze, že rodinné poměry jsou různé, ale když se s tím vždycky setkám takhle na konkrétním příkladu, tvl...

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 21:45

Tabea 

Já ti rozumím, protože bohužel několikanásobně moc dobře vím, jaké to je, ale chtěla bys být ten, kdo by ten koronavirus přinesl?

Offline 999
19897 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 22:25

Tabea Nikdy bych si nevzala na triko, že někdo zemřel díky mně. Navíc smrt kvůli covid není nejpřímnější.

Offline Tabea
8268 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 22:28

dynda dobrá otázka... já se s nimi viděla letos jednou, loni taky. Ostatní tam chodí mnohem častěji, bydlí všichni tak do 15 min autem. Kdyby ho někdo nakazil, tak bych to brala jako osud. 

Offline Tabea
8268 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 22:36

999 Jo, já bych tomu taky nešla naproti, že bych tam lezla nenaočkovaná a s rizikovým chováním. Loni slavili výročí svatby, já jsem pak moji matku, jejich dceru, sprdla, že se chovají nezodpovědně, že se měli aspoň dohodnout, že se tam postupně vystřídají a ne, že tam všichni dorazí jedno odpoledne. Ale jak říkám, napadlo mě, že kdyby k tomu došlo, bylo by to v tomhle případě vysvobození. Prozivame ten scénář v rodině teď potřetí, plus ještě já s blízkým člověkem sprostředkovaně s jeho maminkou a je to strašný, strašný, strašný. Umírat s Alzheimerem není taky žádná selanka.

Offline Tabea
8268 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 22:44

Naše město je od včera hotspot, ode dneška je vstup na pracoviště jen pro očkované, vyléčené a testované. Zaměstnavatel musí kontrolovat testy neockovaných 2x týdně. Testy (antigen) externě stojí většinou 15€, zaměstnavatelé mají už několik měsíců povinnost nabízet zaměstnancům 2 samotesty týdně. Umožnili jsme zaměstnancům testovat se před začátkem pracovní doby pod dohledem nadřízeného. Hned přišla jedna, vychcaná jak díra do sněhu, s tím, že našla článek, že doba testování se musí započítávat do pracovní doby. Článek je neozdrojovaný. Na internetu jsme k tématu nic nenašli. Doufám, že to nedopadne tak, že neockované zaměstnavatel nebude muset testovat na vlastní náklady a ještě jim ten čas proplácet.

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 22:45

Tabea můj strejda měl Alzheimera a bylo to strašný moc moc . Takže tve myslenky chápu.

Online Pinot Noir
30029 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 23:58

Tabea rozumím ti. Mám aktuální zkušenost z rodiny, covid cca před rokem by ušetřil mnoha lidem veliké trápení. Jak říkáš, umírat na Alzheimera není nic hezkého.

Online viktorka_od splavu
49444 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 05:52

Tabea Já ti taky rozumím a souhlasím s tebou

Offline Garfie
28634 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 07:15

Tabea Ano, tvůj postoj chápu, ale asi bys k tomu nepřistoupila takto. On ten Alzheimer v té historce není podstatný, mohl mít třeba jinou nemoc, nebo být dokonce zdravý. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 07:46

Myslite, ze to ocko proti chripce ma letos smysl? Mne to rozmlouval praktik (jinak ho doporucuje) a setkala jsem se s tim nazorem i od jinych doktoru a zdravotniku, ze letos to nema moc smysl, jak chripka nebyla. Chripku jsem mela a byla to hruza. 

Online Gatita
8685 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 08:04

Lamicka tezko rict, loni se to asi moc nevyplatilo. Ted si taky rikam, kolikrat asi pujdu letos v zime do divadla nebo do kina, na velke kontakty to nevidim. Otazka taky, kolik letos dostane chripka prostoru.No asi se na to vykaslu, ale ja jsem v ockovani dost minimalista.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 08:09

Lamicka já naopak četla, že letos ta chřipka bude silnější, když loni nebyla. Ale pokud bude lockdown, tak asi zase nebude. My jsme s mužem naočkování a uvažuju, že nechám naočkovat i staršího syna.

Offline continuity
43586 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 08:15

Já bych se na chřipku očkovat i šla, ale už 14 dní jsem taková nakřáplá. A nechce se mi do toho ještě očkovat.

Pro děti jsme chřipku loni vůbec nesehnali, ptala jsem se doktorky a prý má vakcíny jen pro chronicky nemocné děti.

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 08:16

u nás ve firmě zrovna probíhá dotazování/inventura, kolik komu zbylo z jara samotestů... asi se zas budeme testovat

Offline continuity
43586 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 08:20

RoSa no jestli se potvrdí ty dnešní čísla z rána ( v datových sadách to zatim není) a těch 14 tisíc včerejšího nakažených je pravda, tak jsme stejně v úplně v háji. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 08:28

Gatita RoSa oni rikali, ze jak se to dela z minuleho kmenu, tak ta ucinnost bude nizka. Ockovat se nenechaji, i kdyz roky predtim ano. Tak fakt nevim. 

Offline notna
9536 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 09:00

continuity Taky jsem koukala, jak to číslo vyskočilo! To nevypadá vůbec dobře :-(

Offline Malenge
4860 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 09:02

Lamicka co jsem tak různě pochytila, tak mi přijde, ze vakcína proti chřipce je vždy docela velká loterie a takové tahání z klobouku, jaká by ta varianta asi tak mohla letos řádit. No a některé roky se povede lip a některé hůř, letos to obecně lékaři asi úplně pozitivně (s tím trefenim se) nevidí. Ale přiznávám, ze jsem se o to nijak zvlášť nezajímala.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 09:03

Lamicka tchan je po transplantaci a meli nejaky spesl webinar z IKEM, kde rikali, ze letos je to extra dulezity. Takze jdem i my, co bezne nechodime a davam ockovat i dite. I rodice jsem poslala a jdeme vsichni pristi tyden, no.