Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 14:08

baltik To mi přijde dost málo. Na téhle stupnici je 1 brané, jako, že protilátky máš a měla bys je za čas překontrolovat. Takže to žádné vysoké hodnoty nejsou. 

Kan Já určitě nejsem odborník, jen vím, že teda naši doktoři to přeočkování při vysokých protilákách nedoporučují, ale žádná hranice "vysokých" stanovená není.Zase bych dala víc na odborníka, který určitý problém léčí a má tam takových pacientů víc, než na praktika rysamona Pokud to ve výsledku bylo dokonce s vykřičníkem, tak tam bych vyčkala a po čase přeměřila, jak moc to třeba klesá a jestli to nebyl omyl. Pravidlo to určitě není, ale občas u vysokých protilátek může být po očkování horší reakce.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 14:20

Renusatko Díky, já si myslím to stejný, jenom máma si pořád přijde nesmrtelná.

Offline Jitka77
1957 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 14:33

Renusatko Já většinou pracuju z domu a nejsem moc společenský tvor, takže jsem se během lockdownu zvlášť omezovat nemusela - ale zpětně zjišťuju, že už jsem byla trochu úzkostná, nervózní, když se za mě někdo ve frontě postavil moc blízko... a to prostě není dobrý. Udělalo mi vyloženě dobře jezdit zase na fakultu. Každý týden strávím několik hodin v jedné místnosti s desítkami lidí a pořád žiju. Zvedá mi to sebevědomí :-D  A fakt věřím, že setkávání s drobnými dávkami bacilů je pro imunitu nejlepší.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 14:41

Hele a ono existuje neco jako prilis mnoho protilatek? Jakoze kdyz mas vysoky, tak ti 3.davka nepomuze nebo stane se neco?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 14:55

711990 mohla by si mít hodně bouřlivou nežádoucí reakci

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 15:09

Renusatko ani tech 3,7, co ma tata, neni hodne na teto stupnici?

Offline rozarka
4226 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 15:13

Přidám do statistiky, manžel, transplantovaný, po třetí dávce je Covid +. Na druhy den po testu mu dali infuzi protilátek, přijel domu o 50% lepší.. Je to vůbec možné?  Jako, jo, jsem ráda, ale dost mě překvapil ten obrat, snad se neraduju předčasně 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 15:28

rozarka ty protilatky se musi podat brzo, takze  

super, ze aspon nekde to funguje

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 15:29

betsey já ti nevím. Manžel jako očkovaný by teoreticky měl toho viru přinést menší nálož než neočkovaní rodiče, ale jak píšu - teoreticky.

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 15:38
Reakce na baltik:

Renusatko ani tech 3,7, co ma tata, neni hodne na teto stupnici?

​Ani 3,7 na této stupnici není hodně. 

Znám manželský pár 65+, kteří covid prodělali na jaře s těžkým průběhem. Jemu na této stupnici vyšlo přes 300. Očkovat se tak nechal až po uplynutí té půroční ochranné lhůty. Bez bouřlivé reakce.

Jí vyšlo přes 8000, takže na přeměření se chystala až teď začátkem měsíce se zrušením placených testů, což při takto extrémním výsledku chápu. Jsem zvědavá, jak dopadla.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 15:40
Reakce na 711990:

Hele a ono existuje neco jako prilis mnoho protilatek? Jakoze kdyz mas vysoky, tak ti 3.davka nepomuze nebo stane se neco?

​Právě, příliš mnoho protilátek...to je taková zatím neurčitá hodnota. Moje jedna kamarádka, se v začátku, nechala očkovat po těžkém covidu a skončila v nemocnici, kdy potom ještě říkala zlatej covid. Jedna měla horší reakci, ale jinak zase u většiny to proběhne bez problémů. 

rozarka Je otázka, kolik protilátek si po očkování vytvoří člověk, který bere imunosupresiva. V praxi se stává, že někdo prostě ani po očkování nemá nic. Možné to je. V každém případě je dobře, že mu včas podali protilátky a snad už vše zvládne v pohodě.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 15:42

baltik odpověděla wendulka a já bych to viděla taky tak. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 15:43

Renusatko ja si prave myslim, ze to doted jeste nebylo potvrzeny ani snad receny, kolik a jak je dost nebo malo. A jeste u ty 3.davky dejme tomu, ale vahat vubec s ockovanin jen kvuli hladine protilatek, o nichz nevime nic, to mi prijde riskantni. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 15:53

711990Proto si myslím, že by to mělo být na lékaři, který dotyčného zná a léčí ho s nějakým problémem. Ale pokud bys chtěla něco podepsat, ať už to že můžeš nebo to, že nemůžeš, tak to nikdo neudělá. 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 16:10

Kokoska no je to ťažké, moji rodičia nemajú v podstate žiadny dôvod sa neockovat, oni sú typy co neriešim, to sa tvárim, že neexistuje. A neuvedomujú si možné následky, chceli prist k nám na návštevu hneď ako som prišla z pôrodnice. Nechcem im moc dávať ultimátum bud sa zaockujete alebo vnučku neuvidíte, fakt neviem co s touto situáciou

Offline rozarka
4226 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 16:11

moora no, snad

Renusatko Právě,že to očkovaní nemá stejný efekt jako u člověka, co imunosupresiva nebere.  Ale možná to pomohlo v tom, že ten nástup nebyl tak rychlý, nebo agresivní. No, nevím, každopádně jsem za to vděčná.

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 16:13

betsey taky bych nevěděla, ale vůbec by se mi nechtělo je zvát.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 16:13

rozarka A k těm protilátkám, ty asi fungují opravdu výborně. Máme taky jednoho známého, který na nich byl a má nejlepší průběh z rodiny. 

Offline rysamona
1112 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 16:13

baltik to je přesné. Mamka taky nikam moc nechodí, návštěvy rodina. Většina neočkovaná

Offline rozarka
4226 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 16:15

Renusatko tak je to dobrá zpráva, že nějaká cesta existuje.