Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline barbucha blogger
36114 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 12:34
Reakce na continuity:

Já si myslím, že když už ty neočkovane něčím nasrat, tak ať to má alespoň efekt. To bych čekala od sociologů,že to vymyslí. Proč to má vymýšlet matematik?

​Tak placený testy a (uvažovanej) zákaz hospod, kultury i sportu by mohly stačit - víc už toho stejně nevymyslíš. Leda tak eště zákaz nákupů vůbec, žádný OC nebo supermarket

No koukaly byste, jaký davy se kvůli ne/placení testů tady shromažďujou. Dřív nikde nikdo, a teď se tady po chodbě nedá pomalu projít. Tak to teda rozhodně zafungovalo.

Offline Turduspilaris
58 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 12:35

Práce mi tu kolega vyprávěl, že jeho sestra byla s dětmi na PCR testy (po pozitivním antigenním testu ve škole), obě děti pozitivní a pak jim, asi po třech dnech, nechala udělat placený PCR test a oba negativní. Takže teď všude vypráví, že testy zadarmo jsou vždy pozitivní - aby měli politici větší čísla - a placené testy jsou vždy negativní

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 12:39
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 12:46

Jitka77 Já to teda mám jak ty, asi tím, že celou dobu chodím do práce, cvičit, v létě na koupák, s kamarádkama na zahrádku nebo do kavárny. Udržujeme celou dobu i normální společenský život. Neumím si představit, kdybych už skoro dva roky žila ve stresu, že se něco stane. 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 12:51

Jitka77 ja mam doma ani nie stvortyzdnove babo, tak som sa doteraz vyhýbala všetkým a všetkému. Staršiu som odhlasila zo škôlky a teraz sme s mužom riešili Vianoce. Moji rodičia ešte malú nevideli, nie sú očkovaní a bála som sa ich k nej pustiť. No tak sme sa dopracovali k tomu, že u muža v práci nie je polovica ľudí očkovaná a ruska nikto nenosí. Takže on to môže priniesť z prace kedykoľvek. My sme teda obaja očkovaní, ja v tehotenstve, tak verím, že babo ma protilátky. Kvôli mužovi ale teda asi nemá veľký zmysel brániť sa stretnutiu s našimi 

Offline Garfie
28634 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 12:57

barbucha Ještě můžeš hrábnout do výše pojištění, včera jsme na tohle téma měli fakt dost zajímavou debatu nad punčem (čímž považuji letošní sezonu za zahájenou!). Ale je super, že to zpoplatnění má takový efekt. Ještě se mi líbilo jak někde (Německo?) zavedli anonymní očkovací centra, kam mohou chodit antivaxeři aniž by si zadali před kamarádama!

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 12:58
Reakce na barbucha:

​Tak placený testy a (uvažovanej) zákaz hospod, kultury i sportu by mohly stačit - víc už toho stejně nevymyslíš. Leda tak eště zákaz nákupů vůbec, žádný OC nebo supermarket

Nebudou. V tomhle má Hajduch bohužel pravdu, i kdyby v následujících dnech naběhlo na 1. dávku celý zbytek očkovatelné populace, protilátky, který by zabránily nebo omezily šíření delty, jim naběhnou až kolem Vánoc. Ledaby všichni nad 18 let vyfasovali Johnsona, u něhož ale zase ta účinnost klesá rychleji.

Tuhle vlnu už kromě plošného testování a urychlení 3. dávek pro rizikové, kterým už uběhlo těch 6 měsíců zbrzdí podle mě fakt leda další lockdown.

No koukaly byste, jaký davy se kvůli ne/placení testů tady shromažďujou. Dřív nikde nikdo, a teď se tady po chodbě nedá pomalu projít. Tak to teda rozhodně zafungovalo.

Davy? To myslíš bez registrace? Protože jak jsem koukala, tak pro registrované máte denní kapacitu 120. To jsme měli na jaře my jako mnohem menší očm proti vám.

A když jsem teď mamku registrovala na příští čtvrtek na 3. dávku do Mostu, tak ti mají pro registrované 150 (50 pro první, 100 pro třetí) - na jaře měli 500 pro obě. A ještě dnes ráno tam konkrétně na ten mamky den zbývalo 88 termínů volných na tu 3. dávku.

To podle mě teda není vůbec žádná hitparáda.

Online rysamona
1112 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 13:04

Zase bych měla úplně blbý dotaz, maminka, očkovaná, nárok na třetí dávku by už měla. Já ji vyhnala na protilátky a ji vyšly tak vysoké že tam má z laboratoře vykřičníkA co teď? Třetí dávka ano či ne.

Offline barbucha blogger
36114 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 13:15

Garfie 

Do výše pojištění bych hrábla vesele - ale už jsem viděla názory jak by se mělo pak zvýšit i dalším rizikovejm (nejen notorikům například, ale i sportovcům ). Tak nevím jak by to prošlo a když, tak jak daleko by to zašlo!

wendulka 

Choděj i bez registrace. Kolik jich tam denně je, to nevim... ale nám už zbyly jen dvě místa - pro obecnou veřejnost jedno (a tamtudy se fakt nedá projít) a pak pro stávající pacienty naší ambulance (plus zaměstnance a rodiny) druhý. K tomu ovšem musí sestra s doktůrkem obhospodařit i pacienty který přijdou s něčím jiným, třeba s alergií, autoimunitou... takže padaj na hubu když naočkujou pár desítek lidí vlastně navíc ke svý obvyklý práci.

Asi by se měly zas otevřít ty velký centra, tohle se už nedá vydržet...

Offline Tabea
8268 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 13:20
Offline barbucha blogger
36114 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 13:21

Jo a aby se to nepletlo, tak ta kolegyně neočkovaná, co jí umřela rovněž neočkovaná sestra, odjela na pohřeb na Slovensko, vrátila se v pondělí do práce a co myslíte? Hned v úterý ho měla tam!

Takže karanténa nejen pro ni, ale i pro její nejbližší spolupracovnici... a my, co jsme doteď v rámci uzavřenejch kanclů a chodeb mohli chodit bez respirátoru, se nejen třesem radostí kolik virů nám tu asi rozprskla, ale museli jsem si ty respirátory nasadit znova a všude.

Já bych jí napařila normálně sabotáž!

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 13:24

rysamona Moje máma neočkovaná 70+ za poslední dva roky borelióza, covid a 2x trombóza v levé noze, protilátek přes 3000, já a táta ji teda očko rozmlouváme. Na cévním  nedoporučují očko, praktik by nechal očkovat a Máma chce taky. Dilema, sem ti pomohla.

Offline Garfie
28634 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 13:35

barbucha No včera tam právě zněl zajímavý argument, že alkoholici i kuřáci přináší do státní kasy slušné peníze na spotřební dani-na rozdíl od kovidových pacientů, ovšem sportovci teda nevím, proberu to na příštím punči.

Offline Karja
44913 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 13:38

Gatita Ja to mám stejně, ale myslím, že se mi do toho mísí i to vyhýbání se dětským nemocem. Ale přesně takhle jsem nešla s dětma na divadýlko, a nebo na jeden kroužek. Ke kosmeticce se mi taky nechce. 

Online rysamona
1112 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 13:39

Kan to joAsi to necháme volně plynout a uvidíme.

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 13:39

Garfie Já jsem zase četla, že tenhle argument se spotřební daní je hloupost, že si tu vyšší spotřební daň bohatě vyberou ve zvýšených nákladech na péči. Je to složité téma, to bude chtít ještě spoustu punče :o)

Offline barbucha blogger
36114 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 13:41

Garfie 

A to je fakt, ty spotřební daně jsou vysoký...

Sportovci nic neplatěj přece, nekouřej ani nepijou, jen tyjou ze systému!

Offline Garfie
28634 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 13:44

DruI No právě, oni si ho vyberou, ale zároveň aspoň částečně proplatí-na rozdíl od kovidových, kteří ten zisk nepřinesou žádným způsobem-stejně jako ti sportovci!!! barbucha

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 13:58

rysamona taky mame toto dilema, rodice 69 let, mama zdrava, aktivni, stihla, protilatek 1,7; tata nadvaha a vsechny civilizacni choroby, co si vzpomenete, protilatky 3,7 (nejaka stupnice, kde 1 uz jsou vysoke protilatky). Nikam prakticky nechodi, ale pravidelne je navstevuji vnucky chodici na zakladku. Co ted?

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 14:00

Karja

Presne, ja nechci ani nachrchlany deti nebo chripku. Je fakt, ze do kina jsem nelezla ani driv, kdyz byla chripkova epidemie. Treba na ples nebo na nejakou akci, kam jsem se tesila, jsem samozrejme sla, ale takovy to nedelni "co budeme dnes delat, tak treba kino" jsem si v chripkove epidemii rozmyslela i driv. Takze v tomhle jsem sve chovani vlastne ani nezmenila, za to kovid nemuze.