Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline rysamona
1112 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 16:15

Renusatko děkuji. Asi se podle toho zařídíme. Nějaká doba - třeba měsíc?

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 16:18

Kokoska no však to. Ani ich nepozyvam, už som ich dokonca niekoľkokrát odmietla, ale tie vianoce sú predsa len také emocionálne a bolo by mi celkom ľúto keby aj kvôli staršej dcére sme sa s nimi nevideli. No uvidíme

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 16:19

rysamona Myslím, že ono se to vůbec neví. Možná bych to konzultovala s nějakým odborníkem. Co ten vykřičník vůbec znamená a co by doporučovali. Vím, že prostě naše pacientky to řeší s doktorem a on s nima podle stavu, výšky těch prilátek, co mají za sebou a před sebou. My máme i část léčených, kde se u těch diagnóz očkování nedoporučuje, tak ty protilátky bereme a zvažují se i rizika na obou stranách. 

Offline notna
9536 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 16:22

Chápete to? Pozitivní dítě ve třídě, jde do karantény celá třída. V druhé třídě je pozitivní sourozenec toho prvního pozitivního a tam jdou do karanatény jen spolužáci hned sedící vedle /ti sedící před a vzad karanténu nemají/. Jedna škola, jedna hygiena, ale dvě úřednice. OMG! 

Jedna kamarádka má dítě v jiném kraji, pod jinou hygienou a tam prosím ten vir lítá nejen do stran, ale i dopředu, dozadu, takže karanténu ve třídě mají jen sedící okolo všemi směry. Ale protože se v různých předmětech různě půlí a sedí taky různě, je v kranténě většina třída

Online 999
19895 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 16:22

Mám po třetí dávce a jsem ráda. Vím, že na stopro to není, ale alespoń mám pocit, že jsem udělala maximum. Nechala jsem si předem změřit i protilátky, měla jsem 145 ze 400, ale pak jsem to vyhodnotila tak, že stejně půjdu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 16:27

betsey mohla by si požádat rodiče, aby na návštěvě meli respirátor.

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 16:32

notna už dávno jsem přestala mít ambice něčemu z těch nařízení a počinů porozumět.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 16:41

notna Nechápu a psala jsem tu tento týden podobnou nelogičnost u nás: jedna skupina s pozitivní 1 hodinu  jeden den do karantény všichni versus cela třída s pozitivní, spolu celý týden skoro všechny hodiny, do karantény nikdo. Ty pravidla vymýšlí debil, mají v tom totální chaos a hygieny jsou od začátku nejslabší článek.

Offline notna
9536 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 16:43

Kokoska Já se možná asi i přestanu divitě těm, kteří věří na konspirační teorie. To přece není možný, aby bylo tak těžký domluvit a dodržovat jednotná pravidla. To fakt spíš připomíná nástroje, jak uvést do společnosti chaos A to nemluvím o tom, že ta pravidla by teda mohla mít hlavu a patu. Očkovaného pozitivního bez karantény prostě nepochopím asi nikdy!

Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 16:46

Ty hygieny to je fakt des, samozrejme existuji svetle vyjimky. Ja si uz taky obcas rikam, ze ti konspiratori mozna maji pravdu, protoze obcas ty situace fakt nevymyslis a jen jim nahravame.

Offline notna
9536 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 16:46

nonemy Dnes toho bylo nějak moc, jsem naštvaná strašně. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 16:52

notna se nedivím. Trošku doufám, ze se to u nás ve škole trošku uklidní ředitelským volnem v příštím týdnu. Ale otravné a únavné je to hrozně. Já už delší dobu špatně spím a to jsem bývala mega spáč. Působí to i podprahově, i když si to člověk snaží nepřipouštět. Se celkem obávám, kolik bude depresí, až to skončí. Většinou se to paradoxně projeví, až největší stres opadne, mám s tím bohužel v rodině zkušenost.

Offline Sweet Potato
40637 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 16:54

notna Tohle je strašný, chaos stejně jako před rokem, možná ještě horší.

A do statistiky, dalšího lockdownu se z určitých důvodů bojím strašně moc, ale dopředu sobě ani dětem neodpírám nic, v rámci možností. Jsme očkovaní, jíme vitamíny, nosíme respirátory, myjeme si ruce...

Jo a k té drsné kampani, tohle už tu bylo?

https://twitter.com/posledniskaut/status/1459182992941846541?s=21

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 16:58

Sweet Potato to je drsný. Ale dalo se to čekat, ze tak blbá kampaň bude mít odezvu.

Offline Garfie
28634 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 17:19

Sweet Potato Já se trochu bojím, že ten lockdown přijde, kolem Vánoc, ale zase si říkám, že to by se tak nějak dalo zvládnout....budeme si držet pěsti. 

Offline nika
685 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 17:29

Garfie ja myslim, ze by mel lockdown prijit hned, bude to jen horsi. Kazdopadne vanoce budou smutne. 

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 17:32

Já už se chystám do karantény. Kamarádka, ze kterou jsem v úterý jela asi 5 minut v autě a pak v hospodě zařizovala sraz je pozitivní, manžel kolegyně taky.

Já vím, že je mnoho kroků a nařízení nepochopitelných, ale viz ta kolegyně. Manžel pozitivní, ona očkovaná, takže nejde do karantény.... teoreticky by měla chodit do práce, ne? Naštěstí u nás jde HO, ale někde v provozu?

Offline Garfie
28634 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 17:34

brrr Jo, to se tu řeší pořád dokola. :-( A půjde aspoň na testy? 

Offline rysamona
1112 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 17:46

Renusatko ona má právě obvodaka...nechci říct na nic, ale už je vyhořeli. Asi doporučím ať to probere s endokrinologem,  půjde tam za měsíc. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 17:47

betsey 

Rodiče by mohli přijít na návštěvu s testem Jsem hrozně ráda, že tyhle věci nemusím řešit. Největší strach mám z toho, že i jako očkovaní zaneseme covid k našim rodičům, kteří sice očkovaní jsou také, ale zase už nejsou v kdovíjaké kondici. A syn ve školce...