Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 14:54

Evaeva Jo, v Praze to asi jde. Tady je v okrese jediné odběrové místo ve špitále, ale ne každý den. Další místa jsou jen pro samoplátce. My máme naštěstí kousek i do Ostravy, ale tam je to taky občas bída.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 15:18

brrr jo, to věřím. 

Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 16:10

Dcera a manzel pozitivni antigen. Super.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 16:12

Candance A mají příznaky?

Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 16:24

Evaeva muz mel vecer zimnici, proto si ho rano udelal. V karantene byla dcera, ktere vysel negativne.

Offline Tabea
8268 příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 16:34

Candance teď už to fakt není o tom, jestli to člověk dostane, ale kdy.
Přeju lehký průběh. 

Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 16:36

Tabeato jsem presne rikala v tydnu. Jednou to dostane kazdy. 

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 16:40

Dítě je pozitivní. Já a mladší dítě negativní. Aktuálně na místní škole zůstavají dvě třídy bez pozitivního dítěte.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 17:19

Candance brrr ať je jim brzy lépe!

Offline continuity
43581 příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 17:39

brrr Candance držím palce

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 17:39

Evaeva Před chvíli se mě ptal kolaga, jak se to u nás projevilo a po dvou dnech nakázy, jsem musela konstatovat, ze dítě je hodnější, skoro celý den si čte a vzhledem k tomu, že je v posteli mimo doslech, tak mlčí. Dělám si srandu, ale vypadá to, že uz je ok. Co vy?

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 17:40

A teda ostravská fakultka .... hrozně příjemný pán, co odebíral vzorky (veselý, vtipný) a výsledky přišly za necelé 4 hodiny. To je snad rekord.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 17:47
Reakce na Tabea:

Candance teď už to fakt není o tom, jestli to člověk dostane, ale kdy.
Přeju lehký průběh. 

​No ja práve vážne uvažujem, že dieťa zajtra nepošlem do škôlky, aby sme sa tomu vyhli. Mama je tesne pred tretou dávkou, prvé mala Astru, tak sa trochu bojím, že nie je dostatočne chránená. Ale teda je to vážna dilema, lebo po ďalšej zime s tým hyperaktívnym koníkom doma ma už asi odvezú. 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 18:01

Mrakoplas moja suseda pracuje u nás v škôlke, teraz sa ani nestretávame a keď sa náhodne stretneme aj niekde vonku, hneď si nasadzuje respirátor a drží sa odo mňa pekne ďaleko. Boji sa, že ma nakazí, hovorí, že v tej škôlke to lieta z každej strany. Ale úplne ta chápem, úplne túžobne očakávam deň, kedy dám Alicu znova do škôlky. Ale kedy to bude, netuším. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 18:03

brrr už jsme taky celkem dobrý. Zůstala akorát rýma a trochu kašel. Mladší je bez příznaků, tak jde na test až v úterý, tak trnu, aby nebyl pozitivní, to by znamenalo, že by byl tři týdny doma

Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 18:03

continuity ja ted nevim, co jako ockovana udelat. Zda se mam  objednat na test. Chci to vedet kvuli sobe, nechci sirit ani jako ockovana ale byt v karantene se mi nechce....

Ockovany je i muz. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 18:07

Candance šla bych na test. Muž byl, je negativní. Nevím, jstli půjde ještě jednou (aby to bylo těch 5 až 7 dní po kontaktu), když v práci mají nařízeno HO na 14 dní pro každého, kdo byl v kontaktu s pozitivním, bez ohledu na očkování a žádné návštěvy a podobná povyražení u nás logicky nepřipadají 14 dní v úvahu.

Offline continuity
43581 příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 18:10

brrr expresní test do 3 hodin na letišti stojí 5 tisíc. 

Offline continuity
43581 příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 18:16

Candance já bych šla na test, ale mě karantena zas tolik život nekomplikuje. Spíš mi přijde důležité nelezt nakažená ke tchýni a tak.  

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 18:17

betsey no my sme doteraz za celú dobu nebol nikto z rodiny pozitívny ani v karanténe. Vcera prišla sestra s deťmi z Bratislavy k mame, poobede jej prišiel mail, že učiteľka z krúžku netere je pozitívna, takže neter pôjde do karantény. Tak sa zbalili a išli naspäť. Začína sa to aj okolo nás sťahovať, vravím si, že také šťastie, aby sme to nikto z rodiny nedostali, asi mať nemôžeme. Tak tomu nechcem ísť úplne naproti.