Koronavirus

28. března 2020 09:01
Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 21:36

Gatita dávat vědět do kroužku nemáš co, když syn není pozitivní. Uvidíš, až bude mít test. On byl na tom kroužku, poté co měl ten kontakt s pozitivním? (Samozřejmě chápu, že tou dobou jste to ještě nevěděli) Já jsem naší pozitivitu do kroužků vědět dala, my jsme dva dny před příznaky zvládli rovnou tři kroužkyUž to bude týden a hygiena zatím nevolala, takže do karantény nikdo nepůjde, ale hned dávali vědět účastníkům, ať hlídají svůj zdravotní stav, to mi přišlo fajn, že to netutlají a nečekají na hygienu.

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 21:52

Evaeva jo, byl tam den po. O kontaktu jsme samo nevedeli. Uvidime, kdyztak vezmu syna na test bez zadanky a do krouzku pripadne brnknu sama. Jinak system u nas celkem zafungoval, nejdriv sms ze skolky ve stylu pozor, neco se chysta, za par hodin ofiko mail z hygieny. Formular jsem nejak nedala, ale na infolinku jsem se dovolala hned, to jsem ani necekala. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 22:03

Gatita na ten test musí, pokud ho nechcete mít v karanténě 14 dní. Když půjde na test 5. až 7. den od kontaktu, tak karanténa končí 7. den. Alespoň tak jsem to teď vyčetla. U nás hraje roli, že do toho spadl víkend, syn dostal výsledek v sobotu, takže hygiena může volat nejdřív zítra (o víkendu asi nepracují). Já mám výsledek od pátku, dnes jsem akorát dostala SMS, že jsem v izolaci a mám dát vědět kontaktům. Ale pochvaluju si spolupráci s mojí praktickou doktorkou. Volala jsem sestřičce, že mám příznaky a pozitivní samotest, za pár hodin mi vypsali žádanku, odpoledne volala sestřička zpět, jak se mi daří. Když jsem jim volala výsledek, doktoka mi napsala tu izolaci, opět se ptala na zdravotní stav a mám jí zase zavolat po víkendu. Žádné na smrtelné posteli volejte sanitku a hotovo.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 22:22

Gatita ja vlastne ani neviem aká je pri delte inkubačná doba. Neter bola na tom krúžku v stredu, v sobotu ráno mala negatívny AG test (sestra robí preventívne než príde k rodičom), nemá ani žiadne príznaky, tak stále dúfam, že sa nenakazila. Zajtra ide na kloktaci test, dúfam v dobrý výsledok. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 22:28

Evaeva 

Tak my jsme dostali dneska zprávu od ředitelky, že bylo ve školce pozitivní dítě a večer už do mailu zprávu z hygieny, že má syn nařízenou karanténu. Vzhledem k tomu, že mají obě děti rýmu, kašel a teplotu, jsem zvědavá, co nás čeká za výsledek. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 22:48

dynda tak to byla opravdu rychlost! Ať vám to dobře dopadne.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 23:26

Evaeva 

Teda ta zpráva šla z hygieny ředitelce a přes ní k nám do mailu, ale stejně. počítám, že když se tam píše, že dítě je v karanténě, tak to platí. Já si myslím, že by to mohlo být dobrý, protože ty příznaky měly děti už v pátek a kontakt byl den předtím ve čtvrtek. To by snad bylo moc brzy

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 23:37

dynda no tak to je hustý!!! Nám přišlo ze školky "vyčkejte na SMS a žádanku od hygieny", nepřišlo nic, a zítra už jdou otestované děti po sedmi dnech karantény zase do školky.

Jinak držím palce...

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. listopadu 2021 00:01

dynda nám to začalo pravděpodobně 3. až 4. den den od nákazy, i když to samozřejmě nic neznamená. Zrovna dneska jsem četla, že vir rýmy je silnější než coronavirus, takže když máš rýmu, koronáč na tebe nemůže

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 15. listopadu 2021 00:09

Evaeva 

Na rýmu spoléhám! A vy už jste z toho venku? Byli jste nakonec nemocní všichni?Doufám, že to prošlo bez problémů. Tady ve vlákně koukám, jak to teď řádí a hodně teda mezi dětmi. Acho jo, teprve listopad...

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. listopadu 2021 08:38

dynda starší syn ještě dost kašle a smrká, ale jinak už jsme v pořádku, ale karanténu máme ještě 12 dní. Muž je očkovaný a test měl negativní, nic mu není. Mladšího jsme zatím testovali jen doma, protože je bez příznaků, a byl taky negativní, zítra jde na pcr.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 15. listopadu 2021 08:43

Evaeva manžel to taky četl, udělalo mu to radost, on trpí rýmou téměř nonstop

(ale na alergologii nebyl ještě nikdy )

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. listopadu 2021 08:44

Mohučanka no jo, ale s alergií to asi nefunguje. Tak je lepší, že to neví a může věřit.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 15. listopadu 2021 08:48

Evaeva jo, to on věří rád mnoha věcem, které se dočte v novinách...

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. listopadu 2021 09:02

Mohučanka tohle by i mohla být pravda, četla jsem před časem něco podobného, když máš obsazené ty "receptory" jiným virem, není místo pro coronu. Teď akorát jak poznat, že je to fakt rýma.

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 15. listopadu 2021 09:15

Prosím vás, jak to s karanténou? Jeden pozitivní, jeden negativní. Jak dlouho bude kdo doma? Evaeva 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. listopadu 2021 10:27

brrr pozitivní 14 dní, ten negativní by asi měl jít na test 5. až 7. den od testu toho pozitivníhokdyz.bude.negativni.konci.karantena.7.den.od.testu.pozitivniho.

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 15. listopadu 2021 10:33

Evaeva Dík, potřebovala jsem vědět co s tím negativním.

Online Garfie
28634 příspěvků moje polička 15. listopadu 2021 10:48

brrr Jejda, lituju tě, takhle teď byla sestřenice s dětmi doma skoro měsíc, byli pozitivní jeden po druhém....:-( Držte se a přeji lehký průběh! 

Jinak jsem dnes byla s dcerou na preventivní prohlídce a zrovna se objednávala nějaká maminka s dítem v karanténě, že prý je na tom hrozně zle, tak mě jen potěšilo, jak splavně a bez problémů (během obědové pauzy aby v čekárně nikdo nebyl) je objednali, po těch historkách, co tady kolují...

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. listopadu 2021 10:56

Garfie toho se nejvíc bojím, že mladší bude zítra pozitivní