Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline continuity
43581 příspěvků moje polička 13. listopadu 2021 23:19

Dnes rozhovor v Datartu, chlap cca 40, nadváha hraničící s obezitou s rouškou pod nosem:

prodavač:- máme tu takovou novinku, terminál,zadáte si číslo objednávky a nemusíte čekat. Zároveň ho pravidelně dezinfikujeme, nemusíte se bát.

Ja: já se nebojím.

P: to já už se docela bojím. Už byl nemocný i kolega a teď je nemocná kolegyně

Já: to mi je líto, a mají to moc blbé?

P: { detailní popis běžného COVIDu}

Já: no to je ono, přesně tak jsem to měla. Zaplatím kartou.

P: já nejsem ockovanej, máma mi pichla chřipku a bylo mi hrozně. Jsem jí řekl, že příště ji radši překonám.

Já: já bych zaplatila kartou. 

__------------

rozumíte tomu někdo? On se boji, očkovanej není. Ví bůh, jestli nemá sedět v karanténě. A místo toho, aby se dal očkovat nebo se alespoň pořádně chránil respirátorem, tak vykládá na potkani v krámě, jaké měl vedlejší účinky chřipkové vakcíny. 

Všichni jsme DADA

Offline continuity
43581 příspěvků moje polička 13. listopadu 2021 23:20

Offline slniecko admin
19650 příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 00:00
Reakce na Sweet Potato:

slniecko A vždycky se najde nějaký kokot, který ti na to napíše, že tam (tvé Holandsko, mé Portugslsko, cokoli) je to pěkný fašismus. V lepším případě zaargumentuje Švédskem, kde nikdo nic nemusí a dobrý.

Vlani som nechápala, prečo niektoré mamy rozmýšľajú, či nechajú svoje deti za daných okolností v zahraničí, alebo nie, teraz už chápem. Normálne je pre mňa úľava, že aspoň staršia je v civilizácii.

Inak tie anonymné očkovacie miesta sú tam tiež,  súto voľne odstavené sanitky s pár ceduľami naokolo, dokonca sa v okolí ani nesmie fotiť, akurát tú ceduľu sme si mohli. Manžel si do jedného dokonca vliezol a pýtal sa, či by trebárs zaočkovali aj jeho ako cudzinca a že hej.

No ale teda nazad do reality, od tohoto týždňa je muž na HO a od pondelka je zavretá synova škola. Podľa mňa sa lockdownu nevyhneme.

Offline slniecko admin
19650 příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 00:03

continuity

Toho záchranára som dnes čítala na fb a ...a mám kamaráta záchranára a má historky veľmi podobného rangu.

Online viktorka_od splavu
49441 příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 06:16

continuity  hosa s pernikem je super

jinak takovyho co se vseho boji mam v praci, to je proste typ cloveka, ustraseny pristup k zivotu. logiku v tom nehledat

Offline Sweet Potato
40637 příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 10:17

continuity Chlapec s perníkem je jasnej, u toho logiku hledat nejde, záchranáři by fakt mohli psát knihy.

Ale ten v obchodě, no žijí mezi námi, no.

Mně včera někdo přepřepřeposlal "důležité sdělení" od jakési koučky z Pozemského nebe, neotevřela jsem to, v úvodu připomíná Hitlera a genocidu. Fakt škoda, že nejde e-mail roztrhat a spálit.

Offline Estara
506 příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 11:16

U hocha s perníkem mi popravdě řečeně přijde nejzajímavější dotaz záchranáře, jaktože nejsou vězni očkováni...

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 11:39

Sweet Potato 

Rituálně přesunout do nevyžádané pošty je tak nenaplňující!

Offline Sweet Potato
40637 příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 11:56

Asi se řítíme do průšvihu. 
PCR test platí 72 hodin. Potvrzení přišlo po 85.

https://twitter.com/srny73/status/1459644634569846785?s=21

A tady je ještě hůř:

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 12:04

Sweet Potato tyjo to je vostry

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 12:04

Sweet Potato nám přišlo potvrzení (negativní ) nějakých 35 hodin od testu, což je vlastně super, dnes v 1:47 v noci. Asi fakt jedou nonstop

Naopak žádanka od hygieny nepřišla doteď.

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 12:06

Manzel byl ve stredu rano a ve 4 odpoledne mel vysledek. Ja jdu ve ctvrtek, protoze v patek vecer potrebuju vedet, jak na tom jsem, tak doufam, ze to stihnou.

Offline Sweet Potato
40637 příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 12:10

Jinak kdyby někdo v Praze potřeboval rychle test a nevadila by vyšší cena, mám tip.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 12:25

A čím to, ze najednou tak nestíhají? Nestihli po létě navýšit kapacitu, nebo ...?

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 12:28

Taky tomu nerozumím,proc teď nestíhají.Když se po spoplatnění údajně testuje lidí míň..

Offline continuity
43581 příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 12:47

MP Meri EDITH4B ted jsem nějak chytla,že to  komplikují ty diferenciální testy na různé kmeny. Ale co je na tom pravdy nevím 

Taky už cena možná není tak atraktivní. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 12:58

continuity nebo to je mozns tim, ze se ty zadarmo testy poolujou, vychazi tam pozitivni a pak se to musi retestovat? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 14:00

My jsme teď měli v Praze testy taky velmi rychle. Já bez žádanky byla ve čtvrtek ráno a večer už jsem měla výsledek. Muž a syn byli v pátek kolem poledne, jeden se žádankou, druhý bez, a výsledky byly druhý den dopoledne. Ale věřím, že v regionech bude situace mnohem horší.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 14:42

V reakci na četbu tohoto vlákna a poslechu otázek Václava Moravce , v kontextu toho, že nesnáším chození k doktorovi, takže bych asi ani s rýmou k obvoďákovi nešla, jsem si domů objednala oxymetr. Tak snad  to nebude nějaký šunt. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 14:49

Tak už je to tady, dvě dopoledne ve školce a haranténa! Jako kdyby nebyli oba doma od konce září, tak by mi to ani tolik nevadilo, takhle je to akorát k pos....í.