Koronavirus

28. března 2020 09:01
Online Zuzuli
3863 příspěvků moje polička 13. listopadu 2021 08:57

Samara tak predavkovat se da jen nejakymi vitaminy, cecko proste vycuras. Takze to prirovnani malicko pokulhava. Ono neco jineho je predavkovat se nejakou telu cizi latkou, rekneme treba paracetamolem, ktery znici jatra... Ale jak se chces predavkovat necim, co vyrobi tvuj vlastni imunitni system? To jen tady se porad meri protilatky a pomeruji se. U jinych nemoci a ockovani to nikdo neresi, pokud si je nenecha zmerit, aby vedel, jestli nejake ma a nebo se proste ockuje. A nikdo prece zatim nedokazal stanovit, co je moc protilatek. 

Offline barbucha blogger
36114 příspěvků moje polička 13. listopadu 2021 09:22
Reakce na Renusatko:

rozarka A k těm protilátkám, ty asi fungují opravdu výborně. Máme taky jednoho známého, který na nich byl a má nejlepší průběh z rodiny. 

​Akorát že aktuálně už nikde nejsou. Vzhledem k tomu, že se musej podat včas/ihned... tak poté co vešly ve známost, se po nich jen zaprášilo a spousta lidí má smůlu. 

Offline barbucha blogger
36114 příspěvků moje polička 13. listopadu 2021 09:23
Reakce na Garfie:

barbucha A hele, my o vlku....a v Singapuru se s tím teda nemažou!  Od prosince přestávají hradit léčbu neočkovaným. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. listopadu 2021 09:24

Samara porovnáváš neporovnatelné

Offline notna
9536 příspěvků moje polička 13. listopadu 2021 09:47

Zuzuli Předávkování vitamínem C možné je. Kamarádka s tím skončila v nemocnici. Hrozilo ji poškození ledvin, měla skvrny na kůži, velmi špatně jaterní testy. Léčila se doma z virózy a taky si myslela, že nadbytek C tělo vyloučí. 

Při přeočkování už se měří protilátky delší dobu. To není novinka s covidem. Naše praktická to doporučuje. Tak jsou doktoři,  kteří to neřeší a jedou pořád jako dřív. Proč ale nevyužit poznatků a třeba tetanus si nechat pichat zbytečně dřív? Nebo naopak při hrozbě nějaké nemoci se nechranit včas? Kamarádka má očkované děti proti neštovicím, začali dospívat, tak si budou měřit a případně očkovat znovu.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 13. listopadu 2021 10:29

Samara wtf? Co to meles

Offline Sweet Potato
40637 příspěvků moje polička 13. listopadu 2021 10:37

Na sítích se řeší, jestli je to pravé. Covid 21 mi přijde dost jasná indicie, až tak jasná, že by to klidně mohl být i fejk fejku. Nicméně věřím, že všelijakých falešných potvrzení určitě běhá.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 13. listopadu 2021 11:00

Samara Já si pro třetí půjdu až podle protilátek, covid jsem měla, dvě dávky očko od léta taky a zase se nechat bezhlavě očkovat nechci, protože mi nikdo nedokáže říct, kolik protilátek je ok.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 13. listopadu 2021 12:09

Sweet Potato já si myslím, že ten doktor píše 200x denně, že rok 21. Já když občas vidím překlepy u nás, tak mám záchvat smíchu.

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 13. listopadu 2021 13:26

Tak u nás to teď řádí, jak černá ruka. Školní děti postupně odpadávají, jednoho maroda už máme i my.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. listopadu 2021 13:49

brrr ať je mu brzy lépe a neskočí to u vás na někoho dalšího.

Offline Paris
příspěvků moje polička 13. listopadu 2021 18:54

brrr rozjelo se to "pěkně"

Mladší dcera je v karanténě ze školy.  V úterý byla ve škole, ve středu se probudila s rýmou a kašlem. Ve středu byl její spolužák na PCR a vyšel pozitivní. Byl ještě v úterý ve škole. Od čtvrtka je celá třída v karanténě. Nejdřív ji určila jen škola, s tím, že až budou mít informace z hygieny, dají nám vědět. Nemohli se dovolat na hygienu. Dopadlo to včera večer s tím, že je karanténa potvrzená i hygienou a máme určený datum PCR. Přímo nám hygiena nevolala a netuším, jestli bude. Zarezervovala jsem termín na PCR, ale blbé je, že nemáme žádanku, když se hygiena neozvala (ta nám ji při minulých karanténách vystavovala) a dětská lékařka už v pátek večer neordinovala. Tak jsem při rezervaci nemohla zadat test indikovaný hygienou ani lékařem... jen test zdarma pro osoby mladší 18 let. Snad s tím nebude problém...

Ve čtvrtek jsem ji udělala aspoň domácí test a dobré, tak snad ta její rýma a kašel ještě ke Covidu nebyla. Ale jestli to koupila v úterý ve škole, to se ještě uvidí. V pondělí jde na PCR.

Sama byla pozitivní v březnu, tak třeba ještě nějaké protilátky má.

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 13. listopadu 2021 19:19

Evaeva Já doufám, že je to spíš nějaká střevní viroza. Blití i průjem už taky proběhnul. Antigen má negativní.

Paris My jdeme na testy taky na ty hrazené pojišťovnou, hygiena tady zatím mlčí. Držím palce, ať vám to dobře dopadne.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 13. listopadu 2021 19:47

Paris já čekám na SMS od hygieny od čtvrtka, a furt nic, na pcr jsme byli včera, 7. den od posledního kontaktu s nakaženým, všichni na pojišťovnu. Školka chce negativní test a je jí jedno, jakým způsobem se na test objednáme.

Teď teda čekám na výsledek, snad bude zítra...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. listopadu 2021 20:02

brrr snad ano. Ale mě dětská varovala teď s kovidem i před střevními potížemi.

Já jsem syna objednávala ještě před tím než jsem měla žádanku, akorát jsem tam zaklikla, že se objednávám na test se žádankou. Tu mi doktoka napsala až ráno před testem, stačí, když se ta žádanka v systému objeví před tím odběrem. Já šla na pojišťovnu, vybrala jsem si místo, kde žádanky neberou, to jsem nevěděla, ale prý platí měsíc, takže jí můžu využit jindy.

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 13. listopadu 2021 21:25

Evaeva Nestraš. Já doufám, že budeme všichni negativní nebo pozitivní. Tím by se všechno zjednodušilo, vůbec netuším, jak to teď je, když je část členů domácnosti + a část -.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. listopadu 2021 21:41

brrr hygiena mi nevolala, ale z toho, co jsem si našla, tak pozitivní má izolaci 14 dní od testu, kontakty (rodinní příslušníci) jdou na test 5. až 7. den, když jdou negativní, karanténa končí 7. den. Kdo má příznaky, jde na test hned. Očkování nemusí nic.

Uvidíš, jak dopadnete, může to být cokoliv. My žádné zažívací potíže nemáme, spíš klasickou trošku horší virózu.

Offline Ginger
1220 příspěvků moje polička 13. listopadu 2021 21:51

Evaeva ja kovid mam a muze se synem hygiena do karanteny neposlala, protoze jsou ockovani. Na testy sli sami cca 4 dny od pocatku mych priznaku. Jsou negativni.

Offline Ginger
1220 příspěvků moje polička 13. listopadu 2021 21:51

Evaeva ja kovid mam a muze se synem hygiena do karanteny neposlala, protoze jsou ockovani. Na testy sli sami cca 4 dny od pocatku mych priznaku. Jsou negativni.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. listopadu 2021 21:54

Ginger jojo, tak jsem to myslela, očkování nemají ani karanténu ani nemusí na test.