Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Kora
příspěvků moje polička 15. listopadu 2021 21:24

Candance aha, to mi ušlo. 

Offline Samara
příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 07:30

Tyjatr okolo vakcin bude brzy vyzivne umelecke tema. O tom ze zakazou neockovanym chodit do prace uz mluvil Hamacek, je to dalsi z veci, kde rozdil mezi dezinformaci a realitou je asi tak ctyri mesice. Kdyby to ockovani aspon fungovalo :-/

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 07:46

Samara Očkování by fungovalo, kdyby se na to půlka národa nevyprdla

Offline Samara
příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 08:37

andulka01 na to bohužel data neukazuji..ockovani nebrání prenosu, nesnizuje virovou naloz a vyvane do pul roku  je mi lito. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 08:52

Samara dáš prosím zdroj?

Offline viktorka_od splavu
49440 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 10:26
Reakce na Candance:

Ty tvrdsi opatreni uz musi prijit a musi zacit platit. Navic se o tom diskutuje uz dyl, tak to bude castejsi a castejsi.

​prosimte, a ty chapes k cemu to ma byt dobre? ja tedy vubec..

@samara no, prave

Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 10:54

viktorka_od splavu protoze podle MEHO nazoru (tj podle toho cemu ja verim) ockovani siri min a kratsi dobu. Pravdepodobnost hospitalizace je zatim mensi.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 10:58

viktorka_od splavu Samara ted to ma na IG Ocami farmacie TADY.

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 11:07

viktorka_od splavu Samara Mno, důvodem pro očkování může být třeba to, že průměrných věk očkovaných ve špitále je 81 a neočkovaných lehce přes padesát (zdroj. včerejší reportáž z čb nemocnice na ČRo)? Že díky očkování je ve špitálech míň lidí? Funguje to, ice ne, tak jak řada lidí doufala, ale funguje.

Offline katkas
257 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 11:12

Shrnující článek včetně odkazů na studie je také tady. O poklesu ochrany očkování v čase proběhlo spoustu článku i na seznamu/idnesu i s odkazem na studie. Očkování je důležité, jen to prostě není ochrana před šířením, což je podle mne důležité hlaně ve vztahu k rizikovým (byť očkovaným) skupinám. Přjde mi, že se s COVIDem, očkováním i ochranou stále seznamujeme a prostě se závěry přirozeně v čase trochu upravují. Na tom není nic špatného. Jinak se mi moc líbí, jak k situaci přistoupil Linet 

49440 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 11:15

Candance 711990 brrr ja se neptam k cemu je dobre ockovani:-))) ptam se, k cemu ma byt dobry zakaz prace neockovanym, vyjma toho co pise Karja to zni logicky:-P

49440 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 11:20

katkas mne se to moc prirozene tedy nezda. o tom, ze ockovani budou dale nakazu sirit mluvili nekteri imunologove uz v zacatku ockovani, byli prohlaseni za dezinformatory. pritom minimalni co se k tomu dalo rict je zatim nevime... ted se to uz stalo neudrzitelnym, takze pry se to nevedelo (AHA), ale i tak je to v pohode a nakazeny ockovany se nemusi testovat a jit do karanteny, i kdyz je znamo ze nemoc siri - protoze ji siri min jako srry to je uplne wtf, min nez kdo??

Offline katkas
257 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 11:21

brrr Souhlasím. Zároveň ale myslím, že máme velké mezery v trasování a v tom, že netestujeme/neposíláme do karantény i očkované (byť klidně na kratší dobu, jako to dělá např. Itálie, abychom právě zohlednili ten efekt kratší infekčnosti očkovaného). A právě to, že očkování pravděpodobně funguje trochu jinak, než jak jsme doufali, bychom měli snad zohlednit v opatřeních, která děláme. A vadí mi, že tohle zohlednění se neděje. 

viktorka_od splavu Já tohle považuji za standardní vědecký vývoj. A ano, máš pravdu, že někteří o tom mluvili a to i v ČR. Absence normální vědecké debaty kolem COVIDu mi vadí hodně. Ad očkování a karanténa, tam s tebou souhlasím.

Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 11:35

viktorka_od splavu ale to ja s karantenou a ockovanymi souhlasim ale zase bych byla pro aby meli ockovani vetsi vyhody, takze pokud si zatim myslime, ze siri min, muzou chodit mezi dalsi ockovane a to je i do prace. A tam nejak odhadem ocekavam nizke dalsi sireni. A abychom ochranili ten zbytek a i sebe, tak ty neockovane mezi sebe nepustime.

Kazdopadne cekam, ze to vyvola dalsi protesty mezi neockovanymi.

49440 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 11:36

Candance aha chapu ackoliv tohle uvazovani mi prijde uplne absurdni, ale holt kazdy jsme jiny

Online notna
9536 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 11:37
Reakce na katkas:

brrr Souhlasím. Zároveň ale myslím, že máme velké mezery v trasování a v tom, že netestujeme/neposíláme do karantény i očkované (byť klidně na kratší dobu, jako to dělá např. Itálie, abychom právě zohlednili ten efekt kratší infekčnosti očkovaného). A právě to, že očkování pravděpodobně funguje trochu jinak, než jak jsme doufali, bychom měli snad zohlednit v opatřeních, která děláme. A vadí mi, že tohle zohlednění se neděje. 

​Souhlasím. Tohle mě strašně štve. Akorát to nahrává zhoršení situace a všem těm odpůrcům očkování :-(

A taky třeba jak dlouho se píše, že Janssen má nižší účinnost a ministerstvo to teprve zváží, zda nezkrátí platnost. 

Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 11:53

viktorka_od splavu

Absurdni to je ale takova je tato doba

Puvodne jsem psala dlouhy prispevek o mych zkusenostech a neockovanych a jejich podvadeni pri restrikcich, ale nakonec jsem to smazala

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 11:55
Reakce na Candance:

Zarinya a ti neockovani maji neplacene volno nebo HO? Protoze u nas v praci  by ti nenaockovani ziskali pocit, ze vlastne nemusi ani chodit a vyhrali.

​ v CR pokud by byla dana povinnost ockovani do zamestnani mimoradnym opatrenim, tak to bude prekazka na strane zamestnance a zamestnanci neprislusi nahrada mzdy. Tak to bylo i s testovanim zamestnancu na jare. 

49440 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 12:10

Candance bez ohledu na dobu logika zustava nemenna:-))

okolo me je vetsina lidi ockovanych nebo po infekci, o podvodnicich teda nevim, spis to uz dost lidi zacina ignorovat a to se tedy nedivim, doufam ze ta magorina za cas pomine a budeme se k covidu chovat jako ke kazde jine nemoci

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 12:14

Očkovaní mohou přenášet virus, ok. Ale prosím vás, od koho se asi očkovaný s větší pravděpodobností a s horším dopadem na zdraví nakazí? Od jiného očkovaného nebo od neočkovaného? Souhlasila bych, že i očkovaný po kontaktu nebo dokonce pozitivním testu má mazat do karantény, ale ty výkřiky, že za všechno můžou očkovaní přenašeči, mi hodně vadí.