Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Pavlena
6922 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 14:11
Reakce na Lamicka:

Fiction a pres rok se tady radilo, at se vola zachranka az bude nejhur

​Tohle mi řekli minulý týden na call centru nemocnice menšího města, když jsem se domáhala testu pro mámu (73 let) se středně těžkou virózou a nejbližší termín testu byl za 7 dnů. Mámy praktická lékařka se vyjádřila, ať ani nevolá, pokud nemá PCR test. Covid to nebyl, máma už je cajk, ale

Offline Pavlena
6922 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 14:12
Reakce na nika:

viktorka_od splavu kluk chodi do devitky a decka se ted nechavaji ockovat, ne kvuli zdravi, ale kvuli tomu, ze by se treba nedostaly na skolu.  Je to podivna doba. 

​Biomatky taky děcka naočkují MMR až jim je nevezmou do školky nebo na školu v přírodě..

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 14:15

Pavlena no...

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 14:19

PavlenaVůbec si neumím představit, že by si tu někdo dovolil vyhlásit povinnost očkování. A biomatky by si našly školy a školky, kde by očkování mít děti nemusely.

Offline continuity
43577 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 14:31
Reakce na nonemy:

A vybranou skupinou bych viděla všechny dejme tomu 60+. To by mělo větší pozitivní dopad, než naočkovat hromadně např. učitele, nebo zdravotníky (ti už stejně promoření jsou).

Naočkovat povinně všechny 60+ a byl by klid. Bohužel nic takového se nestane.

​60+ bylo loni na jaře. Teď by to chtělo naočkovat tak 45+, pokud bychom aplikovali toto kritérium. 

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 14:31

ionicera Já se o to dočetla až ex post někde v mediích, o existenci Paralelní LK jsem neměla tušení. Njn, ten Mareček je známá postava. Víc času tomu nechci věnovat.

Offline viktorka_od splavu
49440 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 14:34

barbucha ne. statisticky nejspis ockovani opravdu virus prenaseji v mensi mire, ale o jednotlivci nic takoveho rict nemuzes, neb to nevis/nemas co s cim porovnat

tyhle tvoje nepravdivy poucky muzou za to, ze 90 % lidi uz nikomu neveri

Offline Pavlena
6922 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 14:35

ionicera jasně, ale u škol v přírodě už většinou vyměkly. A ani moc nepyskovaly pak už, protože před covidem to ještě nebylo tolik v módě.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 14:36

Lamicka Já narážela na to, že viktorka_od splavu sem kdysi dávala určitý návod/koktejl od nějakého praktika, jak covid "léčit". Na covid není jeden manuál typu streptokoková angina = penicilin. Nemyslela jsem tím, že ten pacient nemá mít žádnou péči. A ani mě nenapadlo, že to budu muset nějak zdůrazňovat. Já tu písemnou formu diskuze prostě nemám ráda.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 14:38
Reakce na Pavlena:

​Tohle mi řekli minulý týden na call centru nemocnice menšího města, když jsem se domáhala testu pro mámu (73 let) se středně těžkou virózou a nejbližší termín testu byl za 7 dnů. Mámy praktická lékařka se vyjádřila, ať ani nevolá, pokud nemá PCR test. Covid to nebyl, máma už je cajk, ale

​Ty jo, to jsou všechno strašný věci. Jak je možný, že se toto děje za víc něž  rok a půl od nástupu covidu....  člověk by čekal, že testy už budou fungovat na 100%.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 15:06

Pavlena mi prijde divnej ten duvod, meli by se ockovat kvuli ochrane zdravi a ne z obav, ze je nevezmou bez ockovani na stredni skolu. Pocitam, ze biomatka nebo jakakoliv jina matka a jeji nazor neni pro ctrnactileteho uplne na prvnim miste. 

Offline Zuzuli
3862 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 15:32

Poslouchala jsem dneska v aute special o koronaviru na ceskem rozhlasu. Nejaka zena z ministerstva zdravotnictvi (bohuzel jsem preslechla, kdo konkretne) rikala, ze priorita je momentalne proockovat vetsinu obyvatel, i za cenu tvrdych opatreni. Lockdown ani zavirani skol neni na poradu dne, ani WHO to nedoporucuje, spis se chteji soustredit na "bezny zivot" s ockovanim. Ackoliv vlada se pry chysta projednavat neco jako rakouskou cestu, jako jednu z moznosti. Na karantene pro bezpriznakove ockovane kontakty se nic menit nebude, protoze kdyz se bude potkavat ockovany s ockovanym, tak to neni takovy problem. Protoze uz davno nebojujeme s virem, ale bojujeme jen s epidemii viru, ktery uz tu zustane a je velmi pravdepodobne, spise jiste, ze se proti nemu bude kazdy rok znovu ockovat, jako proti chripce. 

Online Garfie
28634 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 16:18

Landa  To snad....nevím, co k tomu říct. 

Offline Isca
4895 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 16:27

Garfie Bože, to je debil. 

Offline katkas
257 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 16:32

Rakousko navíc od prosince zkracuje platnost očkování na 9 měsíců, resp měsíc pro 1 dávkovou vakcínu Jansen. Tak pozor, pokud se chystáte na lyže

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 16:33

Garfie hehe, "já nic, já muzikant" 

Offline Torrah
3418 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 16:53

Garfie už couvá, frajer. To byly ramena přes celý záda a teď on nic, on muzikant. To lidi. Ubožák.

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 16:59

Garfie Ubožák...

Offline Pavlena
6922 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 17:04

nika já jsem mínila poukázat, že biomatkám nevadí povinné očkování do školky, stejně tak nikomu nevadí vyvanutí protilátek proti tetanu. Očkovaný proti planým neštovicím je může dostat ve slabé formě a zřejmě i přenést. To vše OK, ale prostě COVID...!!! je něco úplně jiného.

Offline continuity
43577 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 17:10

V souvislosti s tím útokem na hygieny už bylo podáno trestní oznámení, že? Já mu celkem rozumím, že couvá, taky bych se bála.