Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline marieu
5156 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 17:13

Isca ...ještě větší, než jsme doufali.

Offline Samara
příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 18:16

Mrakoplas zdroj? Jakoze kdyz neco neni ozdrojovane, tak to neexistuje? :-) se podivej okolo, kdyby vakcina fungovala, jak tvrdili, cisla by nebyla tak vysoka. A zrovna tady je dost lidi, kteri maji osobni zkusenost s nakazou ockovaneho. Uz proste tem propagacnim recem o vakcine neverim, jsem obezretna, neverim na hodneho objektivniho pana doktora, ktery ma na srdci pacientuv prospech. Zato verim na stul obsypanej dobre oblecenymi manazery, kteri chteji zajistit firme/nemocnici zisk, tak svet proste funguje. A na levnym smejdu se vydelava nejlip. Rovnez nase vlada systematicky provozuje jednu kravinu za druhou, tak proc bych proboha mela verit tomu, ze zrovna ta vakcinace kterou narizuji uplne vsem bez ohledu na vek a zdravotni stav , je neco co je racionalni a dobre to funguje? Napriklad jsem v minulosti hystericky nadavala od brezna svoji matce, ktera se nechtela nechat naockovat v chladnem obdobi ptz je astmatik, rekla ze se naockuje az se otepli a bude se ji lip dychat. Jo, byla jsem desnej zastance naockovat co nejdriv. A ted se ukazuje, ze ona mela pravdu, sice bezdecne, ale mne teda tenkrat ani ve snu nenapadlo, ze ucinek vakciny potrva pul roku :-/ takze ji to zaplatpanbu vydrzi do ledna. No a tim koncim okenko ke covidu, nechci se o tom hadat, jelikoz je to uplne zbytecny :-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 18:26

Samara to, že se může nakazit očkovaný, nikdo nerozporuje, důležité je, že se pravděpodobně nedostane do nemocnice, kde nezpůsobí její zahlcení. Nechápu, jak jinak by si chtěla tu epidemii řešit. To, že bude potřeba přeočkování, je taky jasné od začátku, i když se asi nečekalo, že to bude už tak brzy. K té větě o zdrojích se asi nemá smysl vyjadřovat, na základě domněnek se stěží můžeš rozhodovat, když máš k dispozici data.

Offline continuity
43577 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 18:27

Jinak na východním Slovensku uz se zas dělá Triage.

Takovej drobnej dopad COVIDu. O znovuomezení péče ani nemluvě. 

Offline Sweet Potato
40637 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 18:32

Samara Kdyby bylo více lidí naočkovaných (jo, dřív to nešlo, ale pak už jo), neměl by Covid tak volné pole působnosti a nemutoval by tolik. Nebyla by tu delta+, která vakcínu snáze prolomí.

Já bych byla pro povinné očkování. 

Offline Tanka
66 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 18:41

Komu vadí chabá komunikácia odborníkov k problematike Covid, odporúčam pozrieť projekt Hovorme spolu. Diskutujúci (online):

1. MUDr. Ján Lakota, CSc.

2.  JUDr. Marica Pirošíková

3.  MUDr. Igor Bukovský, PhD.

4. JUDr. Peter Weis

5. RNDr. Ján Baránek

6. MUDr. Lukáš Pollert

7. MUDr. Radoslav Čičala

8. MUDr. Vladimír Kuric

9. Ing. Jana Tutková, MA

10. Ing. Mgr. Pynelopi Cymprichová

https://www.youtube.com/watch?v=r4GmBKKxESc

Offline Samara
příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 18:54

barbucha strasne by me zajimalo, jestli se kolegyne nejak lecila, specialne jestli aspon brala acylpyrin. Ptz mam osobni zkusenost, ze lidi, kteri brali paralen na covid v nemocnici skoncili, ti, kteri brali acylpyrin nebo stacyl nikoli. Z toho jednoducheho duvodu, ze covid vytvari tromby, i ty zapaly plic jsou tzv. tromboticke. Ale z nejakeho duvodu obvodaci stale do lidi na vsechno perou paralen.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 18:57

Samara Dobre.

Offline Samara
příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 19:10
Reakce na Sweet Potato:

Samara Kdyby bylo více lidí naočkovaných (jo, dřív to nešlo, ale pak už jo), neměl by Covid tak volné pole působnosti a nemutoval by tolik.

Tomuhle nerozumim. Momentalne jede vlna ockovanych nakazenych covidem. Tak jak by nemel tak volne pole pusobnosti? 

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 19:11

Samara takze neockovany clovek skonci se zapalem plic v nemocnici, protoze si vzal paralen? Tomu snad sama nemuzes verit.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 19:25
Reakce na Pavlena:

nika já jsem mínila poukázat, že biomatkám nevadí povinné očkování do školky, stejně tak nikomu nevadí vyvanutí protilátek proti tetanu. Očkovaný proti planým neštovicím je může dostat ve slabé formě a zřejmě i přenést. To vše OK, ale prostě COVID...!!! je něco úplně jiného.

​no presne! Nikdo nezpochybnuje ockovani proti spalnickam a chape, ze kdyz bude proockovanych jen 50% populace, tak se nemoc zas objevi. Ale covid je asi nejaka jina kategorie, tam se na proockovanost zjevne nehraje

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 19:28

Samara Já mám pocit, že stále jede hlavně vlna neočkovaných pozitivních.

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 19:35

Samara Prosím, můžeš tu osobní zkušenost přenést do čísel? Kolik pozitivnich, co brali a kolik jelo do špitálu.

Já brala acylpyrin, přítel paralen, jeho ex i dcera paralen, nemocnice se nekonala nikde, tak nevím, asi špatnej vzorek? Proti hoaxům se snažím být imunní.

Offline Zuzuli
3862 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 19:47
Reakce na Samara:

barbucha strasne by me zajimalo, jestli se kolegyne nejak lecila, specialne jestli aspon brala acylpyrin. Ptz mam osobni zkusenost, ze lidi, kteri brali paralen na covid v nemocnici skoncili, ti, kteri brali acylpyrin nebo stacyl nikoli. Z toho jednoducheho duvodu, ze covid vytvari tromby, i ty zapaly plic jsou tzv. tromboticke. Ale z nejakeho duvodu obvodaci stale do lidi na vsechno perou paralen.

​Tak ja ti tu tvoji osobni zkusenost s paralenem pokazim... Muj tata byl na jip s kovidovym zapalem plic (uz je zpet doma a ceka ho rekonvalescence, bez ockovani by tu nejspis uz nebyl. Diabetik po operaci srdce a mel hodne zasazene obe plice). Kovid mu ale zacal jako zanet mocoveho mechyre, misto paralenu bral antibiotika na ten zanet.

A zadna vakcina nebrani stoprocentne nakaze. To se treba o astra zenece vi uz od jara, dost se ale zduraznovalo, ze chrani dost dobre pred spatnym prubehem a pripadnym umrtim. Na letaku k ockovani proti planym nestovicim se taky pise, ze spolehlivost ockovani je cca 85% na zabraneni nakazy, ale asi 99% na zabraneni tezkemu prubehu. Takze zadna novinka v ockovacich vodach

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 19:47

Mně v posledních třech týdnech zrušily termín tři klientky (všechny neočkované), kvůli tomu že jsou pozitivní.Z očkovaných zatím nikdo.Ale je vidět, že jde do tuhýho.

Offline continuity
43577 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 19:50

andulka01 zrovna s tím acylpyrinem to až taková blbost není. Ono jsou nějaké lepší léky proti zrazlivosti, které obvodak napsat nemůže, ale toto mi radila i teta lékařka. 

Nezabrání to těžkým průběhům, se zápalem plic to nijak nekoreluje, s těmi tromby ale trochu jo. 

Offline Paris
příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 19:55
Reakce na brrr:

Samara Já mám pocit, že stále jede hlavně vlna neočkovaných pozitivních.

Offline Jos
příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 19:59

Dle kuloarnich info ve stredoceskych nemocnicich na ARO lezi drtiva vetsina neockovanych. Z tatovy nemocnice za posledni dobu dve relativne mlade zeny na ECMO, neockovane. Samara S tim taky nesouhlasis? Ze se ockovani mohou nakazit a sirit vir souhlasim (byt s mensi pravdepodobnosti), ale zcela jednoznacne maji ockovani lehci prubeh. Statisticky. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 20:02

continuity no ale aby tak ten acylpyrin fungoval, bere se mnohem mensi davka, v ty protiteplotovy davce uz to takovy ucinky nema, ne?

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 20:05
Reakce na Fiction:

Píšeš "okolo mě", ale dle svého okolí nelze posuzovat celou situaci. ​V mojí bublině (rodina, přátelé) jsou všichni očkovaní. Bohužel moje pracovní (ARO pacienti)  bublina jsou teď pouze neočkovaní, vlastně jeden starý polymorbidní pacient má očkování Janssen už s dlouhým odstupem od dávky a covid je spíš přidružená záležitost, jeho primární problém, který si vynutil umělou plicní ventilaci, je jiný.

Magořina pomine, až se proočkujeme a covid nás nepřečíslí, jako tomu je teď. Covid není každá jiná nemoc, je to virová infekce s vysokou nakažlivostí, nepomůže, když budou praktici lépe "léčit". Mne covid opravdu hodně ničí, totálně ovlivňuje moji práci,  jeho popírači mohou za to, že se nemocnice mění na covidária a zmenšuje se prostor/lidi na léčbu jiných nemocí. Za chvíli zas budeme muset redukovat plánované operace... to je ale bohužel výsledek antivaxerské politiky.

​mě jenom fascinuje, že všichni tihle 'už mě ta omezení otravují, zrušíme je a budem zase dělat, že kovid je rýma' předpokládají, že se i letos najde dost zdravotnického personálu ochotného trdlovat na covidáriu..