Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 12:14

viktorka_od splavu až se covid začne chovat jako každá jiná nemoc, tak určitě.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 12:16

viktorka_od splavu taky doufam, protoze toho uz mam plne kecky a vnimam to i v mem okoli (taky ocko nebo po nemoci). Cim dele to trva, tim roste moje chut se na opatreni vykaslat. Pak si zase rikam, nebud popirac, chran okoli. No hrozny. 

Offline dzizisketa
9029 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 12:18

viktorka_od splavu

Hele ale k jaké jiné nemoci? Několik generací se tady podobná infekce nevyskytovala, plus to není nějaká renesance něčeho známého, ale úplně nová situace... Ten návrat do normálu může trvat ještě několik let. 

Offline nika
685 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 12:38

viktorka_od splavu kluk chodi do devitky a decka se ted nechavaji ockovat, ne kvuli zdravi, ale kvuli tomu, ze by se treba nedostaly na skolu.  Je to podivna doba. 

Offline katkas
257 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 12:40

Candance Já s tímhle moc neosuzním. Proč je pro mne očkovaný neotestovaný člověk rizikovější než otestovaný neočkovaný člověk? A s tím chozením do práce je to pro mne už úplně nepochopitelné. Pokud nemáme dostatečný rámec na to, abychom očkování proti COVID dali na list povinných očkování se vším, co k tomu patří, jak můžeme zakazovat lidem bez očkování chodit práce? Proč nestačí neočkované 1x - 2x týdně testovat antigenními testy?  

Offline barbucha blogger
36114 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 12:40

Tak ta moje kolegyně co ztratila sestru a co suvenýr si z pohřbu přivezla covídka, leží na interně s oboustranným zápalem plic. 

A její rovněž neočkovaná spolupracovnice která kvůli ní putovala do karantény, ho už má taky.

Blahopřeju Když si vzpomenu na jejich chytrácký kecy, že ony se otrávit nějakým jedem nenechaj... to ať si zkusíme my ostatní...

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 12:42

Candance bez ohledu na dobu logika zustava nemenna:-))

okolo me je vetsina lidi ockovanych nebo po infekci, o podvodnicich teda nevim, spis to uz dost lidi zacina ignorovat a to se tedy nedivim, doufam ze ta magorina za cas pomine a budeme se k covidu chovat jako ke kazde jine nemoci

Píšeš "okolo mě", ale dle svého okolí nelze posuzovat celou situaci. ​V mojí bublině (rodina, přátelé) jsou všichni očkovaní. Bohužel moje pracovní (ARO pacienti)  bublina jsou teď pouze neočkovaní, vlastně jeden starý polymorbidní pacient má očkování Janssen už s dlouhým odstupem od dávky a covid je spíš přidružená záležitost, jeho primární problém, který si vynutil umělou plicní ventilaci, je jiný.

Magořina pomine, až se proočkujeme a covid nás nepřečíslí, jako tomu je teď. Covid není každá jiná nemoc, je to virová infekce s vysokou nakažlivostí, nepomůže, když budou praktici lépe "léčit". Mne covid opravdu hodně ničí, totálně ovlivňuje moji práci,  jeho popírači mohou za to, že se nemocnice mění na covidária a zmenšuje se prostor/lidi na léčbu jiných nemocí. Za chvíli zas budeme muset redukovat plánované operace... to je ale bohužel výsledek antivaxerské politiky.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 12:43

katkas ano, ockovani by melo byt pro dospele osoby povinne a pro deti dobrovolne. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 13:12
Reakce na katkas:

Pokud nemáme dostatečný rámec na to, abychom očkování proti COVID dali na list povinných očkování se vším, co k tomu patří...

​Četla jsem, že právní rámec máme, zákon netřeba měnit, povinná očkování obsahuje, musela by se upravit jen nějaká vyhláška. Přestože by zřejmě museli zohlednit odškodné pro výjimečné případy vážných vedlejších účinků, tak by to určitě stálo méně, než všechny locdowny a léčba.

Takže mi z toho vyplývá, že důvodem, proč nezavedou povinné očkování pro vybrané skupiny, je jen zbabělost a nepopularita.

A vybranou skupinou bych viděla všechny dejme tomu 60+. To by mělo větší pozitivní dopad, než naočkovat hromadně např. učitele, nebo zdravotníky (ti už stejně promoření jsou).
Naočkovat povinně všechny 60+ a byl by klid. Bohužel nic takového se nestane.

Offline barbucha blogger
36114 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 13:18

nonemy 

60+ z nichž už značná část je v důchodu? Co to má za smysl pro lidi, který už nemaj takovej rádius ergo nemůžou nakazit tolik dalších lidí? Já naopak vidím větší smysl v povinným očkování pro ekonomicky činný plus všechny ve školních zařízeních. Prostě tam, kde je jedinec pravidelně ve větším kolektivu.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 13:21

FictionByla jsem hrozně překvapená, co to ti doktoři svolali za demonstraci proti covidovým opatřením. Vím, že to bylo pár doktorů, dostal se  ke mně záznam na FB, bylo mi líto té slečny, která tam vlastně osamoceně s nima trochu hystericky debatovala. - spíš křičela. Ale dostal se ke mně ten proslov doktorky, no, musím říct, že jsem se nad tím zamýšlela. Škoda, že tam nepadaly protiargumenty. 

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 13:22

nika Tak  to by snad následovala občanská válka. Už vidím Landu, jak se staví do čela . 

Offline katkas
257 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 13:29

barbucha Protože je ochráníš? Protože mají větší riziko vážného průběhu? 

Offline viktorka_od splavu
49440 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 13:32

barbucha to co pises by platilo kdyby ockovani virus neprenaseli. jenze to neni pravda, tudiz jsi mimo

49440 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 13:33
49440 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 13:34

Fiction no ja myslela ze je to jasne - okolo me jsou lide prevazne ockovani, kteri se tudiz nemusime bat a radi bychom zili jako driv. nic vic nic min

Offline barbucha blogger
36114 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 13:44

viktorka_od splavu 

Ty už mluvíš přesně jako ti lstiví absolventi VŠŽ.

Ano, i očkovaní můžou covid dostat. Ano, i nakažení očkovaní můžou virus přenášet. Ale proč se zároveň s tím (co ví každej příčetnej člověk už dávno) neřekne, že očkovanej bojuje s virem úspěšněji a na druhý tím pádem přenáší menší nálož?

Ale co já se s tím budu... mluví se o tom rok a všude, a pořád jak do dubu

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 13:45

Fiction ale oni na to casto praktici opravdu kaslou a neleci. Kdyby tchyni s covidem neprinesla svagrova atb, tak by se z kasle jen tak nedostala, protoze se ji ke covidu pridala nejaka bakterie a kdyby znami nezavolali 90 lete babicce soukro doktora, ktery ji napsal atb a dalsi lecbu, tak by asi jako c+ skoncila v nemocnici nebo zemrela. Praktici je odmitli. Muj praktik tvrdi, ze by tolik lidi neumrelo, kdyby se jim dostala lecba vcas a tvrdi to i nas kamarad doktor z covid odd. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 13:46

Fiction a pres rok se tady radilo, at se vola zachranka az bude nejhur

Offline katkas
257 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 13:55

barbucha Promiň, ale už i členové téhle skupiny (jmenovitě Hel) upozorňují, že toto v závislosti na typu vakcíny neplatí a ta skutečná čísla jsou s odstupem od očkování horší. 

nonemy souhlas, jen mi vadí, že práce na související administrativě ani nezačaly.