Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline continuity
43577 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 20:05

Jinak taky jsou data, jak (ne)dobře funguje očkování.

Offline continuity
43577 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 20:10

A JIP.

Offline Paris
příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 20:11

Poslední dobou mě rozčilují poznámky ohledně očkovaných ovcí. Rysy ovčího stáda vidím spíš v opačné skupině (u antivaxerů). Papouškují pár věcí neustále dokola. Věří pár lékařům, kteří jdou proti proudu a nevěří opravdovým odborníkům na tuto problematiku (kterých je naštěstí většina). Všichni jsou najednou odborníci na viry a vakcíny...

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 20:12

Ounz oni takhle vůbec neuvažují...nic takového je ani nenapadne. Tyhle důsledky pro nemocnice. A když jim někdo řekne, jak to v nemocnicích vypadá, tak tomu nevěří. Bohužel to mám v rodině

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 20:13
Offline continuity
43577 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 20:14

Podtrzeno sečteno, ockujte se. Není věková skupina, která by z toho neprofitovala. Kdo měl COVID,je na tom lépe než očkovaný, ale rekonvalescent s očkováním je na tom úplně nejlíp.

Jen doporučit infekci covidem jako obranu proti covidu je takové trochu zacyklení. Jak říkáme my v IT, deadlock. 

Jaksi nikdo si může být jistý, že mu COVID nic moc neudělá. Už jenom PN na 2-3 týdny ( což se tak stává normou) je docela blbá, natož nějaké dlouhodobější následky. 

Offline Manuka
662 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 20:16
Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 20:21

Mohučanka já vim no. O to větší pak bude překvapení holt.

Offline Paris
příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 20:27

continuity moc pěkná statistika. My v ní ten přínos očkování vidíme. Bohužel druhá strana vidí jen tu modrou část a tu červenou si nepřipouští.

Offline Torrah
3418 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 20:29

Primář z ARO ve Vsetíně

Za sebe - jsem očkovaná já (a naštěstí i všichni kolem, v podstatě celá rodina, kdo mohl (mimo dětí pod 12 let). Očkovat jsem se sobecky nechala protože doufám, že v případě, pokud covid chytím, neodnesu to na plný pecky a neskončím na dýcháku. A taky proto, abych v případě, že to chytím, neprskala na ty kolem mě plnou dávku, máme v rodině i starší lidi, než jsem já, a neočkované děti. Věřím tomu, že očkování v tomhle pomáhá a fakt mi nedělá problém se jednou za čas přeočkovat, to je to nejmenší. Když jsem viděla ty hory léků, které do lidí na covidáriích rvou denně, tak ta malá injekce je pro mne menší zlo teda.

Nosím samozřejmě respirátor jak v MHD, tak v obchodech a vůbec uzavřených prostorách, a problém mi to nedělá. Tohle je poprvé,kdy někam píšu, jak jsem na tom já a očkování, nemám potřebu vypisovat se v diskusích, že jsem očkovaná a útočit na neočkované. Dalo by se říct, že je to jejich věc, ale až se zahltí nemocnice - jako že to k tomu spěje - tak holt to pak odnesou všichni, kteří by popřípadě potřebovali i jinou péči, bohužel. A to je to, co mi vadí - nemuselo by k tomu dojít, kdyby...

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 20:33
Reakce na Zuzuli:

Poslouchala jsem dneska v aute special o koronaviru na ceskem rozhlasu. Nejaka zena z ministerstva zdravotnictvi (bohuzel jsem preslechla, kdo konkretne) rikala, ze priorita je momentalne proockovat vetsinu obyvatel, i za cenu tvrdych opatreni. Lockdown ani zavirani skol neni na poradu dne, ani WHO to nedoporucuje, spis se chteji soustredit na "bezny zivot" s ockovanim. Ackoliv vlada se pry chysta projednavat neco jako rakouskou cestu, jako jednu z moznosti. Na karantene pro bezpriznakove ockovane kontakty se nic menit nebude, protoze kdyz se bude potkavat ockovany s ockovanym, tak to neni takovy problem. Protoze uz davno nebojujeme s virem, ale bojujeme jen s epidemii viru, ktery uz tu zustane a je velmi pravdepodobne, spise jiste, ze se proti nemu bude kazdy rok znovu ockovat, jako proti chripce. 

Hm a jak tohoto stavu chtějí dosáhnout, když aktuálně k hlavnímu šíření dochází kromě rodiny zase hlavně v práci? 

A pak se může někdo divit, že se pořád lidí nechce očkovat. Jim sami nahrávají na smeč.

Offline slniecko admin
19650 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 20:36

Samara dobre.

Offline slniecko admin
19650 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 20:37

Tanka na kieho frasa je tam Tutková ?

Offline Tanka
66 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 20:47

slniecko Ja som sa sústredila som sa skôr na tých lekárov :) Tutková rozpráva po skončení relácie (ale je to tam). Mňa by skôr zaujímalo, prečo sa tu nevedie normálny dialóg, kde by boli lekári s rôznymi názormi (teda jeden taký rozhovor bol, kde bol prof. Krčméry a prof. Hrušovský). Okrem toho nič, ak má niekto iný názor ako je prezentovaný oficiálne (konzíliom odborníkov, či kým, Sabakom? - ja ani neviem), tak sa dotyčný vyhlási za hoaxera bez ohľadu na vzdelanie, prax či skúsenosti a žiadna debata možná nie je, vníma to každý. A to je podľa môjho názoru hlavný dôvod rozdelenia spoločnosti. Vzbudzuje to pocit, že sa čosi utajuje a ničomu nemožno veriť. Z môjho okolia už takmer nikto neverí nikomu a ničomu.

Offline dzizisketa
9029 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 20:48

Takhle nějak možná kdysi v pravěku začínala taky chřipka, ne? Akorát my máme to štěstí, že díky očkování se zkrocení covidu odehraje rychle, ne během generací, stovek nebo tisíce let. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 20:51

dzizisketa asi takhle začínali všechny virové nemoci. Mám pocit, že dokonce některé víry rýmy jsou přímo coronaviry. Nedávno jsem četla, že přeočkovávat se na kovid bude potřeba ještě zhruba pět let. To mi nepřijde špatné, na chřipku se musíme očkovat každoročně bez takového výhledu.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 20:59

Evaeva no já se třeba proti chřipce neočkuju a ani s tím nehodlám začínat, v životě jsem chřipku neměla. Kdyby bylo očkování na zánět dutin, stojím ovšem první v řadě

Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 21:09

continuity jenze ty grafy malokdo pochopi, vztazeni na 100 tisic taky. Maximalne si prectou stejny pocet nakazenych nad 60 let v nemocnici.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 21:31

Mohučanka A to já zas jo, párkrát jsem chřipku měla a starat se u toho o dvě děti bych fakt nechtěla. Ale jasné, že význam to má zejména pro rizikové a starší, my to nějak vyležíme. Ale s koronáčem to asi časem bude stejné, časem asi bude stačit přeočkovávat jen rizikové, resp. když nebude hrozit zahlcení nemocnic, tak ať se očkuje jen ten, kdo se "bojí".

Offline continuity
43577 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 21:34

Tanka Lenze ten oficiálny názor je normálny vedecký mainstream prezentovaný štúdiami. To sa tu teraz bude diskutovať o liečbe každej choroby v televízii? 

Veď to nedáva zmysel, človek bez medicínskeho vzdelania si ťažko urobí názor.

A presne tieto diskusie mainstream ( teda stredny prúd) vs. extrémny názor nas do tejto kaše na začiatku dostali. Pretože pravda nie je uprostred tej diskusie, ale uprostred toho vedeckého mainstreamu. 

Hlavne by bolo dobré konečne začať rozlišovať názor a fakty. Že očkovanie chráni pred ťažkým priebehom nie je žiadny názor, ale fakt podložený číslami. Že vakcíny obsahujú čip je kravina, o ktorej nemá cenu diskutovať. Že vírus za mesiac zmizne alebo zmutuje na neskodny je názor, ktorý možné byť na niečom založený. O tom sa dá diskutovať.