MohučankaTo mám stejně jak ty. Chřipku jsem měla ve dvaceti, takže se taky nenechávám očkovat. Ale hnusný zánět dutin, který se mi vlekl 3 měsíce to byla hrůza. To se pokaždé vyděsím, ať je to něco jiného.
Koronavirus
Samara Kdyby bylo více lidí naočkovaných (jo, dřív to nešlo, ale pak už jo), neměl by Covid tak volné pole působnosti a nemutoval by tolik. Nebyla by tu delta+, která vakcínu snáze prolomí.
a to si myslíš nebo to je nějaký (čím nebo kým?) dokázaný fakt?
Tu sú práve aj iné štúdie. Aktuálne napríklad táto štúdia https://www.mdpi.com/1999-4915/13/10/2056/htm publikovaná vo Viruses.
Pred chvíľou tu niekto písal, že covid nie je obyčajná choroba. Tiež si to myslím. Áno, malo by sa o tom diskutovať. Nerozumiem, prečo vedecký mainstream, ked je tu časť vedcov, ktorá má iný názor. Tu sa zrejme určil správny názor, ktorý sa už vyvrátiť nedá - štúdia-neštúdia.
Ja som laik, viac sa k tomu vyjadrovať nebudem. Možnosť vyjadriť sa by mali mať iní.
Tanka vědecký mainstream vzniká z vědeckých diskuzi a odborných studii. Nevím jak si tu vědu představuješ. Někdo dostane nápad a jde diskutovat?
continuity jenze ty grafy malokdo pochopi, vztazeni na 100 tisic taky. Maximalne si prectou stejny pocet nakazenych nad 60 let v nemocnici.
tak třeba se tohle? Podotýkám,že Dušek se systematicky mýlí směrem k podceňování pandemie. Jsem si dost jistá,že realita nakonec bude minimálně ten druhý horší scénář.
Tanka k tomu se už kdosi vyjadřoval. Neznala jsem tuto původní studií. Je tam povícero metodických problémů.
Zrovinka včera jsem o této studii četla twitterové vlákno
dzizisketa díky! Já si právě nepamatovala, který z těch vědců to byl.
Kolegyně včera v práci celou pauzu na oběd probrečela, protože její dospělé (20?) dítě se rozhodlo nechat se očkovat.
Tabea tvl, chápala bych slzy v případě že zjistí,že dítě se dalo na tvrdé drogy, ale ty blaho vakcína? ![]()
tato civilizace zachází na úbytě. Teda ja si to myslím uz déle, ale až doteď jsem nemyslela,že se toho dožiju.
continuity ani na ubyte ani na kovid nezahyneme, ale na stres a na nenavist.
Ale ne, zahyneme na blbost.
na Slovensku zbývá posledních pár desitek volných posteli s plicní ventilaci. Do konce tydne tam začnou umírat lidi na COVID, protože nedostanou adekvátní péči.
A žádná nenávist ani láska s tím vůbec nic neudělají.
A dnešní výborný komentář Honzejka na HN. Už nějak nemůžu odemykat články, nevím proč, takže alespoň úryvek:
Dost Čechů nabytou svobodu pojalo tak, že mají automatické právo nejen na zveřejňování nesmyslů, které jim zrovna táhnou hlavou, ale i na šíření libovolných lží, jež přišly kdoví odkud. Domáhají se přístupu do veřejnoprávních médií, tvrdí, že dát jim slovo znamená objektivitu a vyváženost. Protestují proti „cenzuře“, kterou spatřují i v aplikaci zásady BBC „fakta jsou svatá, komentář svobodný“. Chtějí, aby „svobodná“ byla i fakta. Plácat nesmysly bez odpovědnosti za to, co člověk říká, se stalo v Česku málem etalonem svobody. I to je důvod proč bychom měli pojem svobody dál promýšlet.
A dnešní výborný komentář Honzejka na HN. Už nějak nemůžu odemykat články, nevím proč, takže alespoň úryvek:
Dost Čechů nabytou svobodu pojalo tak, že mají automatické právo nejen na zveřejňování nesmyslů, které jim zrovna táhnou hlavou, ale i na šíření libovolných lží, jež přišly kdoví odkud. Domáhají se přístupu do veřejnoprávních médií, tvrdí, že dát jim slovo znamená objektivitu a vyváženost. Protestují proti „cenzuře“, kterou spatřují i v aplikaci zásady BBC „fakta jsou svatá, komentář svobodný“. Chtějí, aby „svobodná“ byla i fakta. Plácat nesmysly bez odpovědnosti za to, co člověk říká, se stalo v Česku málem etalonem svobody. I to je důvod proč bychom měli pojem svobody dál promýšlet.
to si uložím pre budúce potreby
barbucha ne. statisticky nejspis ockovani opravdu virus prenaseji v mensi mire, ale o jednotlivci nic takoveho rict nemuzes, neb to nevis/nemas co s cim porovnat
tyhle tvoje nepravdivy poucky muzou za to, ze 90 % lidi uz nikomu neveri
A ta statistika se dělá na základě průzkumu Marťanů nebo se do ní sbírají data jednotlivců?
![]()
continuity kolegyně je hard core antivax. Snažím se být empatická k tomu, že má strašný strach o dítě, protože sama věří tomu, že ho očkování nenávratně poškodí, ale nedaří se mi.
Je pravda, ze Slovenská hygiena doporučila pohřebním službám nasazovat roušky i neboštíkům do hrobu? Pokud ano, tak už je to tedy dobrý bizar.
barbucha už je vyvrácené, ze epidemii může zastavit kolektivni imunita. Očkovaný a neočkovaný ma zhruba stejnou virovou nálož, jen očkovaný kratsi dobu, včera sem o tom katkas dávala zajímavý článek. Takže houby pomůže, když budou naočkovaní všichni kolem rizikových seniorů, ale ti ne. Proste se s virem postupně setká úplně každý.
22 497 ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY