Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 09:13

A ještě jeden debilni dotaz. Když byl sambo na těch protilatkach Igg a byl by v ten den pozitivní, objevilo by se to nějak v tom testu? (Jemu vyšla ta hodnota hodně vysoká, tak jestli to není tím a tím se to vysvětluje). 

Ono je to těžký, my jsme na hromadě celej podzim, jak má člověk zachytit kovida. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 09:15

Od dnes nesmi do mhd neockovyny bez testu.Uz vcera dost lidi v praci stres......takze i ty me dve prime kolegyne odmitacky maji registraci na ockovani.Za me je to tedy uz 5 minut po dvanacte.

A jeste novinka,ockovany se musi v praci testovat dvakrat tydne.:-/

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 09:31

já byla včera po dlouhý době u nás v kanclu a ty dva neočkovaný se tam testujou každej den... akorát teda prej bude vánoční večírek kvůli nim v zasedačce, ruší se rezervace v hospodě (tam ty dva idioti nesměj)... tak kdo je tady diskriminovanej?!

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 09:39

no, v oddíle jsme dostali metodický pokyn, jak pořádat závody - máme dělit účastníky na skupiny do 20 lidí (abychom neočkovaný 18+ nediskriminovali, do 20 lidí není třeba vyžadovat nic). nejen, že bude málo lidí na stavbu a úklid střelnice, navíc budeme platit dvojnásobnej čas pronájmu tělocvičny, druhýho rozhodčího... tak určitě.

Offline Potrefenáhusa
39011 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 09:45

RoSa na vanocni večírek bych se teda v současný chvíli vybodla i jako ockovana, ty čísla jsou úplně sileny 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 09:46

Potrefenáhusa no,presne.U nas v nemocnici bude "vanocni obed" ja to odmitla.....

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 09:48
Reakce na Lenka22:

Kdo už máte třetí dávku, jak to vlastně je? Jak to zkrátili na 5 měsíců, tak bych už měla  nárok, ale pro pokusu o registraci na Uzis mi to po zadání RČ napsalo, že ještě narok nemám, a všude oficiálně píšou o 6 měsících. 

​Pořád platí po šesti, pokud k tomu nemáš nějakej zdravotní problém (cukrovka, obezita atd.).

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 09:50

Tak ČLK je proti otrocký práci. Já s nima naprosto souhlasím, zejména s tím zdůvodněním na konci! 

Lékařská komora je proti pracovní povinnosti

Proti zavedení pracovní povinnosti se postavila i Česká lékařská komora. Její prezident Milan Kubek podle svých slov souhlasí s nouzovým stavem, který by umožnil například opatření omezující kontakty mezi lidmi. „Nesouhlasím ale s plošným uzavíráním škol ani s nasazováním mediků do nemocnic s výjimkou praxe v rámci 6. ročníku studia. Není přijatelné, aby medičky a medici ,rukovali` do nemocnic v situaci, kdy ostatní lidé lidé chodí hulákat na náměstí, křičet na hokej či fotbal a popíjet do barů či hospod,“ uvedl pro Seznam Zprávy.

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 09:54

barbucha to se uplne rozcilil manzel rano, jaktoze lidi chodi furt na hokej!

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 09:55

barbucha Taky souhlasím. A situace už se pěkně vyhrocuje. Včera mi v obchodě šly do sebe 2 maminky tak, že jsem myslela, že budou lítat facky. Důvod- ta jedna přišla s dětmi s rýmou. 

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 09:57

Karja IgG jsou dlouhodobě protilátky. Kdyby měl akutní COVID, tak má IgA nebo IgM. To mu netestovali?

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 09:59

Potrefenáhusa tak jestli vůbec půjdu je věc jiná... jen mě štve to přizpůsobování se nezodpovědnejm jedincum, který jsou navíc ještě v menšině (a ne, nemají pro neočkování zdravotní důvod)

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 10:05

barbucha přesně tak. Ono to bude vypadat letos jinak, já zdravotníkům moc fandím a myslím, že ani z pohledu společnosti není dobré, aby to šlo tentokrát až na dřeň. 

Protože s touto politickou reprezentaci a názory, co hlásají, (ať vlada1 nebo vlada2) to padne na hubu určitě a paradoxně čím dřív ten průser přijde, tím to bude pro všechny ve výsledku lepší. 

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 10:09

Potrefenáhusa to u nás v práci byl chvilku nápad, udělat vánoční večírek těsně před Vánocemi, aby to neohrozilo firmu, kdybyste tam nějaký COVID roznesl . Tak jsem podotkla, že o druhé Vánoce s covidem opravdu nestojím, a jestli někomu přijde normální přenášet to riziko na zaměstnance a jejich rodiny. 

Bylo to teda na začátku podzimu, teď už o tom nikdo ani neuvažuje. Naštěstí. 

Offline olte
764 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 10:19

Teď jsem podlouchala strategii nové vlady pro boj s covidem. A je mi z toho na zvracení, pardon. Ty kecy o osobní odpovědnosti jednotlivce.... tak snad je jasně vidět, že spoustě lidí je odpovědnost u pr... A pozor, hlavně ne povinné očkování, je to přiliš direktivní a nakonec by nemělo smysl

Offline Garfie
28627 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 10:21

Zarinya To MHD je docela drsný! Ale jinak s tím testováním očkovaných souhlasím, myslím že je to i v jejich zájmu. 

A já letos neprozřetelně slíbila, že přijedu do Prahy na vánoční večírek, protože jsem se nezúčastnila tradičního výkendového zasedání v září...no tak určitě. 

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 10:22

Grr, tak už došlo i na mne a mou Tečku. Všichni to řešili předevčírem, mně zčervenala až dnes. Aktualizovat parametry nefunguje.

Málem mi u Záhorských nedali kafe! Naštěstí jde rozkliknout podrobnosti a paní si je pečlivě pročetla. (Za což ji na druhou stranu chválím)

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 10:22

olte asi to ani nechci vědět. Já teda nic extra nečekám, tak si říkám, že nemůžu byť sklamaná, ale alespoň ty rizikové skupiny bychom naočkovat mohli?

Vždyť to jsou i názory z toho antivax tábora. Ať to vláda udělá povinným a prevezme odpovědnost. 

Offline olte
764 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 10:27

continuity no musela bys Fialu slyšet, direktivně se nařizovat nebude a do nemocnic naženeme studenty

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 10:27

Garfie jsem zvedava jaka frekvence bude kontrol.Tak u autobusu ,zrejme prednima dverma,ale metro?

A nejsou za to pokuty jen si musi cestujici vystoupit.

No ty dve z prace maji stesti,ze si nechaji zdarma udelat kazdy den v praci....ale dost lidi bude mit zrejme veljy problem.