No a u nás nakažena pedagogická pracovnice už po pozitivním PCR testu, už to pár dnů bude a třída nešla do karantény. Další třída, kde prokazatelně dítě mělo coronu, žádná karanténa. K čemu je to trasování teda? A do toho antivax kolegyně, která ráno chodí po všech třídách bez ochrany, po opětovném upozornění na to kašle. Dnes už jsem to šla řešit s ředitelkou, že už nás to nebaví.![]()
Koronavirus
Já jsem fakt, fakt strašně ráda, že covid přišel do doby mého rodičáku. Mít dítě teď ve školce, škole, pracovat atd. by mě vážně kleplo. Upřímně obdivuji všechny, kteří to zvládáte. A všem, co mají či jejich příbuzní různé zdravotní a životní komplikace, nejen přímo covid, vám všem držím pěsti a cítím s vámi.
Moc hezky jsi to napsala. Já bych se pod to ráda podepsala. Delší dobu jsem se chystala k podobnému vyjádření.![]()
Už i Motol ruší plánované operace.
Před pár dny se tu někdo ptal jak je to v jiných zemích s testováním, tak naše aktuální italsko - britská zkušenost. Při příjezdu do UK je třeba mít rezervovaný a zaplacený termín na test v prvních 48 hodinách po příletu (day 2 test). Na škole, ze které máme zkušenost, je pravidlo, že všichni (studenti, pracovníci, očko, neočko) musí jednou za 4 dny absolvovat test. Testy jsou zdarma (hrazené státem).
Před odletem z UK do Itálie je třeba absolvovat test (bez ohledu na očkování). V Itálii jdou do karentény všechny rizikové kontakty, karanténa je pro očkované kratší, ale všichni v karanténě musí absolvovat PCR test (je možné, že tohle se různí mezi regiony). V Itálii jede hodně věcí na green pas (t.j. očkování nebo antigen platný 48 hodin, dá se tu udělat i v některých lékárnách, takže dobře dostupný). Četnost kontrol se různí mezi regiony. Lokální zkušenost ze školky (nevím jak je v jiných regionech) - pokud se dítě po nemoci vrací do školky musí mít potvrzení od lékaře nebo negativní alespoň antigen. Školka měří při vstupu všem teplotu a desinfikuje ruce. (Mimochodem ve školách i školkách nosí všichni dospělí respirátor (očko i neočko), pokud nelze mít odstup, t.j. pokud někdo přednáší a je u katedry, respirátor nemusí mít, ve školce dcera tvrdí, že paní učitelky mají respirátor celý den, pokud jsou uvnitř).
Dánská kolegyně mého muže se prý divila, jak málo se v Itálii testuje, Holandsko cíleně testuje cca 10% populace týdně. Očko neočko nehraje roli, testy samozřejmě zdarma.
Prosím někoho, kdo jezdí do Rakouska o info ohledně kontroly certifikátů na hranicích. Jsem se dostala do zapeklité situace. Kombinací faktorů: test na protilátky (studie) nutný v učité datum + třetí dávka možná až po něm + zkrácení platnosti očkování v Rakousku + užívání ATB (které mi zpozdí 3.dávku) asi nebudu moct vyzvednout z letiště kámošku po zaoceánském letu, což pro ni vždycky dělám... Kruci. A tak uvažuju, jaký risk je, vyrazit bez platného certifikátu. Celou cestu nevylezu z auta vpozdstatě, takže prosím nesoudit, ale poradit.![]()
Sweet Potato a dostal ten Dzurila už ten metál? hrozný diletanti... ![]()
Pavlena Já myslela, že se nepracovně teď do Rakouska nesmí vůbec?
Tak my už máme núdzový stav a lockdown predbežne na dva týždne. Tak nám treba.
Pavlena Nedalo by se to klasifikovat jako tranzit? Tedy v případě kontroly říct , že pouze projizdis? Mohou chtít doložit např. plnou nádrží. Pro tranzitní cesty nejsou zatím omezení a nemusíš nic splňovat.
Sweet Potato Já našla nějaké zmatené (ač čerstvé) info, že vstup není omezen, ale že uvnitř lockdown. ![]()
katkas No jako to bych taky mohla zkusit, záleželo by, jestli by nechtěli další důkazy tranzitu. Spíš bych se snažila na férovku - vybavit se písemnou komunikací s kámoškou, že vyzvedávka, kopie jejího boarding pasu a takové věci...
Pavlena Aha, já mám info jen z novin.
Pavlena ještě snad uznávají PCR test?
Já bych v Rakousku moc porušení čehokoliv neriskovala, náhoda je blbec, pokuty obvykle vysoké a policie celkem důrazná v jejich vymáhání. Zvláště, když se tam vydáš autem.
a nejezdí tam na letiště žlutej Jančura? já bych se na to s těma komplikacema asi vykašlala...
Pavlena https://www.mzv.cz/vienna/cz/koronavirus/index.mobi
na hranicích v pondělí kontroly nebyly, ale mají namátkové, neriskovala bych s českou SPZ. tranzit se určitě nedokládají plnou nádrží.
Mrakoplas bola som dnes v papierníctve, domácich potrebách a sekáči, uf.
RoSa Jako, pokud se mi podaří rezervovat 3. očko na určitý daný den, tak to vše klapne. Jančura jo, ale upřímně, já jsem po tomhle letu tak zdrchaná, že si bus vůbec nedokážu představit a tahle kámoška mě dopraví naprosto pokaždé, tak to chci oplatit prostě. I když ona sama říká, že to mám brát easy, že to dá.
Vlm tohle jsem četla, teď na druhé počtení to zní tak, že bych mohla mít i PCR. Ten samozřejmě není problém. Chápu to správně?
Pavlena taky tomu tak rozumím,
Vlm tak tím je to asi vše vyřešené, jsem pako... ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY