Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Garfie
28627 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 10:31

Sweet Potato No teď jsi mě vyděsila, ale naštěstí jsem stále zelená! :-)

Zarinya Aha, tak já myslela, že to testování v práci je zadarmo. Pokud teda ne, tak je to drsnější, než jsem myslela.  Metro si taky nedovedu představit, možná to je jen takové strašení, aby se nechalo víc lidí naočkovat. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 10:38

Garfie testovani v praci je zadarmo.Ale nevim jestli testuji v kazde praci,ony maji stesti,ze pracuji v nemocnici.

No,uvidim jak v metru,za chvilku jedu do prace.Nemci to tedy berou s kontrolama dost vazne,myslim,ze obvzlast hl.nadrazi kde prestupuju bude plny policajtu.

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 10:41

continuity Podívám se do těch papíru, myslím, že tam ještě jednu hodnotu má. Děkuji. No to je jedno, u nás jsou volne PCR furt, i dneska, jen se na ně nedá přihlásit.... Ale asi je to střevní viróza, ten kontakt je taky takový polovičaty, do víkendu budeme vědět;-)

Offline Garfie
28627 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 10:48

Zarinya Pak nám napiš, fakt si to v praxi moc nedovedu představit! 

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 10:48

olte tak jsem si to přečetla a teda úplne nevím,jediné, s čím se dá souhlasit je prodloužení těch vánočních prázdnin, letos teda byly naplánované obzvláště krátké. 

Ale, wtf?

Testování očkovaných (po 6 měsících od druhé dávky) s rizikovými kontakty.

A takto by se dalo pokračovat odrazka za odrazkou.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 10:54
Reakce na continuity:

Ať to vláda udělá povinným a prevezme odpovědnost. 

​Přesně, ty tyjátry, jejichž jediným účelem je donutit lidi k očkování, jsou směšný a povedou jenom k tomu, že i kdyby jednou někdo náááhodou nařídil nějaká smysluplná opatření, už je lidi stejně nebudou na truc dodržovat, protožejsou neskutečně otrávený.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 10:58

Karja mimochodem, mozna ze je sambo povazovanej za rozockovanyho, ty maji dokonce 5 pcr testu za mesic zdarma.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 10:59
Reakce na dynda:

​Přesně, ty tyjátry, jejichž jediným účelem je donutit lidi k očkování, jsou směšný a povedou jenom k tomu, že i kdyby jednou někdo náááhodou nařídil nějaká smysluplná opatření, už je lidi stejně nebudou na truc dodržovat, protožejsou neskutečně otrávený.

​presne.

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 11:02

dynda taky si myslím. Dělat něco ( omezovat očkované) ne s cílem omezení rizikových kontaktu, ale s cílem je dostatečně nasrat, aby se konečně ockovalo, je takové,jak to jen říct? Dětinské?

A když se pristupuji k národu jak k nesvéprávným dětem,nelze se divit, že se lidi přizpůsobí a začnou se chovat jako děti. 

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 11:09

711990 to asi je považovanej. děkuji, to jsem nevěděla.

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 11:09

Offline Malenge
4857 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 11:12

Muzu se zeptat na zkušenosti s antigennimi testy ze slin u děti? Maji nějakou slušnou vypovídací hodnotu nebo je to pekelně chybové? U nás ve skolce začali nabízet možnost takto děti otestovat.

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 11:21

Malenge hrozně závisí, co to je za test a co je přesně cílem. Počítej s vysokou falešnou pozitivitou. Takže vám vrátí dítě, které bude mít následně PCR negativní. 

Pokud ti tohle nespůsobí velké problémy a budou se zároveň testovat všechny děti, ne jen ty dobrovolně přihlášené, asi bych to v té dnešní situaci podpořila. Protože, kdyz by byl ve školce COVID,tak ho tím nepresným antigenem nakonec najdou a dá se to pak řešit přesnějšími metodami.

Já antigen používám jako omluvu, když mi dítko ráno pokašlává, jsem si celkem jista, že to neni covid a zároveň ho chci poslat do školy. Jinak mi přijde celkem bezzubej. S virózami a když se mi cokoliv nezdá, se snažím chodit na PCR. Jsem teda s tímto přístupem za extra odpovědnou a ohleduplnou matku.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 11:41

Karja to je ted od pondeli nove. Zaroven uz nejsou antigeny zadarmo pro nikoho

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 11:44

711990 to tedy nechápu, čeho se tím zrušením antigenu chtělo docílit. Jak jsou ty antigeny docela marné, furt mi prišli lepší ty z testovacích míst. U nás je teda pořád šťrouraji v nosohltanu.

Doma si na to napliveme a vlastně jsme si mohli hodit mincí. Žádná jiná rozumná šance, jak rychle ověřit stav už neexistuje. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 11:47

Garfie tak 7 zastavek metra s prestupem a kontrola nula,nula nic.

Takze asi takovy bu bu bu pro nic.zas

Offline Malenge
4857 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 11:48

continuity dekuji za odpověď, prave ta vysoká falešná pozitivity mě docela odrazuje. Prvotní impuls teda byl: jo, jasně, konečně, hurá! Pak mozek zaregistroval tu dobrovolnost a nadšeni opadlo, poptam se, jak to mají ostatní. Aby kluci nebylo jediní, kdo tam bude oslintavat test, to mi je stejně k ničemu, ze. 

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 11:50

Malenge no v tom případě z toho budeš mít nulový benefit ( ve smyslu ochrany před nákazou) a poneseš všechny rizika ve zmyslu, že ti budou posílat dítě domu s falešným výsledkem. 

Offline 999
19894 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 12:02

26 000 a na Staromáku staví trh...

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 12:02

letfenixa Dalia Dámy, myslím na vás a strašně moc vám přeju, abyste se z toho vyhrabaly.