Koronavirus

28. března 2020 09:01
Online continuity
43566 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 20:32

Pavlena mě to taky tak vyšlo,jak jsem se ptala výš. 

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 21:04

Pros vás, jak je to z rozockovanyma? Můžou teď na pivo nebo ne?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 21:12

tv můžou, ale musí před tím na pcr test. Mají nárok, myslím, na pět měsíčně.

Offline Paris
příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 21:23

Prosím, nevíte jak je to s PCR testy pro děti do 12 let? Na kolik mají nárok? Všude jsou jen zmínky od 12 do 18 let, očkované, rozočkované... ale toto jsem nikde nenašla. Vím, že se děti nemusí do 12 let prokazovat testem, ale jde mně o to, když bude mít dcera rýmu, jestli s ní můžu jít na test pro jistotu, než ji třeba po odeznění nachlazení pošlu do školy. Nebo třeba na Vánoce kvůli rodičům. Chtěli bychom jít pro jistotu všichni na test, než k nim pojedeme.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 21:47

Paris podle covid portálu je to 5x za kalendářní měsíc. My šli s dcerou na test, když byl ve školce kovid a nechtěli jsme čekat na žádanku od hygieny (ostatně nepřišla dodnes). Vše proběhlo bez problémů.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 21:50
Reakce na Sweet Potato:

Už i Motol ruší plánované operace.

​Vždyť Pollert ještě asi přede 2 dny tvrdil, jak je Motol naprosto v pohodě a nic se tam neděje! 

Offline Tabea
8263 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 21:56
Reakce na Zarinya:

Od dnes nesmi do mhd neockovyny bez testu.Uz vcera dost lidi v praci stres......takze i ty me dve prime kolegyne odmitacky maji registraci na ockovani.Za me je to tedy uz 5 minut po dvanacte.

A jeste novinka,ockovany se musi v praci testovat dvakrat tydne.:-/

​kolegyně jela dneska do práce vlakem a policie 3G kontrolovala

To povinné testování očkovaných 2x týdně v práci ale není v zákoně.  

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 21:56

letfenixa mne dnes prišla zásielka od pani Čačíkovej. Práve včas!

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 21:59

Tabea u nas v praci.

ja unikla kontrole v metru i cestou domu.

Offline Tabea
8263 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 22:01
Reakce na Zarinya:

Garfie testovani v praci je zadarmo.Ale nevim jestli testuji v kazde praci,ony maji stesti,ze pracuji v nemocnici.

No,uvidim jak v metru,za chvilku jedu do prace.Nemci to tedy berou s kontrolama dost vazne,myslim,ze obvzlast hl.nadrazi kde prestupuju bude plny policajtu.

​zaměstnavatel testovat nemusí, ale musí kontrolovat, že zaměstnanec má při příchodu do práce platný negativní doklad o testu (max 24h). Testovací centra (lékárny, ...) testují antigen zadarmo). Zaměstnavatel to musí denně dokumentovat, pokud přijde úřední kontrola, musí být zamestnavatel i zaměstnanec schopen doložit negativní test. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 22:02

Tabea ja vim.

Offline Paris
příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 22:02

Mohučanka děkuji. My jsme taky byly minulý týden. Ale to ještě platila původní pravidla. Ale nevěděla jsem, jak je to teď od 22.11., kdy se to měnilo. 

Offline Tabea
8263 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 22:13
Reakce na Zarinya:

Tak kolegynim kontrola v metru probehla.Sice pri vystupu coz je vtipny kdyz trest je,ze se musi vystoupit.

Ale zato v praci prituhlo....sefka musi neockovanym kazdy den kontrolovat test,ale v praci si smeji udelat jen dvakrat tydne.

Ono je sice hezky jednoho dne naridit,ze ty lidi nesmeji do prace,ale kde je vyhoda tech ockovanych?Ze budou pracovat za ne????

​když nejsou neočkovaní v práci, protože nedodali test, nejde jim plat. Pokud se nehodí marod.... to taky ale zamestnavatel dlouhodobě nezkousne..

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 22:18

Tabea tak to je prave ten problem,protoze hodit se marod neni nic tezkeho.Jasne,ze to nejde na furt,ale nejaky cas to da a do ty doby to odpracujou ockovany......

ony se shora snadno davaji prikazy,ale realita je o necem jinem.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 22:22

Paris raději jsem zkontrolovala datum a je tam od 22.11.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 00:26

Jako běžný smrtelník budu sedět doma na prdeli klidně do jara. Ale za kavárnu a všechny, které živí říkám - vánoční večírky Kolikrát ještě tohle můžeme vydržet

Offline Catherinne
10881 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 00:35

MP Meri že jo, já jsem životní optimista na 300%, ale představa, že nás zavřou mě děsí. Tak týden na sobě pozoruji fakt blbou náladu, obavy, co zase bude...dyť já ani nejdu běhat, protože nic nemá smysl...no, hustý to mám teď v hlavě...

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 01:27

Catherinne Já jsem za oceánem a i tady z toho nemám dobrej pocit kolem žaludku. Nemít doma dítě, tak snad uvažuju o tom, že se nevrátíme (což by samozřejmě ani tak nebylo řešení, ale proste člověku se domů ani nechce). 

Offline Pinot Noir
30026 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 07:30

Začíná mi připadat jako šílenost teď nastoupit do práce. Příští týden mám začít, během příštích dvou týdnů potřebuju, aby naši sedmdesátníci šestkrát hlídali syna, další týden pak nastupuje do školky. Teď začít dávat dvouleté dítě do kolektivu mi čím dál víc připadá jako úplná hovadina, tolik hlídání od prarodičů nemůžu ale chtít. V práci je všechno zařízeno, říct, že jsem si to rozmyslela, to bych si připadala jak idiot... No prostě bych nejradši někam zalezla a vylezla až na jaře.

Offline žluťásek
8880 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 07:54

Pinot Noir a nebylo by řešení nějaká paní na hlídání domů? Ale to by asi už bylo na moc hodin a peněz, viď.

Kdybych už nemusela do práce, vůbec bych ho do školky nedávala. Přestože se těší a je tam rád, já se toho pitomýho covidu fakt bojím.

Okolí to začíná brát tak jako, no jo, se nakazí a bude mít aspoň pokoj, nebude muset pak do karantény. Mně je karanténa úplně u zadku, nechci aby byl nemocnej

No tenhle můj vylev ti nijak nepomůže, promiň. Ale aspoň teda když ho vědu i vyzvedávam, tak neslyším žádný kašle ani nudle v nose.