Přesně. Mnohem lepší je rychlej a razantní řez, než poskakovat kolem problému po špičkách v naději, že se snad sám vyřeší. No, nevyřeší.
Koronavirus
Fakt si prectete ty slepe skvrny... covid se tam samoztejme neresi, ale z me strany to byla reakce na ty exekuce, ze nam to muze byt jedno, atd... protoze nemuze... a proto si osobne nemyslim, ze co navrhuje kokoska by bylo z dlouhodobejsi perspektivy to prave reseni... spis by to cely ten kolotoc jen podporilo....
Lilly_Ku to je dost vystizne
nolita jako ze spoluucast na lecebnych vylohach by zpusobila exekuce? No asi v nekterych pripadech ano, stejne jako hra na automatech atd. Ale porad je asi vetsi % tech, kdo si daji pozor a proste nehrajou, kdyz na to nemaj, nez tech, kteri prohrajou posledni kosili.
Ono se to tady porovnava porad s normalnim stavem spolecnosti, s dobou mimo covid. Ale ta uz davno neni.
tohle je děsivý

A jeste neco, kdyz uz se tady tak hezky citujou exekuce. Diky nezodpovednosti jedincu a liknavosti nasi vladni garnitury, ktera nechce delat nepopularni opatreni, i kdyz by to situaci mohlo zlepsit, do tech exekuci spadne mozna dost lidi kteri si to rozhodne sami nezpusobili. Cely zivot pracujou, podnikaji, dali do sve zivnosti spoustu usili, casu i penez a ted proste pracovat nemuzou. Ze by se o ne nekdo extra staral? Smesna financni podpora a mozna teda poradce pri osobnim bankrotu.
Hele a kdyby vypukla nějaká obzvlášť nadupaná mutace, co se očkování akorát vysměje, koho vyhodíme z kola ven? Začneme kuřáky nebo těmi s nadváhou?
A ano, jsem pro povinné očkování. Ale tady hrozí, že to vyhlásí od zítřka a pak teprve budou špekulovat, jak to vlasně udělat.
Kokoska ja nemam potrebu te presvedcovat, jen pisu, ze me to jako reseni neprijde, nebo mozna prijde, ale ponekud kratkozrake, protoze vnimam i dalsi veci, s tim nevyhnutelne provazane... souhlasit samozrejme nemusis, tak jako ja nesouhlasim s tebou...
taky mam pocit, ze to pojimas dost izolovane ve vztahu ke covidu, coz podle me taky nejde...
a pak jsou tu jeste veci ohledne samotne proveditelnosti, ale to ted neresim...
Fakt si prectete ty slepe skvrny... covid se tam samoztejme neresi, ale z me strany to byla reakce na ty exekuce, ze nam to muze byt jedno, atd... protoze nemuze... a proto si osobne nemyslim, ze co navrhuje kokoska by bylo z dlouhodobejsi perspektivy to prave reseni... spis by to cely ten kolotoc jen podporilo....
No, nemůže nám to být jedno... Hele já to pokládám za normální vydírání:
Když se o mě nepostaráte, to jest neodpustíte mi dluhy, budete vymáhat náhradu škody kterou jsem způsobil nebo zaplacení zboží na který nemám, tak já budu mít exekuci, ale vy mě budete mít na krku!
Jak k tomu přijdou ostatní, co se staraj o svoje závazky? Už Reagan říkal, že mu vyčítaj že nemyslí na lidi a nemá s nima soucit - ale že s lidma soucítí a myslí na ně: na ty, který každý ráno vstávaj a jdou do práce!
Můj názor je, že s vyděračem se nevyjednává. Ale samozřejmě nevylučuju, že takovej názor nemá každej.
me v tehle diskusi ve spojitosti s exekucemi zaujal ten kontrast - chudi at si pomuzou sami, dobre jim tak, o ty se starat nebudem x chci chci at se stat postara, naridi, zaridi zakaze vsem, ze nedostanu osklivy covid
barbucha v pohode, ani tebe nemam ambici presvedcit.... nehlede na to, ze to podavas dost zjednodusene, ale to je jedno... informaci je k tomu myslim dost, at si kazdy udela svuj nazor a at jsou klidne rozdilne...
viktorka_od splavu chudi at si pomuzou sami, dobre jim tak - to někde někdo napsal?
Sweet PotatoTak. Az se tady vsichni uplne rozhadame a naridime povinny ockovani, tak zjistime, ze jeho ucinnost je 30%, protoze spike protein uz vypada uplne jinak. Nekdy mi ta nase civilizace pripada za zenitem, preslechtena. A ze dostane velkou facku od tech, ktery povazujeme za primitivni. Od sveta, kde nikdo nemuze pozadovat nepodminenej prijem a jistotu, ze tu bude do 90. Kde vzacnej zdroj neni ventilator, ale treba jidlo.
Samara Aby se clovek nedostal do nemocnice? No nejlepsi je se ockovat, dyt je to porad dokola. Jasne neni to stoprocentni, jako nic v zivote.
Lilly_Ku Souhlasim do puntiku. Dokud nebude povinnost, tak se tu budeme hadat do aleluja.
Resit exekuce atd je k nicemu, a neni to ani spravne ani ve vysledku nevymahatelne. Muselo by se prekopat cely system verejneho pojisteni. A navic se osetruji a leci i cizinci nepojisteni treba ti v ohrozeni zivota. Prostoze proste toho cloveka s krvacenim do mozku nevyhodite nekam pred nemocnici umrit do prikopu.
mirajo Ok, ale za me i ockovani s ucinnosti 30% je lepsi nez nic a nic nez ockovani dosud nemame. Hlavne na deltu to zatim neplati, continuity a dalsi at me klidne opravi.
Sweet PotatoTak. Az se tady vsichni uplne rozhadame a naridime povinny ockovani, tak zjistime, ze jeho ucinnost je 30%, protoze spike protein uz vypada uplne jinak. Nekdy mi ta nase civilizace pripada za zenitem, preslechtena. A ze dostane velkou facku od tech, ktery povazujeme za primitivni. Od sveta, kde nikdo nemuze pozadovat nepodminenej prijem a jistotu, ze tu bude do 90. Kde vzacnej zdroj neni ventilator, ale treba jidlo.
No já ti nevim, je to sice zajímavá úvaha o civilizaci za zenitem... ale pak nechápu, proč WHO stále vyzývá k pomoci Africe, to se teda nějak pletou nebo v čem pak spočívá ta facka? ![]()
nolita , barbucha - nolita myslím že Barbuše jde teď o ty přecpané nemocnice, nechtěla bych tam pracovat a já bych teda nebyla ochotná ničit sama sebe kvůli coviďákům viz příspěvek Garfie. A myslím že to na tom teď zkolabuje.
Slepé skvrny jsem nečetla, ale to asi teď není úplně předmětem diskuze - to bude velký problém v budoucnu- 2 % bohatých a zbytek světa- bude problém s vodou, energií a td.
Já teda lehce odskočím k zavřeným adventním trhům. Kamarádka teď byla v Olomouci na náměstí a říkala, že regulérně viděla asi dvě trhovkyně plakat, jedna jí říkala, že co neprodá, odveze do azyláku a dětského domova. Všechno jídlo se prodává za polovic, frgály, medovina, uzený losos, sýry.....
viktorka_od splavu A ta vaše dnešní premiéra/derniéra v jednom...mluvčí radnice řekla ČTK:
Není úplně vyloučená možnost, že by se stánky mohly ještě před Vánoci otevřít. Navíc podle nařízení vlády se zavírání netýká prodejů nejen vánočních stromků, ale také souvisejícího zboží. Stánky s vánočními dekoracemi, svíčkami nebo adventními věnci by tak mohly zůstat otevřené,"
prý se snaží zjisti na vládě, jestli jejich domněnka platí.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY