Koronavirus

28. března 2020 09:01
Online barbucha blogger
36102 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 09:10

Zarinya 

Přesně. Mnohem lepší je rychlej a razantní řez, než poskakovat kolem problému po špičkách v naději, že se snad sám vyřeší. No, nevyřeší.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 09:13

Fakt si prectete ty slepe skvrny... covid se tam samoztejme neresi, ale z me strany to byla reakce na ty exekuce, ze nam to muze byt jedno, atd... protoze nemuze... a proto si osobne nemyslim, ze co navrhuje kokoska by bylo z dlouhodobejsi perspektivy to prave reseni... spis by to cely ten kolotoc jen podporilo....

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 09:14

Lilly_Ku to je dost vystizne

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 09:21

nolita jako ze spoluucast na lecebnych vylohach by zpusobila exekuce? No asi v nekterych pripadech ano, stejne jako hra na automatech atd. Ale porad je asi vetsi % tech, kdo si daji pozor a proste nehrajou, kdyz na to nemaj, nez tech, kteri prohrajou posledni kosili.

Ono se to tady porovnava porad s normalnim stavem spolecnosti, s dobou mimo covid. Ale ta uz davno neni.

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 09:31

tohle je děsivý 

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 09:31

A jeste neco, kdyz uz se tady tak hezky citujou exekuce. Diky nezodpovednosti jedincu a liknavosti nasi vladni garnitury, ktera nechce delat nepopularni opatreni, i kdyz by to situaci mohlo zlepsit, do tech exekuci spadne mozna dost lidi  kteri si to rozhodne sami nezpusobili. Cely zivot pracujou, podnikaji, dali do sve zivnosti spoustu usili, casu i penez a ted proste pracovat nemuzou. Ze by se o ne nekdo extra staral? Smesna financni podpora a mozna teda poradce pri osobnim bankrotu.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 09:31

Hele a kdyby vypukla nějaká obzvlášť nadupaná mutace, co se očkování akorát vysměje, koho vyhodíme z kola ven? Začneme kuřáky nebo těmi s nadváhou?

A ano, jsem pro povinné očkování. Ale tady hrozí, že to vyhlásí od zítřka a pak teprve budou špekulovat, jak to vlasně udělat.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 09:33

Kokoska ja nemam potrebu te presvedcovat, jen pisu, ze me to jako reseni neprijde, nebo mozna prijde, ale ponekud kratkozrake, protoze vnimam i dalsi veci, s tim nevyhnutelne provazane... souhlasit samozrejme nemusis, tak jako ja nesouhlasim s tebou...

taky mam pocit, ze to pojimas dost izolovane ve vztahu ke covidu, coz podle me taky nejde...

a pak jsou tu jeste veci ohledne samotne proveditelnosti, ale to ted neresim...

Online barbucha blogger
36102 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 09:43
Reakce na nolita:

Fakt si prectete ty slepe skvrny... covid se tam samoztejme neresi, ale z me strany to byla reakce na ty exekuce, ze nam to muze byt jedno, atd... protoze nemuze... a proto si osobne nemyslim, ze co navrhuje kokoska by bylo z dlouhodobejsi perspektivy to prave reseni... spis by to cely ten kolotoc jen podporilo....

​No, nemůže nám to být jedno... Hele já to pokládám za normální vydírání:

Když se o mě nepostaráte, to jest neodpustíte mi dluhy, budete vymáhat náhradu škody kterou jsem způsobil nebo zaplacení zboží na který nemám, tak já budu mít exekuci, ale vy mě budete mít na krku!

Jak k tomu přijdou ostatní, co se staraj o svoje závazky? Už Reagan říkal, že mu vyčítaj že nemyslí na lidi a nemá s nima soucit - ale že s lidma soucítí a myslí na ně: na ty, který každý ráno vstávaj a jdou do práce!

Můj názor je, že s vyděračem se nevyjednává. Ale samozřejmě nevylučuju, že takovej názor nemá každej.

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 09:47

me v tehle diskusi ve spojitosti s exekucemi zaujal ten kontrast - chudi at si pomuzou sami, dobre jim tak, o ty se starat nebudem x chci chci at se stat postara, naridi, zaridi zakaze vsem, ze nedostanu osklivy covid

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 09:59

barbucha v pohode, ani tebe nemam ambici presvedcit.... nehlede na to, ze to podavas dost zjednodusene, ale to je jedno... informaci je k tomu myslim dost, at si kazdy udela svuj nazor a at jsou klidne rozdilne... 

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 10:00

viktorka_od splavu chudi at si pomuzou sami, dobre jim tak - to někde někdo napsal?

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 10:14

Sweet PotatoTak. Az se tady vsichni uplne rozhadame a naridime povinny ockovani, tak zjistime, ze jeho ucinnost je 30%, protoze spike protein uz vypada uplne jinak. Nekdy mi ta nase civilizace pripada za zenitem, preslechtena. A ze dostane velkou facku od tech, ktery povazujeme za primitivni. Od sveta, kde nikdo nemuze pozadovat nepodminenej prijem a jistotu, ze tu bude do 90. Kde vzacnej zdroj neni ventilator, ale treba jidlo. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 10:23

Samara Aby se clovek nedostal do nemocnice? No nejlepsi je se ockovat, dyt je to porad dokola. Jasne neni to stoprocentni, jako nic v zivote. 

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 10:29

Kokoska barbuchavse uz bylo receno. Lidi v exekuci nam nemuzou byt jedno a musime byt solidarni. Je to v nasem zajmu z dlouhodobyho hlediska. Tip na cetbu jste tu opakovane dostaly, tak sup sup Dobrovsky ma slevy

Offline Jos
příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 10:29

Lilly_Ku Souhlasim do puntiku. Dokud nebude povinnost, tak se tu budeme hadat do aleluja. 

Resit exekuce atd je k nicemu, a neni to ani spravne ani ve vysledku nevymahatelne.  Muselo by se prekopat cely system verejneho pojisteni. A navic se osetruji a leci i cizinci nepojisteni treba ti v ohrozeni zivota. Prostoze proste toho cloveka s krvacenim do mozku nevyhodite nekam pred nemocnici umrit do prikopu. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 10:36

mirajo Ok, ale za me i ockovani s ucinnosti 30% je lepsi nez nic a nic nez ockovani dosud nemame. Hlavne na deltu to zatim neplati, continuity a dalsi at me klidne opravi. 

Online barbucha blogger
36102 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 10:37
Reakce na mirajo:

Sweet PotatoTak. Az se tady vsichni uplne rozhadame a naridime povinny ockovani, tak zjistime, ze jeho ucinnost je 30%, protoze spike protein uz vypada uplne jinak. Nekdy mi ta nase civilizace pripada za zenitem, preslechtena. A ze dostane velkou facku od tech, ktery povazujeme za primitivni. Od sveta, kde nikdo nemuze pozadovat nepodminenej prijem a jistotu, ze tu bude do 90. Kde vzacnej zdroj neni ventilator, ale treba jidlo. 

​No já ti nevim, je to sice zajímavá úvaha o civilizaci za zenitem... ale pak nechápu, proč WHO stále vyzývá k pomoci Africe, to se teda nějak pletou nebo v čem pak spočívá ta facka?

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/afriku-drti-mutace-delta-kontinent-je-navic-obeti-ockovaci-nerovnosti-171255

Offline jitřenka
718 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 10:38

nolita , barbucha - nolita myslím že Barbuše jde teď o ty přecpané nemocnice, nechtěla bych tam pracovat a já bych teda nebyla ochotná ničit sama sebe kvůli coviďákům viz příspěvek Garfie. A myslím že to na tom teď zkolabuje.

Slepé skvrny jsem nečetla, ale to asi teď není úplně předmětem diskuze - to bude velký problém v budoucnu- 2 % bohatých a zbytek světa- bude problém s vodou, energií a td.

Online Garfie
28627 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 11:44

Já teda lehce odskočím k zavřeným adventním trhům. Kamarádka teď byla v Olomouci na náměstí a říkala, že regulérně viděla asi dvě trhovkyně plakat, jedna jí říkala, že co neprodá, odveze do azyláku a dětského domova. Všechno jídlo se prodává za polovic, frgály, medovina, uzený losos, sýry.....

viktorka_od splavu A ta vaše dnešní premiéra/derniéra v jednom...mluvčí radnice řekla ČTK:

Není úplně vyloučená možnost, že by se stánky mohly ještě před Vánoci otevřít. Navíc podle nařízení vlády se zavírání netýká prodejů nejen vánočních stromků, ale také souvisejícího zboží. Stánky s vánočními dekoracemi, svíčkami nebo adventními věnci by tak mohly zůstat otevřené,"

prý se snaží zjisti na vládě, jestli jejich domněnka platí.