Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 22. prosince 2021 20:53

Karja dekuju, budu na to myslet

Offline Karja
44894 příspěvků moje polička 22. prosince 2021 21:20

crazydaisy A co snacha? Už jsou doma? Ať jsi brzo fit! 

Offline whiskas
21131 příspěvků moje polička 22. prosince 2021 21:24

crazydaisy Tvoje příznaky zní dost děsivě. Z různých kanálů jsem slyšela, že takováto reakce po třetí dávce je poměrně častá i u těch, kteří po 1. a 2. byli docela v pohodě. Trochu mě to děsí, protože jsem sehnala termín až na 6.1., ale pak hned musím fungovat. Ovšem jestli mi bude tak, jak popisuješ, tak nevím, nevím :-(. 

Offline Torrah
3404 příspěvků moje polička 22. prosince 2021 21:32

whiskas já, ani naši známí, co byli na třetí dávce, neměli žádné potíže po třetí dávce, jediné, co bylo, byla únava buď hned odpoledne, nebo druhý den.

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 22. prosince 2021 21:33

Fiction

Tak o lidech bez respirátoru a roušek, kterých v obchodech potkávám čím dál tím víc poslední dobou, nepřemýšlím už dlouho. Zaujal mě akorát včera v Praze jeden morbidně obézní pán v tramvaji číslo 20, který si ten respirátor nasadil až po 4 zastávkách, co jsem nastoupila. Kolik zastávek před tím ho neměl, netuším.

A popravdě, kdyby se kadeřnice té paní nezeptala, zda je očkovaná a když řekla, že ne, že by tam vlastně být neměla, vůbec bych nereagovala, jen díky tomu jsem snad úplně poprvé nedržela pusu před úplně cizím člověkem a klidně ve vší slušnosti argumentovala.

Vyloženě mě zamrzela odpoledne až zpráva od mojí klientky, že jejího manžela (74, kuřák, s minimem pohybu) museli hospitalizovat se zápalem plic na interní JIP, na stejném oddělení nemocnice, kde před 11 lety bojovali doktoři o život i mojí mamky. Sice je už pán po třetí dávce od začátku listopadu, nicméně konkrétně proti pneumonii očkovaný není (a to jsou jinak fakt dost uvědomělá rodina). Prý byl úplně zmatený, když ho odváželi sanitkou. Teď zákaz návštěv kvůli covidu, no tamější staniční sestra prý alespoň konverzačně zvládá němčinu. Ale i tak, ach jo.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 22. prosince 2021 21:37

whiskas Mně bylo přejetě jen 2. den odpoledne. Z  očkování jsem se vracela rovnou do práce, to mi nic nebylo, v sobotu jsem byla zase v práci, dopoledne ok, jen mi byla víc zima,no a odpoledne jsem se zavrtala u Zaklínače a hodilo se mi, že mě manžel netahaval ven, měla jsem výmluvu. A v neděli už jsme zase byli na tříhodinovém výletě. Tak doufám, že už nic nenastane, když jsem už 5. den po. A okolo mne také žádné hrozivé reakce, manžel měl druhý den večer teplotu, ale ráno už dobré. 

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 22. prosince 2021 21:43

whiskas já si právě kvůli situaci hlavně v rodině, ale i v práci moc prostoje dovolit nemůžu a proto jsem i tu třetí dávku dost dlouho odkládala z obavy, že mě to zas vyřadí z provozu. Bohužel se tak stalo. Vědomě jsem obětovala předvánoční a vánoční čas. 27. už musím být v pohodě děj se co děj.

Offline whiskas
21131 příspěvků moje polička 22. prosince 2021 21:43

Torrah vylepšuješ skóre, budu doufat, že se zařadím mezi ty šťastnější :-).

Offline whiskas
21131 příspěvků moje polička 22. prosince 2021 21:44

crazydaisyMám stejné důvody, proto mě ta tvoje reakce tak rozhodila. Držím palce, ať jsi rychle fit,v plné polní .

Offline Tabea
8245 příspěvků moje polička 22. prosince 2021 21:52

whiskas já byla včera, dala jsem si po dvou pfizerech modernu. V noci jsem se vzbudila zpocená, tak jsem se převlékla a pak už nic. Lehce mě bolí ruka. Po první dávce ruka a únava, po druhý jeden den bolest kloubů, světloplachost, únava, dva dny celkem v hlavě vymeteno. Takže třetí byla nejpříjemnější.

Offline SunEclipse
3506 příspěvků moje polička 22. prosince 2021 21:54

whiskas mně nebylo nic po žádné ze tří.

Offline Torrah
3404 příspěvků moje polička 22. prosince 2021 21:54

whiskas jo a měla jsem taky po dvou pfizerech modernu, pro úplnost

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 22. prosince 2021 21:55

Karja Děkuju. Snacha je doma a vnučka přijala brášku krásně. Snáší mu svoje hračky, každou chvíli ho hladí, asistuje mámě při koupání atd. My jsme si ji vnučku užili při hlídání, bylo to sice náročný kvůli manželovi, který se teď nemůže moc pohybovat, ale až se nám stýská, když se snacha vrátila. Tak zatím je všechno v pohodě. Doufám, že i muž bude lepší a lepší. U té jeho operace je strašně dlouhá rekonvalescence. Výhled je konec února, začátek března by snad mohl už chodit. On je jinak hrozně akční, toto je pro něj hrozný.

Offline whiskas
21131 příspěvků moje polička 22. prosince 2021 21:56

Tabea Předpokládám, že dostau opět Pfizer , ale dopředu to asi nezjistím, že? Jdu na to samé pracoviště v HD, tak nevím, jaká mají pravidla/postupy. Očkovací cuvée je tedy lepší varianta?

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 22. prosince 2021 21:56

whiskas Děkuju

Offline Torrah
3404 příspěvků moje polička 22. prosince 2021 21:56

Omikron je prý slabý...

pokud to tak je, jen dobře

Offline whiskas
21131 příspěvků moje polička 22. prosince 2021 21:57
Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 22. prosince 2021 21:57

crazydaisymoc ti preju at je brzy lip tobe i muzi a  gratuluju k vnukovi.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 22. prosince 2021 21:58

whiskas většina očkovacích center i pl má na webu napsáno, čím očkuje.