wendulka whiskas Já jsem stoprocentně jako jeden z kroků registrace k posilovací dávce měla výběr vakcíny a podle toho se přizpůsobila i nabídka očkovacích míst - u Moderny mi to dávalo na výběr (v Brně a okolí) jen tři nebo čtyři místa, vyhodnotila jsem, že by to asi bylo i na delší čekání.
Koronavirus
Evaeva Ještě jednou díky. Budu se tedy držet doporučení epidemioložky Céline Gounder. ![]()
whiskas do statistiky, po prvních dvou dávkách celkem v pohodě, po třetí dva dny horečka a zimnice....
Kora To jako nevidím
. Ale vážně, děkuju.
whiskas to znamená, že to budeš mít taky tak ![]()
Kora Chtěla jsem si to odbýt mezi svátky (kdyby něco), ale první volný termín byl až toho 6.1., tak jsem ho samozřejmě vzala.
whiskas ještě mě napadlo, EUC klinika v Plzni, dostala jsem termín okamžitě. Z HD to máš kousek. Preregistrovat se není problém.
A ockuji i bez registrace, centrum bývalé malé Tesco u nádraží. Fronty tam prý nejsou.
whiskas ja mela po treti davce mensi reakci nez po dvou predchozich, chvilku me behem odpoledne bolelo to misto vpichu, jinak nic. Nejhorsi byla druha davka.
Kokoska To zní dobře. Tak se oprostím od negativních očekávání a budu doufat, že budu po očkování plně funkční. ![]()
wendulka whiskas Já jsem stoprocentně jako jeden z kroků registrace k posilovací dávce měla výběr vakcíny a podle toho se přizpůsobila i nabídka očkovacích míst - u Moderny mi to dávalo na výběr (v Brně a okolí) jen tři nebo čtyři místa, vyhodnotila jsem, že by to asi bylo i na delší čekání.
Aha. Tak v Ústeckém kraji to teda nešlo, přestože tu jsou centra, kde mají obojí.
Kora Moc děkuju, mrknu na to, ale spíšed už to nebudu komplikovat, když i epidemioložka píše, že ten rozdíl u kombinací není tak dramatický.
whiskas teď Hudeček twittoval, že třetí dávka má i Izraeli méně nežádoucích účinků než druhá.
První, druhá, třetí, nic, maximálně den únava.
Fiction Moje kamarádka skončila s myokarditidou v nemocnici přesně měsíc po očkování druhou dávkou (Pfizer). Zrovna u Pfizeru se to myslím uvádělo jako vedlejší účinek zejména u mladých mužů do dvaceti let, moje kamarádka tomu profilu teda neodpovídá. V nemocnici jí první říkali, že to má možná z očkování, ale byla tam asi měsíc takže si potom od různých doktorů vyslechla různé názory na to čím by to mohlo být způsobené (očkování, prodělaný covid, dělali množství různých vyšetření jestli není příčina jiná, nic nezjistili). O tom, že by prodělala covid neví, nějaké problémy asi tři měsíce před tím měla, ale skončilo to tím, že jí praktická lékařka řekla ať si zajde na antigen a ten když vyšel negativní tak se to uzavřelo jako viróza.
whiskas tata i mama meli po 1. davce zimnici a unavu, po druhe jen lehkou unavu a po 3. nic. Kolegynim naopak nic nebylo pri 1. a 2. a ted mely pres noc zimnici.
whiskas jestli Ro jsou Rokycany nemocnice, tak tam v pátek ockuji bez registrace. Pokud člověk má zamluvena pozdější termín, tak si to prý spojí. Ale teď to tedy vychází na svátky...
Já jsem se zkoušela zaregistrovat teď, ale ještě nemám nárok svoji registraci odeslat (asi to spustí až toho 27.12.). Přes registrační portál mi to nabídlo jako první vybrat si typ vakcíny, následně kraj a potom nabídka míst kde danou vakcínou očkují.
Je zajímavé, že to funguje pro každý kraj jinak, ale věřím ti, ty předchozí měsíce ukázali, že tady je fakt možné všechno. Nebo tam tu možnost vybrat vakcínu přidali teprve v posledních dnech?
Edit: Když jsem tam dala vybrat Modernu a Ústecký kraj tak mi to nabídlo dokonce 7 míst (Louny, Teplice, 2x Chomutov, Děčín, Litoměřice, Most)
Nevíte, jak je to s uznáváním očkování z ciziny? Muž má tři dávky z US, certifikát má, ale hak to je, když by se chtěl jít testovat? V systému není.
Aha, tak to je teoreticky taky možné, že to přidali později, až co už jsem registraci měla pro nás všechny. Mamku jsem registrovala už někdy koncem října. Registraci mě a ségry jsem provedla na začátku prosince, jak mi přišly výsledky ze Synlabu, že mi protilátky proti deltě po těch 9 měsících fakt lezou už pomalinku dolů a opravdu si neuvědomuju, že bych u některé z nás měla v kroku na výběr volbu vakcíny pro třetí dávku, to si myslím, že bych si určitě všimla...![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY