Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 01. května 2020 10:26
Reakce na continuity:

Vládní tiskovky nesleduji, a je pravda, že když se snažím zjistit jak to v nějakém konkrétním pripade je, už to je často těžká disciplína, natož zjistit jak to plánují dál. 

​Máte plán? A mohli bychom ho vidět?

Offline Kokoska
35154 příspěvků moje polička 01. května 2020 10:31

barbucha obcas mam pocit, ze plan maji naprosto presny, a to, co se dostava k verejnosti, ho uspesne maskuje.

Offline notna
9533 příspěvků moje polička 01. května 2020 10:34

continuity Rodiny měly zakázano se stýkat? To jsem nezaznamenala. Vždyť tam bylo u omezení osob uvedeno mimo rodinné příslušníky.

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 01. května 2020 10:36

Kokoska 

Já to beru podle nálady. V horších chvílích jsem přesvědčená, že to dělají schválně...a v těch lepších, optimistických, si myslím něco o debilních amatérech.

Offline continuity
43562 příspěvků moje polička 01. května 2020 10:37

barbucha

Mě onehda rozesmal komentář, že na i státní puc jsou málo organizovaní a kooperativní. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. května 2020 10:41

notna pouze mimo rodinné příslušníky z jedné domácnosti. Povoleno bylo pouze pomoct těm, kteří to potřebují, nejlépe ale bez kontaktu (nákup za dveře např.). Venku se mohli potkat pouze 2 lidi a to v rouškách. Teoreticky se tedy mohla continuity potkat s tchýní, druhý den jedná dcera s babičkou a další den třeba ta druhá. Na návštěvu by chodit neměly, pokud tchýně není nemohoucí.

Offline Kokoska
35154 příspěvků moje polička 01. května 2020 11:00

continuity on to dobře říkal doc. Bláha v tom odkazu od Fiction - většinou z krize vyrostou v politice osobnosti, u nás teď nic, nikdo. 

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 01. května 2020 11:02
Reakce na continuity:

Já si nemůžu pomoct, mě policejní stát prostě sere ( a to odjakživa). Postup, že vydám pravidlo a pak z něho začnu dělat neoficiální výjimky, které se z dobre vůle mužu zákona nebudou pokutovat, je pro mě osobně strašný. A to navýšení pokutove sazby jim už taky zůstane napořád? Asi inflace....

Kokoska tento systém kdy něco zakážu a pak - mrk, mrk - hodní příslušníci to nebudou brát tak vážně, nebojte - je k zblití.​

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 01. května 2020 11:17

Fiction pěkný rozhovor a ten článek od novinářky pod je taky skvělý

Offline notna
9533 příspěvků moje polička 01. května 2020 11:19

Evaeva Dohledávat se mi to nechce, ale to z jedné domácnosti si nevybavuji. Byly povolené cesty k příbuzným a osobám blízkým za účelem pomoci, jednoduše řečeno. Zahrada není veřejný prostor. Tak se mi ta pokuta za potkani na zahradě s babičkou teda moc nezdá.

Offline notna
9533 příspěvků moje polička 01. května 2020 11:31

viktorka_od splavu Tam jsou ty osoby příbuzné a blízké. Z jedné domácnosti tam nevidím.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 01. května 2020 11:37

notna tady https://apps.odok.cz/attachment/-/down/IHOABMQVW63P

​Tak je otázka, co je ta "nezbytnost" cesty za rodinným příslušníkem, jistě i špatný psychický stav z důvodu odloučení je k individ. posouzení. A v ČR nikdo auta nezastavoval a byty neotevíral, za účelem kontroly. V Itálii mohli lidé vycházet pouze s vyplněním papírem, které jim rozdalo ministerstvo vnitra, kde měli předem napsaný účel cesty a venku byli prý i několikrát zastaveni a účel cesty byl kontrolován /například telefonem do práce, pokud meli uvedeno, že právě tam jdou/, apod.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 01. května 2020 11:39

barbucha Hele a napadá tě, co s těmi politiky a celou tou situací do budoucna ? Volby to asi nevyřeší..., Havel vždy radil aktivně se sami zapojit. Nechcete se některá  nad tím zamyslet? Nemyslím to ironicky.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 01. května 2020 11:50
Reakce na Fiction:

​Tak je otázka, co je ta "nezbytnost" cesty za rodinným příslušníkem, jistě i špatný psychický stav z důvodu odloučení je k individ. posouzení. A v ČR nikdo auta nezastavoval a byty neotevíral, za účelem kontroly. V Itálii mohli lidé vycházet pouze s vyplněním papírem, které jim rozdalo ministerstvo vnitra, kde měli předem napsaný účel cesty a venku byli prý i několikrát zastaveni a účel cesty byl kontrolován /například telefonem do práce, pokud meli uvedeno, že právě tam jdou/, apod.

A já si celý život myslím, že jsem pesimista. Až na základě tohoto vlákna zjišťuji, že jsem se mýlila

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 01. května 2020 12:03

Fiction 

Jo, volby to asi nevyřešej. Aktivně se zapojit je možný... ale já osobně teda o něčem takovým neuvažuju, jsem na to už stará, to za prvé, a za druhé nemám na to povahu - to jest kompromisy nebo snad vstřícnou komunikaci s někým, koho pokládám za blbce, na to prostě nemám. Vynesli by mě z pódia při první příležitosti Navíc, s naším elektorátem...

A taky... přece nemusíš bejt zrovna odborník (v tomto případě politik), abys mohla kritizovat. Špatnou práci můžeš poznat a znectít, a nemusíš bejt pekař (když dostaneš plesnivej chleba), ani švadlena (když ti ušije jeden rukáv kratší), ani filmovej režisér když vidíš špatnej film Teď zrovna jsem viděla na FB radu, "tak si to běžte zkusit, když jste tak chytrý a nic vám není vhod". To přece není argument... Nemyslím to na tebe osobně, jen že mi to zrovna přišlo do rány!

Offline Kokoska
35154 příspěvků moje polička 01. května 2020 12:35

barbucha kritizovat je v kazdem pripade jednodussi a znectivat na internetovem foru urcite taky, nez treba napsat komentar aspon do regionalniho tisku. A kdo je ten elektorat, nejsme to nahodou my vsichni? Hele, ja bych na to taky povahu nemela, nejsem typ, ktery umi ovladat druhe a kdyz bych chtela prosadit nejakou ideu, zalezu, kdyz na me nekdo zadupe. Taky, priznam se, nemam potrebny prehled, abych se mohla fundovane k obecnym vecem vyjadrovat, a nechci se pripojit k tem, kdo siri nesmysly. Pak ovsem muzu jedine volit podle sveho vedomi a svedomi a pokud to vyjde jinak, prijmout treba i s odporem to, co zvolili ti, ktere nedokazu presvedcit o sve pravde.

Bezte si to zkusit neni argument, ale jak jinak se dobrat zmeny nez ze to zkusi nekdo jiny a jinak?

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 01. května 2020 13:03

Kokoska 

No vždyť ať to zkusí někdo jinej! Já jen psala vysvětlení, proč to nebudu já

A ten elektorát... asi jsem to měla napsat doslova, aby to bylo každýmu jasný: ten náš elektorát, díky kterýmu tady máme to, co máme. To jest převaha pitomců, kterážto dopomohla zvolení anonistů, komoušů a jinejch prevítů. Nebo snad má v parlamentu většinu nějaká slušná parta? Z vůle elektorátu?! A kdo zvolil Zemana? Marťani?

Offline continuity
43562 příspěvků moje polička 01. května 2020 13:12

barbucha já bych k tomu ještě přidala, že oblíbený argument Mutzi, že opozice taky nemá poradny program. Tak já bych program mela:

- zrušit všechny dárečky v podobě dotaci na jízdné, stavebka a podobně kraviny

- zavést zpět poplatky u doktora, a zvednout doplatky za levné léky, zvednou náhrady za pojištěnce státu. 

-  podmínit podporu v nezamestnanosti ( nebo nějakou její část) verejne prospěšnými pracemi.

- zrušit všemožné daňové vyjímky a deset sazeb DPH a zrusit dane kde je výběr dražší než to reálne přinese peněz. Radikálně snížit daň z příjmů. 

- učitelům přidat ale do variabilní složky a jedním z parametrů bude zpětná vazba od rodičů a dětí

Udělat reformu důchodového systu, i když to bude bolet. Ve státním piliri bych úplně zrušila zásluhovosť a zároveň bych razantne snížila odvody. Každý ať si investuje, do čeho uzná za vhodné. 

- u toho se opravdu postarat o potřebné a nemyslím tím 30 úplně nesourodých dávek, ve kterých se ani prase nevyzná a úředníci mají KPI, aby jich vyplatili, co nejméně.

Myslíte, že je to volitelne?

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 01. května 2020 13:14

continuity 

Máš můj hlas!