nonemy Já už jsem to vzdala, tady se vidí vše černě. Situace není ani bílá, je to někde uprostřed, jako téměř všechno. Vláda je chaotická, až směšná ve svých vystoupeních,...ale nějak to dáváme, celkem slušně a to i ve srovnání právě s tím Německem. Za Německem máme určité zpoždění v uvolňování restrikcí, ale není to zas taková hrůza, v tom co vyjmenovává A666, jsme tak týden pozadu, jen ty kostely asi později /teď jen bohoslužby do 15 osob myslím/. Viděla jsem nějaké video, jak v Německu chystají školy na návrat dětí, učitelky tam lítaly s metrem, dělaly značky, katedra za červenobílou páskou, všude nějaké návodné cedule s obrázky...myslím, že pokud by se toto dělo v ČR, tak by to video bylo zdrojem posměšků.
Roušky bych uvolňovala rychleji, ponechala jen indikovaně, ale i tam už se blýská na lepší časy. Celkem se shodnu s dr. Svobodou, který byl proti prodlužování nouzového stavu, ale za rozumné nošení roušek. Rozhovor někde na netu.
Proč continuity neviděla tchyni? Je to na tobě, jak k tomu přistoupíš. Já v kontaktu s rodiči mám roušku /přece jen pracuji ve zdravotnictví/ , oni ji doma nenosí. Aktuálně v ČR koronavirus chytíme opravdu raritně, skoro nikdo ho nemá / a asi ani dle testování neměl
/ , uvidíme, co přinese budoucnost.
Hezký rozhovor s doc. Bláhou z KARIM VFN, pusťte si třeba k vaření, je tam všechno: https://www.reflex.cz/clanek/reportaze/101004/denik-z-intenzivky-na-klinice-aro-jsme-stravily-mesic-jake-z-toho-vyplynulo-ponauceni.html