Koronavirus

28. března 2020 09:01
Online continuity
43562 příspěvků moje polička 30. dubna 2020 22:39

nonemy

Jak píše Viktorka. Já bych třeba preferovala jihokorejsky přístup. nebo švédský. To se mě líbí moc. Občani, jste dospělí lidi, běžte se otestovat, kdo cítíte potřebu, kdo se boji, může omezit styk s okolim a všichni omezte rizikové situace. A zařídit ty testy a OOP pro zdravotníky, potřebné a případné opatrné. To je přístup hodný technologické civilizace, kterou jsme. 

Ale že mně se zakáží vidět se s tchýni, když ani jedna se nebojíme, ona navíc hodně stojí o to vidět vnoučata a všichni jsme už mesic seděli doma? Jako proč?

Offline Isca
4895 příspěvků moje polička 30. dubna 2020 22:45

Nevím, jestli to mám dát tady, ale možná pamatujete na zimní diskuse ohledně sazeb piva od 1.5.2020. Tak nám to nastává, Hlava XXII.

Online continuity
43562 příspěvků moje polička 30. dubna 2020 22:48

viktorka_od splavu jinak, krásný film na toto téma, kde lidí už neumírali na nemoce, jenom když jim došel čas nebo pak na úrazy je sci-fi Vyměřený čas.

Bohatí byli vlastně nesmrtelní. a hrozně mě zasáhla jedna scéna, kde se ukázalo, ze bohatá dedicka se nikdy nekoupala v moři, protože to bylo prostě rizikové. Ti chudí, co si museli každý dalsi den vydělat v továrně, toto vubec neřešili. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 30. dubna 2020 22:53

viktorka_od splavu ale já se bavím jen o tom prvním kroku, v tom si možná nerozumíme. Některá opatření jsou hloupá, zbytečná, dlouhá. Mně se prostě jen nelíbí, když to někdo bagatelizuje stylem: celé se to zveličuje, nic to není, lidi by stejně zemřeli, je a bylo zbytečne dělat jakékoliv restrikce, neomezujte me, protože já se nebojím a vy jste ustraseni blbci, kteří nici ekonomiku... No celý svět to asi řeší, protože to nic není. Snad rozumíš, jak to myslím  

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 30. dubna 2020 22:55

continuity ale ve Svedsku jsou také restrikce, byli zavřené školy napr., i když ne tak prisne. Ty máš myslím tchýni na Slovensku, ze?

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 30. dubna 2020 23:01

nonemy rozumím ale nechápu, bavit se o minulosti nemá smysl. mně jde o současnost, chtěla bych žít svobodně teď 

Online continuity
43562 příspěvků moje polička 30. dubna 2020 23:03

nonemy ne, tchýni nám tady 5 km vzdušnou čarou. 

Já nezlehcuji ty prvotní restrikce, to si myslím, že se i ti kritici shodnou (teď nemyslím hospodské povaleče, ale třeba Zimu), že to bylo v tu chvili na místě. Ale už dávno, před několika týdny tady mělo být to b nebo alespoň jasné kroky.

Já nejsem ani proti nějakým rozumným omezením. Co mě ale zvedne ze židle celkem spolehlivě jsou různé manipulace a takové to straseni:o Velikonocích jste neposlouchali, tak teď to uvidíte.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 30. dubna 2020 23:37
Reakce na continuity:

nonemy já bych ani neřekla, že na vlastní situaci, ale na vlastním přístupu ke strachu. Jedna babička s onkologickou diagnózou se nebojí, druhá o deset let mladší rozhodně zdravější ano.

Jsou lidi, co se fakt boji i nechat lozit děti po stromech a jsou rodiče, co je v tom podporují. Dnešní společnost je víc ochranářská a je vidět ten příklon k bezpečí na úkor svobody. Je dobré si uvědomit, že vlastni bezpečí pro některé lidi není absolutní hodnota. 

Játřeba chápu, že někdo se boji. Ale strach je každého vlastní problém. A nemíním se nechat zotročit tou bojácnou části populace - třeba matkou, která mi vynada, že nechám moje vlastní dítě někam lézt, protože tam chce i to její a ona má strach. 

​Ona je hlavně otázka, kolik toho strachu je reálného a kolik je zbytečně podporovaného médii a bez toho, jak se to prezentuje by to nebylo tak horké........ jako informace ano, ale to co předvádí česká media

Jinak mě baví, jak ze všech těch porovnávání států taktně vynechávají německo, jako by nevěděli, kam ho zařadit. případů hodně, ale zvládá...... od pondělís e otevírají hřiště, zoo, muzea, výstavy, botanické zahrady a taky kostely.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 30. dubna 2020 23:43
Reakce na continuity:

nonemy ne, tchýni nám tady 5 km vzdušnou čarou. 

Já nezlehcuji ty prvotní restrikce, to si myslím, že se i ti kritici shodnou (teď nemyslím hospodské povaleče, ale třeba Zimu), že to bylo v tu chvili na místě. Ale už dávno, před několika týdny tady mělo být to b nebo alespoň jasné kroky.

Já nejsem ani proti nějakým rozumným omezením. Co mě ale zvedne ze židle celkem spolehlivě jsou různé manipulace a takové to straseni:o Velikonocích jste neposlouchali, tak teď to uvidíte.

​Jo, a paks e ukáže, že se Velikonoce absolutně neprojevily protože prostě venku evidentně nějaké šílené nebezpečí nákazy není....

BTW dnes jsem na DVTV viděla rozhovor s tím ekonomem, co ho Prymula "vykopl". Podle něj nemají k dispozici pořádná data od státu, aby se dalo vysledovat, jak se třeba šířil vir v mateřských školkách, školách, v různýh profesích. Prostě informace, co jsou pro uvolňování děsně důležité. Informace, které by člověk čekal, že dávno mají. No, tak nemají A tak celé to uvolňování vypadá, jako kdyby prostě losovali z jednoho klobouku provozovny a spol. a z druhého data......

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 30. dubna 2020 23:53

A666 hlavně to uvolnění školek je totální katastrofa.

buď to mají nechat zavřené, nebo to mají uvolnit úplně.

jaký smysl má, aby přebírala děti od rodičů učitelka v rukavicích, roušce a štítu, každému vydesinfikovala ruce a změřila teplotu? jak budou v té školce řešit cokoli, třeba spaní, jídlo...

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 30. dubna 2020 23:58
Reakce na Jiná Realita:

A666 hlavně to uvolnění školek je totální katastrofa.

buď to mají nechat zavřené, nebo to mají uvolnit úplně.

jaký smysl má, aby přebírala děti od rodičů učitelka v rukavicích, roušce a štítu, každému vydesinfikovala ruce a změřila teplotu? jak budou v té školce řešit cokoli, třeba spaní, jídlo...

​Já dneska zažila jako svědek panický záchvat dítěte, které se bálo lidí v rouškách (stáli ve frontě na obchod).... Si nedovedu představit, jak budou ty děti fungovat.....

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 01. května 2020 00:20

A666já bych řekla, že děti si zvyknou, víc si asi neumím představit, jak budou fungovat učitelky.

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 01. května 2020 01:11

A666 Jiná Realita Podle posledních zpráv děti v MŠ budou bez roušek.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 01. května 2020 07:37

viktorka_od splavu continuity já to prostě beru tak, ze se musím omezit, abych ochránila ostatní. A tak nějak chápu, ze protože nic neví, nemůžou riskovat a uvolnit náraz vše. Souhlasím, ze dělají i nesmysly, nevím, z jakých dat vychází, ale nikdo neví, jak to dopadne, kristalovou kouli nikdo nemá. A já nevěřím na promorovani. Podle mě je cesta chytrá karanténa, a ta se bude rozjíždět všude na ostro až teď od května. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 01. května 2020 07:42

Jiná Realita a proč by bylo uvolnění školek katastrofa? Rousky mít nemusí, já myslím, ze budou fungovat úplně normálně. Rizikoví nejsou. Se prostě nezavdeci, at udělají cokoliv, tak je spousta kritiku, kteří by to udělali líp. Nekdo chce uvolnit vše hned, někdo nechce uvolnit nic.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 01. května 2020 08:19

nonemy no ja nemyslim,ze to bude epidemiologicka katastrofa,ja myslim,ze je to katastrofalne vymyslene,podle toho,co jsem cetla.to jeste mely mit deti rousky.coz by byl az smesny pozadavek.

Offline Kokoska
35154 příspěvků moje polička 01. května 2020 08:22

continuity a proc se teda s tchyni nevidis, kdyz ani jedna nemate strach?

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 01. května 2020 08:51
Reakce na Kokoska:

continuity a proc se teda s tchyni nevidis, kdyz ani jedna nemate strach?

​Jsem taky nepochopila

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 01. května 2020 08:53

Jiná Realita jo, to by byl. Jsem myslela, ze je nechceš vůbec otevírat. Zrovna ty školky mne rizikové nepřipadají.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 01. května 2020 08:56
Reakce na razorblade:

Skvely prispevek od Markety Kutilove

​Já se přiznám, že na mne je to příliš vyhrocené a emotivní, až tak, že se mi tomu ani nechce věřit.