ionicera v Belgii to tak mají zdravotníci už od zacatku/dávno. Při vysocerizikovem kontaktu chodí dal do práce, co 3 dny je testují.
Koronavirus
MaeGandal po kontaktu je to pochopitelné, bavíme se o lidech s pozitivním testem, tedy infekčních.
Že minister zdravotnictví nerozlišuje mezi izolaci a karanténou je už jen třešnička na dortu.
continuity aha, tak to by mě nenapadlo, viděla jsem karanténa, tak u ministra jsem nečekala zmatení, poučení pro příště ![]()
Do statistiky... včera 3. dávka Pfizer
Po první druhý den bolest ruky a chvilku závrať
Po druhé druhý den bolest ruky
Po třetí dnes bolest ruky, chvilku bolest hlavy, celý den bolest svalů a kloubů (hlavně kyčle... to jsem měla i při Covidu a daleko horší), ale není to nic hrozného. Normálně funguju.
Včera večer jsem měla i křeč v noze (chodidlo), tak dávám do placu dotaz i na vás? Měl jste někdo po očkování křeče svalů? Můj taťka právě taky. Jinak by mě ani nenapadlo, že by to mohlo souviset. Ale hned jsem si na něho vzpomněla, když mně to včera začalo.
Manžel taky včera 3. dávka a večer zmiňoval bolest lýtek... ne vyloženě křeč, ale něco podobného... spíš stav po křeči. Jinak jen bolest ruky... stejně jako předchozí 2 dávky.
MaeGandal po kontaktu je to pochopitelné, bavíme se o lidech s pozitivním testem, tedy infekčních.
Že minister zdravotnictví nerozlišuje mezi izolaci a karanténou je už jen třešnička na dortu.
mně by přišlo logický, kdybysme se na to fakt už vyprdli - člověk je buď nemocnej, tak má ležet doma, nebo mu nic neni a pak může chodit kam chce a vyřízený. "člověk s pozitivním testem" je uplně zbytná kategorie
viktorka_od splavu to je samozřejmě jeden z možných přístupů. Pak ale nedává smysl se vůbec testovat.
Jinak, pokud někdo doufáte, že lidi se naučili nechodit nemocní do prace, tak to musím uvést na pravou míru. Minulý týden jsem mluvila s naprosto umrkanym a kaslajicim kolegou, naštěstí jen přes teamsy. Do kanceláře můžou chodit jen po schválení šéfa, prioritne se má sedět doma. Takže tam prileze s rýmou jak tram.
Dítě, celé svátky zdravé, od středy posmrkava. Zas jsem chtěla s ní jít na test a nechat ji doma, avšak jen do chvíle, kdy mi řekla, že má do školy přinést papírové kapesníčky, protože teď mají v třídě velkou spotřebu a dost jich má rýmu taky.
Tak lidé by se možná i naučili, ale systém tomu stále není nakloněn viz to již v minulosti probírané komisionalni přezkoušení při absenci 20% v daném předmětu...ač jde opravdu o oprávněnou absenci při nemoci, nachlazení nebo z důvodu návštěv lékaře, známky jsou všechny doplněné, baziruje se na té osobní procentuelní docházce.
Maky jojo, nebo jako ted pri vyuce na VS, ktera mi probiha tak jako takprezencne i online, ale musim se dostavit osobne, protoze online je jen pro ty, co se prokazou pozitivnim testem![]()
Tak oni se chystají na to, že to bude mít polovina národa a nesmí to tu přestat fungovat. Restaurace se řešily před omikronem. Teď se řeší i elektrárny, nemocnice, metro. Připadá mi to logické.
Ještě bych chápala, kdyby se sestra s mírňoučkým covidem starala o covidové pacienty, metro má asi taky vlastní kabinu, v elektrárně netuším, asi se taky dá najít práce, kde je člověk sám. U nás mi to připadá na hlavu, starat se o zdravé, starší lidi. A ochranné pomůcky? Kolik je úplně bezpříznakových lidí, kteří nemají ani rýmu. Už se vidím, jak se po minutě celá odstrojím, vysmrkám a než se do toho vrátím, umeju se, tak už můžu znovu. Hlavně i ten předpoklad, že všem bude tak dobře, že budou moct být v práci.
Renusatko tak vy asi můžete na pár týdnů případně zavřít, ne? Takže vás by se to týkat nemělo.
Vy nejste ale nejste klasické zdravotnické zařízení, tudíž ani strategická profese, jichž by se to mělo týkat, jestli to dobře chápu, ne?
Renusatko Hlavně i ten předpoklad, že všem bude tak dobře, že budou moct být v práci.
no presne, tohle! tak bud je pozitivni nemocnej, a nutit nemocnyho do prace je nehorazny (od statu!!), nebo je pozitivni v pohodicce, tak to pojdme cely zabalit
Všech se to samozřemě týkat nemá.
Byl křik, že budou všichni v karanténách a všechno se zhroutí. Tohle je opatření, aby to nenastalo. Funguje to leckde. A už je zase křik. ![]()
Snacha sla vcera na treti ockovani(mela termin)a tam se dozvedela,ze nema zdravotni pojisteni.Je cizinka,ale v cesku normalne pracovala a ted je na materske a v prosinci ji dosla nova zdr.prukazka.
Videli,ze uz ma dve davky,presto ji nenaockovali nebo by si to musela zaplatit.Hroznej bordel.![]()
mně by přišlo logický, kdybysme se na to fakt už vyprdli - člověk je buď nemocnej, tak má ležet doma, nebo mu nic neni a pak může chodit kam chce a vyřízený. "člověk s pozitivním testem" je uplně zbytná kategorie
Přesně tak. Ještě bych dodala "zdravej člověk - t.j. bez příznaků - s pozitivním testem". Jak říkáš - pokud chrchlám, z nosu mi teče, mám teplotu... jiný známky moru... tak i s jinou virózou sedim/ležim doma a nikam nelezu, to přece dá zdravej rozum! A ne že bych byla tak ohleduplná
ale prostě když mi neni dobře, co tak asi v tý práci vytvořim za hodnoty?! ![]()
Já zůstávám doma vždycky, z čistě sobeckejch důvodů... a že mam nějakou virózku dvakrát třikrát do roka (už se na mě chystaj na imunologii anžto Luivac mi nikdy moc nepomoh)!
viktorka_od splavu to je samozřejmě jeden z možných přístupů. Pak ale nedává smysl se vůbec testovat.
Jinak, pokud někdo doufáte, že lidi se naučili nechodit nemocní do prace, tak to musím uvést na pravou míru. Minulý týden jsem mluvila s naprosto umrkanym a kaslajicim kolegou, naštěstí jen přes teamsy. Do kanceláře můžou chodit jen po schválení šéfa, prioritne se má sedět doma. Takže tam prileze s rýmou jak tram.
Musím přiznat, že to všeobecný urputný testování moc nechápu od začátku. Buď kurnik sedim doma nebo mi nic neni... a už jsem párkrát zažila případy, kdy takovýho úderníka, co leze do práce pomalu v posledním tažení, poslali šupem domů (a měli by to tak dělat s každým i mimo covid). Stačilo, že si postěžovali kolegové, když jednotka rychlýho nasazení aka tým pro kontrolu infekcí logicky nestíhá kontrolovat všechny každej den. Prostě zakročil nadřízenej... a táhni domů.
A mimochodem přece ten bezpříznakovej pro okolí neni tak nebezpečnej, když nekašle a nerozstřikuje jedy na ostatní (navíc všichni nosíme respirátor).
Takže já osobně bych se na testy vyprdla, notabene ty samotesty co nám chtěj nacpat maj vypovídací hodnotu nula, a PCR pro všechny dvakrát týdně se prostě nestihne dělat ![]()
Sweet Potato Taky jsem to pochopila jako že kdyby všichni omikroni zůstali doma, mohlo by se stát, že se začnou v ulicích válet odpadky, což úplně nejde. Jen bych pro to nevymýšlela název pracovní karanténa, zrovna ve zdravotnictví mi to evokuje 5-denní noční službu, kdy naopak nepůjdu domů![]()
Renusatko Tak já bych také krám zavřela. Ale nejsem nezbytná pro chod ekonomiky. :-)
Zajtra som plánovala dať staršieho do škôlky. Je doma skoro celú jeseň. Najprv choroby, potom sme čakali na maminu tretiu dávku, potom na našu a už som ho nechala do Vianoc s tým, že od nového roka už pôjde. No teraz zas ten omikron, mama do mňa husti nech ho ešte aspoň mesiac nedám. Ale to bude furt niečo, prejde omikron, príde zas dačo horšie, veď do tej škôlky už dva roky skoro nechodí. Nehovoriac o tom, že doma dosť vlčí a on ten kolektív potrebuje, vidím, že sa doma nikam neposuva, skôr ho mladší ťahá "dole Ale zas si potom vyčítať keď dovlecie koronu. Neviem čo mám robiť, do večera to musím rozlúsknuť. Čo by ste robili vy?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY